Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον τελικό η Ολυμπιάδα του Γιάννη Νικολάκη

Στον 4ο Τελικό του Κυπέλλου στην ιστορία της βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης η Ολυμπιάδα Ν. που ψάχνει το πρώτο τρόπαιο Κυπέλλου στην μακρόχρονη ιστορία της.

Στον πρώτο ημιτελικό του FINAL -4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Γυναικών η Ολυμπιάδα επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 3-0 σε 66’ στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» και θα διεκδικήσει ξανά το Κύπελλο μετά το 1990-91.

Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη έπαιξε πάρα πολύ καλά και μετά το πρώτο σετ όπου η Νέα Σαλαμίνα ήταν ισάξια, κέρδισε πολύ εύκολα τον ημιτελικό. Η ομάδα της Αμμοχώστου που είχε τη συμπαράσταση των Σαλαμιναίων  άφησε άριστες εντυπώσεις στο ξεκίνημα, όμως μετά το πρώτο σετ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την Ολυμπιάδα.Το μέλλον όμως ανήκει στην ομάδα του Γρ. Μπάλλου.

Πολύ ανταγωνιστικό ήταν το πρώτο σετ. Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε με ενθουσιασμό βάζοντας δύσκολα στην Ολυμπιάδα και με άσους της Προκοπίου προηγήθηκε 06-05. Η ομάδα της Νεάπολης με όπλο το μπλοκ και τον κεντρικό άξονα προηγήθηκε 18-14, αλλά με σερί 04-00 με κλειδιά την Κ. Γεωργίου (σερβίς) και την Palmieri οι «ερυθρόλευκες» ισοφάρισαν 18-18.  H Oλυμπιάδα με την άνοδο της Cudworth και τις Mudritskaya, Ηudima πήρε το σετ με 25-20 σε 22’ και προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Η Ολυμπιάδα ήταν εξαιρετική στο δεύτερο σετ. Το αρχικό 05-01 έδωσε «φτερά» στην ομάδα του Γ. Νικολάκη που με κορυφαία την Hudima, ολοένα αύξανε τη διαφορά. Η Ολυμπιάδα δημιούργησε τρεις φορές νταμπλ – σκορ 19-08, 22-11 και 24-12 για να κερδίσει σε 19΄ 25-12 και να αυξήσει σε 2-0 σετ. Η Νέα Σαλαμίνα έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς και δεν  μπόρεσε να απειλήσει.

Η ομάδα της Νεάπολης διαχειρίστηκε άριστα το τρίτο σετ και πέρασε στον Τελικό του FINAL -4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Γυναικών. Η Νέα Σαλαμίνα πήρε τον πρώτο πόντο, αλλά η Ολυμπιάδα προηγήθηκε 04-01  και αύξησε σε 09-04. Mε πόντους της Strefling οι «ερυθρόλευκες» μείωσαν στο 12-08, αλλά η εμπειρία της Ολυμπιάδας τη βοήθησε και  με πόντους από Hudima, Mudritskaya, Cudworth και Drodz αύξησε σε 17-11. Oι «μελανόλευκες» διαμόρφωσαν το 21-14 για να κερδίσουν σε 22’ 25-16 και να προκριθούν στον Τελικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Hudima, Mανίταρου, Mudritskaya, Cudworth, Drodz, Λεωνίδου – Λίμπερο: Χριστοφόρου – Αλλαγές: Xαραλαμπίδου, Πέτρου.

NEA ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΓΡ. ΜΠΑΛΛΟΣ): Πέτρου, Lezhenkina, Palmieri, Θεοδούλου, Προκοπίου, Strefling – Λίμπερο: Στεφάνου – Αλλαγές: Γεωργίου, Κρασιά, Ιωάννου.

Τον Α Ημιτελικό σφύριξαν οι Μέμνων Αντώρκας και Μαρία Κοκκωνή.

Μετά τη λήξη του αγώνα η πασαδόρος της Ολυμπιάδας Ιωάννα Λεωνίδου αφού έδωσε τα συγχαρητήριά της και  στη Νέα Σαλαμίνα τόνισε στην Cablenet ότι ο Τελικός είναι πρόκληση για την ομάδα της και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Η νεαρή διεθνής της Νέας Σαλαμίνας Άννυ Προκοπίου δήλωσε στην Cablenet  ότι νιώθει περηφάνια για την παρουσία της Νέας Σαλαμίνας στο FINAL – 4 λέγοντας ότι με όπλο το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα το μέλλον ανήκει στην ομάδα της.

Λεζ. Η Ολυμπιάδα προκρίθηκε στον Τελικό του FINAL -4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Γυναικών

 

πηγή: https://new.volleyball.org.cy

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.