Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης Λαμπαδηδρόμος

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου του 2020 η Αλεξανδρούπολη θα έχει την τιμητική της.

Η ακριτική πόλη θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Φλόγα για τους 32ου Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκυο, η αφή της οποίας θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για οχτώ μέρες πριν παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής "Tokyo 2020" στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης επέλεξε 6 λαμπαδηδρόμους, ανάμεσά τους το λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Γρηγόρη Κοντοστάθη για να σηκώσουν τη δάδα με την Φλόγα στην πόλη. Μεγάλη τιμή για το νεαρό αθλητή του Εθνικού που διακρίνεται για το ήθος του και μεγάλη περιφάνεια για την ομάδα του Εθνικού.

Η ανακοίνωση βρήκε τον Γρηγόρη στο γήπεδο καθώς εχτές είχε ταξιδέψει  με την ομάδα του στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή για το Κύπελλο. 

Ο Γρηγόρης μας είπε: "Η ανακοίνωση ότι θα είμαι ένας από τους 6 λαμπαδηδρόμους βγήκε την ώρα που παίζαμε το ματς κυπέλλου με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη , όταν γύρισα στα αποδυτήρια είδα πολλά μηνύματα και αναπάντητες σε σημείο που τρόμαξα ότι κάτι έγινε , όταν τελικά κατάλαβα ένιωσα μεγάλη υπερηφάνεια , που θα μπορέσω να τρέξω για δεύτερη φορά μέσα στο σπίτι μου την Αλεξανδρούπολη με την ολυμπιακή φλόγα στα χέρια (πρώτη φορά ήτανε το 2012) , είναι από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να έχει ένας αθλητής , ευχαριστώ τον δήμο Αλεξανδρούπολης που με επέλεξε για αυτήν την υπέροχη τελετή και μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές θα φανούνε αντάξιοι των προσδοκιών."