Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ολυμπιακός έβγαλε νοκ-άουτ τον Παναθηναϊκό στο τάι μπρέικ

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι για τα προκριματικά του κυπέλλου Ελλάδας.

O Ολυμπιακός πήρε μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας καθώς απέκλεισε σε ένα συγκλονιστικό τάι μπρέικ τοιν Παναθηναϊκό. Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στον τελευταίο πόντο, με τις δύο ομάδες να δίνουν συγκλονιστικό αγώνα ενώ η τελευταία φάση αμφισβητήθηκε απο τον Παναθηναϊκό. Ζητηθηκε η βοήθεια του βίντεο τσεκ αλλα δεν έδωσε σαφή εικόνα γιατί μπροστά στη μπάλα βρισκόταν το πόδι του επόπτη, οπότε βάσει κανονισμού ίσχυσε η αρχική υπόδειξη του διαιτητή και ο πόντος έμεινε στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο σετ πήρε γρήγορα μεγάλη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το σετ. Στο δεύτερο σετ αντιστράφηκαν οι ρόλοι, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε τη διαφορά και ισοφάρισε. Στο ίδιο σκηνικό ακολούθησαν και τα δύο επόμενα σετ, που έφεραν τις δύο ομάδες σε ένα εντυπωσιακό τάι μπρέικ, με έναν Ολυμπιακό να γυρίζει εντελώς το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και να παίρνει την πρόκριση.
Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει δυνατά, πράγμα που έκανε τον Παναθηναϊκό να κινείται μουδιασμένα. Στο 2-10 ο Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο τάιμ άουτ. Η Χίππε μετά την επιστροφή πήρε μπλοκ άουτ, αλλά τα επόμενα σερβις που ακολούθησαν με τη Σκοτ και τη Ζακχαίου βρήκαν στο φιλέ. Η Βεργίδου με έναν άσσο έδωσε έναν πόντο στον Παναθηναϊκό αλλά δεν βοήθησε και πολύ αφού ο Ολυμπιακός ήταν ήδη στο 6-15. Δυνατή επίθεση από Οικονομίδου φέρνει το σκορ στο 7-16. Μετά τα χαμένα σερβις του Ολυμπιακού ανέβηκε λίγο ο Παναθηναϊκός, έκανε ένα σερί 4-0 και η διαφορά ήρθε στο 10-16. Η Κελεσίδη με μια δυνατή επίθεση πέρασε το μπλοκ του Ολυμπιακό, πήρε τον πόντο αλλά έχασε το επόμενο σερβις. Πότοκαρ, Κοσμά και Καλαντάτζε μείωσαν λίγο τη διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ήδη δύο πόντους πριν το τέλος του σετ στο 15-23. Η Κοσμά πήρε μπλοκ άουτ, αλλά γρήγορα ένα μπλοκ στην Κοσμά έδωσε τον τελαυταίο πόντο στον Ολυμπιακό και το σετ έληξε με 25-15.
Στο δεύτερο σετ ο πρώτος πόντος ήταν για τον Παναθηναϊκό, αλλά γρήγορα ισοφάρισε η Λαμπρούση. Η Πότοκαρ μετά από επίμονες επιθέσεις, πήρε τον τρίτο πόντο και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-1. Ενώ ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με 2 πόντους η Χίππε έκανε την Ισοφάριση στο 6-6. Οικονομίδου και Κωνσταντέλλου έδωσαν νέο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά το επόμενο σερβις από την Κοσμά και μια αποτυχημένη επίθεση της Κωνσταντέλλου έφεραν νέα ισοφάριση στο 8-8. Λάθη από τον Ολυμπιακό, μπλοκ και άσσος από τον Παναθηναϊκό, κάνουν το 14-10. Η Σκοτ μετά από πολλή ώρα δίνει έναν πόντο στον Ολυμπιακό, αλλά απάντησε γρήγορα η Καλαντάτζε, το σετ έφτασε στο 17-11 και ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα ένα τάιμ άουτ. Στην επιστροφή η Βεργίδου με ένα μπλοκ πήρε έναν πόντο αλλά το άστοχο σερβις της Καλαντάτζε έκλεισε πάλι τη διαφορά. Μια έξυπνη κίνηση της Βεργίδου αιφνιδίασε την άμυνα του Ολυμπιακού και το σκορ έγινε 19-13. Με λάθη του Ολυμπιακού και δυνατή επίθεση και άσσο της Κοσμά το σκορ έχει φτάσει στο 22-13. Με επίθεση της Κωνσταντέλλου και μπλοκ του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινίδου το σετ τελειώνει υπέρ του Παναθηναϊκού 25-14.
Στο τρίτο σετ μπήκε ο Ολυμπιακός δυνατά, πράγμα που ανάγκασε τον κ.Καμπερίδη να πάρει τάιμ άουτ στο 1-4. Μετά από αυτό, η Ζιβογίνοβιτς έκανε το 1-5. Συνεχόμενες επιθέσεις από Σκοτ, μπλοκ άουτ και άσσος της Λαμπρούση κάνουν το 2-9 και ο Παναθηναϊκός παίρνει ακόμα ένα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός δείχνει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αφού έχει μείνει στους 3 πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ανέβει στους 13. Καλαντάτζε με έξυπνη κίνηση και λάθος της Χίππε, φέρνουν τις δυο ομάδες στο 5-13. Μετά από φάση διαρκείας, ένα δυνατό χτύπημα της Χίππε, και εντυπωσιακή επίθεση της Σκοτ ανεβάζουν πάλι τη διαφορά στο 6-15. Δυνατό χτύπημα από την Χίππε και δύο συνεχόμενοι άσσοι, φέρνουν τη διαφορά στους 11 πόντους, αλλά η Κοσμά μειώνει σε 9-19. Επίθεση της Οικονομίδου και απάντηση από τη Σκοτ, κάνουν το 11-22, ενώ άουτ από Καλαντάτζε, φέρνουν τον Ολυμπιακό στους 24 πόντους. Το 25-11 έρχεται από τη Σκοτ και δίνει τέλος στο σετ.
Το τέταρτο σετ ξεκινά με σερβις της Ζακχαίου και ενα μπλοκ άουτ δίνει τον πρώτο πόντο στον Ολυμπιακό, για να ισοφαρίσει γρήγορα η Οικονομίδου και να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό ένα μπλοκ της Κοσμά. Στο 7-6 ζητήθηκε η βοήθεια του video check, αλλά δεν αλλάζει κάτι στο σκορ, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει στο 7-7. Επίθεση της Οικονομίδου και μπλοκ της Κωνσταντέλλου στη Ζακχαίου, δίνουν προβάδισμα στον ΠαναθηναΙκό στο 9-7 και ο Ολυμπιακός παίρνει τάιμ άουτ στο 10-7 και με πλασέ η Οικονομίδου ανεβάζει το σκορ στο 11-7. Ο Παναθηναϊκός με Κοσμά ξεφεύγει στο 12-7, για να πάρει ακόμα ένα τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός. Ένα μπλοκ στην Κωνσταντέλλου στη Γιώτα και άουτ από τη Χίππε, φέρνουν τη διαφορά στους 8 πόντους στο 15-7. Μετά από πολλή ώρα ο Ολυμπιακός παίρνει πόντο και μειώνει σε 16-8. Πότοκαρ και Κοσμά ανεβάζουν τη διαφορά στους 10 πόντους. Άουτ σερβίς της Λεωνίδου, κλεινει πάλι τη διαφορά στους 9 πόντους ενώ βρισκόμαστε στο 19-10. Μετά από μιας μεγάλης διάρκειας έρχεται η Λαμπρούση να δώσει τέλος, αλλά το σερβις που ακολουθεί είναι άστοχο. Με πλασέ της Σκοτ το σκορ βρίσκεται στο 20-13, ενώ ζητείται η βοήθεια του video chek. Μετά το άουτ της Καλαντάτζε, ο Παναθηναϊκός παίρνει τάιμ άουτ, μια και ο Ολυμπιακός έχει μειώσει στους 6 πόντους από τους 10. Άλλο ένα τάιμ άουτ για τον Παναθηναϊκό, αφού η διαφορά έχει πέσει στους 4 πόντους. Άσσος της Βεργίδου, φέρνει το παιχνίδι έναν πόντο πριν το τάι μπρέικ. Η Ποτοκαρ με μια τελευταία επίθεση δίνει τον τελευταίο πόντο στον Παναθηναϊκό και οι δύο ομάδες πάνε στο τάι μπρέικ με 25-20.

