Αναπτύσσεται αθλητικά και το Τυμπάκι, κατασκευάζεται κλειστό γυμναστήριο

Μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική και τένις στη νέα εγκατάσταση, προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ, που ξεκινά τους προσεχείς μήνες

Την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι, υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης στο Δημαρχείο στις Μοίρες.
Το έργο, προϋπολογισμού 2.890.000 ευρώ, με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα φιλοξενεί τα αθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης και γυμναστικής.

Το Κλειστό Γυμναστηρίου Τυμπακίου θα έχει εμβαδόν 1.002 τ.μ., χωρητικότητα περίπου 200 θεατές και θα αποτελείται από τρία βασικά τμήματα:
α) την αίθουσα συγκεντρώσεων και γυμναστικής,
β) το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων,
και
γ) τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.  

Ο εξωτερικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου θα περιλαμβάνει υπαίθριο χώρο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης, με σταθερές κερκίδες, θέσεις χώρου στάθμευσης, χώρους πρασίνου και κυκλοφορίας, περίφραξη και εισόδους εντός του οικοπέδου.

Την μεγάλη του ικανοποίηση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης εξέφρασε ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι «εντός του επόμενου τριμήνου ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και ανάδειξης αναδόχου», ενώ ο κ. Νικολιδάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτού του αθλητικού έργου πνοής για την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε επιπλέον πως «η νέα, σύγχρονη, αθλητική εγκατάσταση θα εξυπηρετήσει και θα ικανοποιήσει ορισμένες από τις ανάγκες για αθλητική δραστηριότητα, ιδιαίτερα της νέας γενιάς του Δήμου Φαιστού, ο οποίος αριθμεί περίπου 4.500 μαθητές. Επιπλέον, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για το εργατικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής, αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης αθλητικού τουρισμού και μεσαίας κλίμακας αθλητικών διοργανώσεων».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε αναφορά και στα άλλα αθλητικά έργα που αφορούν στη Μεσσαρά (στάδιο και κολυμβητήριο Μοιρών, κλειστό ξιφασκίας στην Πόμπια, Camp ΑμεΑ κ.ά.).