15 χρόνια μετά στα ημιτελικά η Ορεστιάδα

Η Ορεστιάδα βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ από την Κύζικο στον προημιτελικό του Κυπέλλου αλλά νίκησε με 3-1 σετ την ομάδα της Νέας Περάμου και πήρε ιστορική πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης.

Η Ορεστιάδα προκρίνεται σε φάιναλ-4 για πρώτη φορά μετά το 2002 στη διοργάνωση που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη και είχε ηττηθεί τότε από τον Ηρακλή.


Οι παίκτες του Μπάμπη Σταματόπουλου γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο «Νίκος Σαμαράς» ενώ η επιτυχία τονώνει το ηθικό τους για την παραμονή στην Volley League «Πάμε Στοίχημα». Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η Ορεστιάδα νίκησε την Κύζικο και για το πρωτάθλημα.

Η Ορεστιάδα στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ΑΟΠ Κηφισιά - Παναθηναϊκός που αγωνίζονται αυτή την ώρα.

Η Κύζικος ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και με τα σερβίς του Ντε Σόουζα πήρε μια διαφορά (4-8) με την Ορεστιάδα να μειώνει σε 11-13, αλλά το σκορ να γίνεται 14-19 και το 0-1 να έρχεται εύκολα.

Στο β’ σετ η Ορεστιάδα είχε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 16-14 που μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ διευρύνθηκε (17-14, 21-17) για να εχουμε την ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ το 11-8 της Ορεστιάδας έγινε 11-13 με τον Σαρικεΐσογλου στο σερβίς για να ισοφαρίσει ο ΑΟ 16-16 και όλα να κριθούν στο 22-22. Εκεί οι γηπεδούχοι πήραν τον πόντο (23-22) και δύο καλά σερβίς του Ραπτη (μπήκε ως αλλαγή) έφεραν το 25-22.

Ίδιο σκηνικό και στο δ’ σετ με την Κύζικο να έχει το προβάδισμα μέχρι το 21-22, αλλά η Ορεστιάδα προσπέρασε 23-22, έχασε το πρώτο ματς μπολ (24-23), όμως στο 25-24 το μπλοκ στον Κατσανεβάκη χάρισε στην ακριτική ομάδα τη νίκη και την πρόκριση.

Τα σετ: 3-1 (21-25, 25-20, 25-22, 26-24).

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Σταματόπουλος): Λέτσκοφ, Λουκούμι, Πεντίδης, Νας, Αντιφάκος, Μορέλος, Καρασαββίδης –λ / Διαμαντίδης, Ιωαννίδης, Ράπτης.

ΚΥΖΙΚΟΣ (Νεόφυτος): Σαρικεΐσογλου, Κρέτσης, Κατσανεβάκης, Μασιέλ, Ντε Σόουζα, Σονάρι, Αχιλλεόπουλος –λ / Πολυχρονιάδης-λ, Θεοδωρόπουλος, Δρογκάρης, Γκούλαγκ, Λυκούρεσης.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος είπε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν είχαμε ρυθμό, δεν μπήκαμε καθόλου στον αγώνα. Τα παιδιά όμως στη συνέχεια έδειξαν χαρακτήρα και πήρα την πρόκριση. Είναι μια σημαντική νίκη, είναι πολύ καλό που η Ορεστιάδα επιστρέφει σε ένα final 4 και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και στην μεγάλη προσπάθεια της παραμονής».

Ο προπονητής της Κύζικου Νίκος Νεόφυτος δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κι η αλήθεια είναι ότι τα συνεχόμενα ταξίδια των τελευταίων ημερών μας έχουν καταπονήσει. Θέλαμε να προκριθούμε στο Final 4, μας δόθηκε η ευκαιρία και πιστεύω από δικά μας λάθη κέρδισε η Ορεστιάδα. Τώρα πλέον αφοσιωνόμαστε στην παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία».