Απογοήτευση στον πάγκο της Εθνικής γυναικών

Απογοητευμένος κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα στον αγώνα με την Ισπανία εμφανίστηκε ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα.

Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στην Ισπανία, στάθηκε στην απώλεια του πρώτου σετ και στην ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία.

«Σήμερα η ήττα μας δεν οφείλεται μόνο σε καποιο βολεϊκό στοιχείο που δεν λειτούργησε σωστά.

Όταν παίζεις ένα νοκ άουτ ματς σε μια διοργάνωση όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι πολύ διαφορετικό από έναν αγώνα ομίλου κι αυτό φάνηκε σήμερα.

Όταν κερζίζεις με 18-13 και δέχεσαι σερί 11-0, χωρίς να μπορείς να σκοράρεις έναν πόντο και κυρίως  χωρίς να κάνεις κάτι δραστικό για να αλλάξεις αυτήν την κατάσταση, είναι σίγουρα και θέμα νοοτροπίας.

Κατανοώ ότι ήρθαμε στην Αλγερία χωρίς διαγώνια, χωρίς πολύ εμπειρία αλλά δεν αρκούν αυτές οι δικαιολογίες.

Είμαι πολύ απογοητευμένος όχι τόσο από το γεγονός ότι χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά από την εμφάνιση μας και γιατί δεν δείξαμε το σωστό χαρακτήρα», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και συνέχισε:

Η Ισπανία δεν είχε τίποτα παραπάνω από εμάς στο τεχνικό κομμάτι, αλλά κέρδισαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Προσωπικά θέλω να κερδίσω όλα τα παιχνίδια και να πάρω μετάλλια και σήμερα χάσαμε μια ευκαιρία... Αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να αλλάξω την νοοτροπία της ομάδας.

Εμείς βελτιωνόμαστε στα νούμερα, όπως αποτυπώνεται στη στατιστική, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε στο κομμάτι της νοοτροπίας».