Στο πέμπτο σετ μπαίνουν και οι δύο ομάδες δυνατά, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0. Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει με λάθη από τον Παναθηναϊκό, αλλά η Κωνσταντέλλου δίνει νέο προβάδισμα στην ομάδα της στο 3-2. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει μπροστά με 7-4, ενώ ένα λάθος της Ζακχαίου φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά με 4 πόντους στο δεύτερο μέρος του τάι μπρέικ. Η Χίππε φέρνει τον Ολυμπιακό έναν πόντο πριν τον Παναθηναϊκό, ενώ η Τοτσίδου γρήγορα ισοφαρίζει σε 8-8. Η Πότοκαρ δίνει και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό αλλά αμέσως ισοφαρίζει η Ζακχαίου. Το παιχνίδι συνεχίζεται με διαδοχικές ιοπαλίες και για πρώτη φορά προηγείται ο Ολυμπιακός με 10-11, ενώ ο κ. Καμπερίδης καλεί την ομάδα του σε τάιμ άουτ. Εναλλασσόμενες επιθέσεις και άμυνες από τις δύο ομάδες, τελειώνουν με εντυπωσιακή ενέργεια της Σκοτ και γρήγορα ο Ολυμπιακός προηγείται με 11-13. Ο Ολυμπιακός με Μπλοκ άουτ της Σκοτ φτάνει έναν πόντο πριν το τέλος, αλλά μειώνει η Καλαντάτζε σε 13-14. Μια άουτ επίθεση της Οικονομίδου, δίνει τη νίκη-πρόκριση στον Ολυμπιακό, ενώ ζητείται και πάλι η βοήθεια του video check, χωρίς να αλλάξει το αποτέλεσμα.
Το video check δεν έδειξε καθαρά τη θέση της μπάλας και βάσει κανονισμού ίσχυσε η αρχική υπόδειξη του διαιτητή, πράγμα για το οποίο είχαν ενημερωθεί και οι δύο ομάδες

