Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Challenge Cup ανδρών, Β' Ημιτελικός: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (15/02, 19.00 COSMOTE SPORT 7)

Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Οι πράσινοι απέκτησαν το προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 3-1 στον πρώτο αγώνα που έγινε την περασμένη Τρίτη (7/2) στο κλειστό του Ρέντη και χρειάζονται δύο σετ για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στον τελικό θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 και μετά να επικρατήσει και στο χρυσό σετ.
 
«Έχουμε δώσει πάρα πολλά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ωστόσο αυτό είναι ξεχωριστό και είναι το σημαντικότερο ως τώρα καθώς είναι ο ημιτελικός ενός ευρωπαϊκού θεσμού. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για τη νίκη και με τη βοήθεια του κόσμου μας ελπίζουμε να φτάσουμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα», σχολίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να έχει ως ερωτηματικό τον Φερνάρντο Ερνάντες (απουσίασε από τον πρώτο ημιτελικό μετά τον τραυματισμό στου στον δεύτερο αγώνα με την Ολλανδική Ορίον για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
 
Από την πλευρά του ο πασαδόρος των πράσινων Άξελ Γιάκομπσεν δήλωσε: «Έχω παίξει πολλά ματς κόντρα στον Ολυμπιακό από τότε που ήρθα στην Ελλάδα ωστόσο αυτό της Τετάρτης είναι το πιο ιδιαίτερο. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος θα έρθει να δώσει μάχη και εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».
 
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 3-0 επί του Άθλου Ορεστιάδας, ενώ με νίκη συνέχισε και ο Ολυμπιακος στη Volley League (όπου είναι πρώτος στη βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση) με τις δυο ομάδες το ερχόμενο Σάββατο (18/2, 21:30) να βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 
«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς αύριο. Είναι η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο θα δούμε την πίεση του Παναθηναϊκού για νίκη και φυσικά, την επιθυμία μας να ανατρέψουμε την κατάσταση του πρώτου αγώνα», ήταν το σχόλιο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, με τον Ιταλό προπονητή των ερυθρόλευκων να υπολογίζει σε όλους τους αθλητές του.
 
Τέλος ο κεντρικός του Ολυμπιακού Άλεν Παγένκ σημείωσε: «Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο σημαντικά ματς για εμάς μέχρι τώρα στη σεζόν. Μετά την ήττα εντός έδρας που γνωρίσαμε, θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Οπότε, θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε το ματς και το χρυσό σετ. Με συγκέντρωση και πίστη στο πλάνο μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας με νίκη».

Όπως και στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη (τον οποίο διαιτήτευσαν ο Αλέξανδρος Μυλωνάκης και ο Νίκος Φραγκάκης), έτσι και στο Μαρούσι η διαιτητική δυάδα θα είναι από την Ελλάδα, με πρώτο ρέφερι τον Νώντα Γεροθόδωρο και δεύτερο τον Αλέξανδρο Αβραμίδη.
 
Ο αντίπαλος της ελληνικής ομάδας που θα προκριθεί στον τελικό (8/3 και 15/3 οι δύο αγώνες) θα προκύψει από το ζευγάρι Φόντε Μπαστάρντο-Μακάμπι Τελ Αβίβ (15/2, 23:30) με τους Ισραηλινούς να έχουν το προβάδισμα καθώς είχαν επικρατήσει με 3-1 εντός έδρας.
 
 
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.