Γιώργος Τζιουμάκας: «Ο κόσμος μας έδωσε χαρά και ενέργεια»

Με κεκτημένη ταχύτητα από την εμφάνιση του στη Νορβηγία, ο Γιώργος Τζιουμάκας ήταν εξαιρετικός και στη δεύτερη νίκη της εθνικής ανδρών επί της Κροατίας στον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Ο 27χρονος διαγώνιος ήταν ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 21 πόντους και εξαιρετικά στατιστικά (15/23 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ) με τον ίδιο να απαντά στην ερώτηση για το που κρίθηκε η νίκη και αν έπαιξε ρόλο η ανατροπή της διαφοράς στο δεύτερο σετ: «Σίγουρα στην αρχή του σετ κάναμε κάποια  λάθη άλλα στη συνέχεια  με συγκέντρωση, πειθαρχεία και σε συνδυασμό με κάποια λάθη των αντιπάλων μας, καταφέραμε να γυρίσουμε το σετ και αυτό μας έδωσε τη νίκη. Στο τρίτο σετ μπήκαμε δυνατά από την αρχή, είχαμε πάθος και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι.»
 
 Για την προσωπική του απόδοση στα δύο παιχνίδια με Νορβηγία, Κροατία:
«Όλοι δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε έτσι και στα υπόλοιπα τέσσερα ματς που έχουμε για να τελειώσουμε την δουλειά που αρχίσαμε.»
 
Για την παρουσία του κόσμου:
«Αυτό ήταν κάτι απίστευτο, δεν το περιμέναμε να έχει τόσο πολύ κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες και πολύ χαρούμενοι να βλέπουμε το γήπεδο να γεμίζει με τόσο κόσμο. Ελπίζουμε και στη συνέχεια  σε κάθε ματς να είναι έτσι. Μας έδωσε τρομερή χαρά και ενέργεια. Είναι σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό ο κόσμος να βλέπει την εθνική ομάδα και μακάρι να είναι πάντα έτσι.»