Μετά την τελική φάση του αγώνα έπεσαν μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς του ΠαναθηναΙκού που διαμαρτυρόντουσαν για την απόφαση να δοθεί ο πόντος στον Ολυμπιακό.

SPONSORED BY ERREA

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 51 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 54 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (16-25, 25-14, 11-25, 25-20, 13-15) σε 109'

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Καμπερίδης): Βεργίδου 7 (4/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Διώτη, Κοσμά 14 (10/25 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ. - 38% άριστες), Καλαντάτζε 12 (9/19 επ., 4 μπλοκ), Οικονομίδου 14 (13/41 επ., 1 μπλοκ), Κελεσίδη 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 60% υπ. - 43% άριστες), Κωνσταντέλου 8 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Πότοκαρ 13 (10/40 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 55% υπ. - 32% άριστες), Φακοπουλίδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Κοβάτσεβιτς): Ζιβογίνοβιτς 6 (6/21 επ., 48% υπ. - 32% άριστες), Χουντ 21 (20/38 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ. - 17% άριστες), Λαμπρούση 7 (4/9 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (1/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χίπε 18 (15/42 επ., 3 άσσοι), Ζακχαίου 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 41% υπ. - 27% άριστες), Κακουράτου (λ), Γιώτα, Ξανθοπούλου, Τοτσίδου 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ, 33% υπ. - 0% άριστες).

DSC 0968

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της φάσης των «16»

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

Πανναξιακός Α.Ο.Ν. - Α.Ο.Φ. Πορφύρας 3-0 (25-13, 25-05, 25-18)
Διαιτητές: Οικονόμου Β., Βελώνης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Μουστάκη, Θεοδοσίου, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2-3 (16-25, 25-14, 11-25, 25-20, 13-15)
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Νικάκης, Τόλιος, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Α' Ηλιούπολης, 19.00: Γ.Σ. Ηλιούπολης - Α.Ο. Θήρας
Διαιτητές: Μεταξά, Παγκοζίδης, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Επόπτες: Δεκαβάλλα, Μαυρολαμπάδου, Γραμματεία: Λυκούδη.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου

Βριλησσίων, 16.00: Φ.Ο. Βριλησσίων - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Λιάκου, Βλάχος, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Μαρκόπουλου 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Νικολόπουλος, Ράντσιου, Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Σταθοπούλου, Σπίγγου, Γραμματεία: Νυδριώτη.

Μ.Ε.Ν.Τ. 19.00: Μ.Ε.Ν.Τ. - Α.Σ.Π. Θέτις
Διαιτητές: Μπουκουβάλα, Μαλακίδης, Γραμματεία: Τσιλιγκού.

Ι. Λεμονίδης 19.30: Α.Σ. Ελπίς - Α.Π.Σ. Αίας
Διαιτητές: Γιωγιού Αλκ., Μπέλλος Ι., Γραμματεία: Χαλκιά.

Ιλισίων, 20.00: Ηλυσιακός Α.Ο. - Α.Σ. Άρης
Διαιτητές: Μιχαήλογλου, Παπαστάμος, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Μπάμπαλης, Τσίτσικας Ν., Γραμματεία: Χίλιου.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.