14 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου διεθνώς.

Έχει σαν στόχο να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την ανιδιοτελή προσφορά του. Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης, μέρα τιμής για τον άνθρωπο που επιλέγει να προσφέρει ζωή από τη ζωή του δίχως αντάλλαγμα.
Περισσότερο όμως από κάθε άλλη χρονιά, αισθανόμαστε την ανάγκη σαν ΕΣΠΕΠ, να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ και να ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες, που με την πράξη τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, την ευαισθησία τους και την ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας και τους συνανθρώπους μας που τους είχαν ανάγκη και το σύστημα υγείας.
Η αθλητική οικογένεια της Πατρίδας μας και ειδικότερα το Βόλεϊ, ήταν παρόν στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» στις διοργανώσεις αιμοληψιών.
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται, για την εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
1. να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες.
2. να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Δίνουμε συνέχεια στο παιχνίδι της Ζωής.
Θέλουμε παίκτες από όλες τις ομάδες.
Γίνε εθελοντής αιμοδότης.