Challenge Cup ανδρών: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός (PHOTOS)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (15/3, 20:00, Cosmote Sport 8) στο κατάμεστο ΣΕΦ (ανακοινώθηκε το sold out) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον 2ο τελικό, θέλοντας δύο σετ για να πανηγυρίσει την 3η ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας του.
Ο Ολυμπιακός απέχει δύο σετ από την κατάκτηση του τίτλου, καθώς πριν από 10 ημέρες θριάμβευσε με 3-0 στο Τελ Αβίβ και πλέον με τη δύναμη της έδρας είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι.
 
«Σίγουρα, σεβόμαστε πολύ την ομάδα της Μακάμπι. Είναι μια ομάδα που παίζει καλό βόλεϊ. Αλλά μπροστά στους οπαδούς μας, θα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να παίξουμε καλά μπροστά στο κοινό μας, είμαστε σε καλή κατάσταση, είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να πάρουμε, μπροστά στον κόσμο μας, τη νίκη. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θα πάρουμε ενέργεια από τον κόσμο.», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι ανυπόμονος για να νιώσει την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.
 
«Στόχος μας είναι να παίξουμε καλύτερα από ό,τι συνήθως. Θα μας βοηθήσει η ατμόσφαιρα να παίξουμε όμορφο βόλεϊ. Περιμένω να αναπνεύσω την ατμόσφαιρα, να την νιώσω. Οι Έλληνες οπαδοί και οι οπαδοί μας είναι πολύ θερμοί. Είναι κάτι που περιμένει και ονειρεύεται ο καθένας που ασχολείται με τα σπορ. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο για εμάς που θα παίξουμε έναν τελικό σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τέτοιο κόσμο. Ζω τη στιγμή. Δεν μπορώ να συγκρίνω το τι έχει γίνει στο παρελθόν (σ.σ. σε ερώτηση σχετικά με τα τρόπαια που έχει κατακτήσει στο παρελθόν). Αυτή η στιγμή είναι σημαντική για την καριέρα μου! Ο καθένας που ασχολείται με τα σπορ ονειρεύεται στιγμές σαν κι αυτή. Είναι μία σημαντική για μένα, για τους παίκτες και τη Μακάμπι».
 
Από την πλευρά του ο πολύπειρος Ντράγκαν Τράβιτσα υπενθύμισε ότι το κρίσιμο ματς είναι το αυριανό κι όχι αυτό που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ.
 
«Δεν είναι ένα ματς αυτοί οι τελικοί, αλλά δύο. Οπότε, αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον. Μπορείς να κάνεις ένα πολύ καλό ματς στον πρώτο, αλλά όχι στο δεύτερο. Οπότε, αύριο είναι το σημαντικό ματς. Να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Έχουμε μεγάλη ευθύνη μπροστά στο κοινό. Να κάνουμε ευχαριστημένους τόσο τους οπαδούς, μας όσο και όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και να δώσομε χαρά σε όλους, συνδυάζοντάς το με μια καλή εμφάνιση. Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας! Στο μυαλό και την καρδιά μας δεν είναι τίποτα άλλο από το να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στο Ισραήλ. Δεν θεωρώ ότι είναι πλεονέκτημα (σ.σ. το ότι έπαιζαν στο κλειστό του Ρέντη και τώρα στο ΣΕΦ), αλλά δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε. Είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο ματς. Είναι όμορφο, αλλά σε μία τέτοια διοργάνωση αξίζει να παίξουμε σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο με τόσο πολύ κόσμο».
 
Χαμηλοί τόνοι από τους Ισραηλινούς
Στο στρατόπεδο της Μακάμπι ναι μεν παραδέχονται ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο δήλωσαν αποφασισμένοι να προσπαθήσουν για τη μεγάλη ανατροπή.
 
«Προφανώς, για εμάς είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το αυριανό, είναι μεγάλο κατόρθωμα για την ομάδα μας, που φτάσαμε αυτή τη σεζόν στον τελικό. Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου τελικού και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του και είναι μια τόσο δυνατή ομάδα, φυσικά έχει ένα πλεονέκτημα. Ωστόσο, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, θα τα δώσουμε όλα, θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, παρότι πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει το μεγάλο πλεονέκτημα», δήλωσε ο τεχνικός της Μακάμπι Γκαλ Γκαλίλι.
 
Ενώ ο Ρώσος διαγώνιος Γκενάντι Σοκόλοβ σημείωσε: «Όπως είπε και ο κόουτς, ο Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, ωστόσο όλοι στη Μακάμπι, θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας ιστορικός τελικός και πιστεύουμε, πραγματικά, ότι μπορούμε να πιέσουμε τον Ολυμπιακό, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη».
 
Ο Ολυμπιακός κατακτά τον τίτλο εφόσον νικήσει με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμη και σε ήττα με 3-2, ενώ αν ηττηθεί με 3-0 ή 3-1 τότε όλα θα κριθούν στο «χρυσό σετ».
IMG 1007
IMG 1023
IMG 1024
IMG 1029
IMG 1031