Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Combating Hate Speech in Sport» - Ενημερωτική συνάντηση της ΓΓΑ για τις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/09) ενημερωτική συνάντηση της Ομάδας Εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον Αθλητισμό («Combating Hate Speech in Sport»),

το οποίο υλοποιείται από το Αθλητικό Τμήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο οποίο η χώρα μας συμμετέχει ως εταίρος.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γεώργιου Μαυρωτά, της Υπεύθυνης του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης Gabriela Matei και της Υπεύθυνης του προγράμματος της ελληνικής συμμετοχής Αναστασίας Γκούφα.

Στους τομείς δράσης, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, συλλογή στοιχείων, καλές πρακτικές, αξιολόγηση αναγκών, παροχή κατευθύνσεων στις συμμετέχουσες χώρες,  δημιουργία κεντρικής διαδικτυακής πηγής με υφιστάμενα εργαλεία αντιμετώπισης και σχεδιασμός – εφαρμογή – αξιολόγηση καμπάνιας.

Το ελληνικό βόλεϊ στις ομάδες εργασίας του προγράμματος εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΑΠ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Γιάννης Αχιλλεόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-ΕΛΑΣ, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους/Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ), της Super League 1, της Super League 2 της ΕΣΑΚΕ, της ΕΣΑΠ, της ΕΟΕ, της ΕΟΚ, της ΟΧΕ, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραλυμπιονικών, του ΠΣΑΤ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ), του ΠΣΑΠΠ και στελέχη της ΓΓΑ.

Είναι αυτονόητο ότι η οικογένεια της πετοσφαίρισης και των αθλητών της θα στέκεται πάντοτε αρωγός με όλες της τις δυνάμεις σε ανάλογες πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας του αθλητισμού αλλά και της κοινωνίας μας εν γένει.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.