Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό ταξίδι του Πορφύρα και του Ολυμπιακού

Πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα και στη «μάχη» ρίχνονται Ολυμπιακός και Πορφύρας, οι οποίοι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον πρώτο γύρο του Challenge Cup γυναικών.

Ο αγώνας, με γηπεδούχο τον Πορφύρα, θα γίνει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη και θα μεταδοθεί απευθείας από το COSMOTE SPORT 7.

Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου στις 19.00 πάλι στο «Μελίνα Μερκούρη» με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.
Το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς εκτός του ότι θα βρίσκονται αντιμέτωπες δύο ομάδες από την ίδια χώρα στο Challenge Cup, Ολυμπιακός και Πορφύρας είναι σύλλογοι με έδρα την ίδια πόλη, τον Πειραιά!
Ο Πορφύρας ιδρύθηκε το 1957 και το τμήμα βόλεϊ το 1991. Από το 2005 ο σύλλογος ξεκίνησε την προσπάθειά του για διακρίσεις στο γυναικείο βόλεϊ και ανεβαίνοντας σκαλί σκαλί, έφθασε πέρυσι στην κατάκτηση της 6ης θέσης στο πρωτάθλημα της Volleyleague, κερδίζοντας με το σπαθί του το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο Challenge Cup.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ως τον πρώτο του αντίπαλο στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι «ερυθρόλευκες» μετά την περυσινό αποκλεισμό από την Βολερό, στοχεύουν φέτος σε αντίστοιχες πορείες του 2017 και 2018, όπου έφθασαν σε ισάριθμους τελικούς και κατέκτησαν το τρόπαιο μία φορά.
Πορφύρας και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2019-20, με την ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να επικρατεί εκτός έδρας με 3-0 σετ.

Το δικαίωμα εισόδου θα είναι 5 ευρώ και η αναμέτρηση ορίστηκε στις 18.00 για να μην συμπέσει με το ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Μόναχο με την Μπάγερν και ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο. Για παιδιά έως 18 ετών, η είσοδος θα είναι δωρεάν.
 
Διαιτητές θα είναι ο Βούλγαρος Πέταρ Χαριζάνοφ και ο Αλβανός Ιγκλί Φεστί. Επόπτες θα είναι οι Παπαθανασίου, Παπαγιαννόπουλος, Πετρόπουλος, Αλεβετσοβίτης. Γραμματεία οι Καρατζογλίδου, Καλιγέρη.

Ο προπονητής του Πορφύρα Βασίλης Πανδής δήλωσε: «Η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της ομάδας ήρθε.Το περιμέναμε με μεγάλη αγωνία και δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσει το παιχνίδι. Το γεγονός πως αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό πρόσφατα μας βοήθησε στην προετοιμασία μάς και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί του αγώνα και ένα από τα μεγαλύτερα για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου, αλλά νομίζω πως το αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σημασία για μας έχει να ευχαριστηθούμε αυτήν την πρώτη μας συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια και να γιορτάσουμε το γεγονός μαζί με τον κόσμο μας που μας έχει στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο σε όλη αυτήν την πορεία τα τελευταία χρόνια».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Σίγουρα θέλουμε να τελειώσουμε με πολύ καλή εικόνα τα δυο ματς με τον Πορφύρα και μετά να δούμε τη συνέχεια στη διοργάνωση. Ωστόσο είναι ωραίος τρόπος να ξεκινήσουμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις κόντρα στον Πορφύρα».

 πατήστε στα σήματα γα τα ρόστερ των ομάδων:

osfp      porfyrasnew small

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.