Πρώτο σερβίς στο Κύπελλο Γυναικών

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα ανοίξει η αυλαία του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2020-2021 με τους αγώνες της Α' φάσης.

Ε.Α.Κ. Μίκρας, 17.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Σ.Π. Θέτις

Στο πρώτο χρονικό παιχνίδι, ο Π.Α.Ο.Κ. θα υποδεχθεί στη Μίκρα τη Θέτιδα Βούλας. Οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν στον Β' όμιλο του πρωταθλήματος και στο μεταξύ τους παιχνίδι, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε επικρατήσει με 3-0 σετ.

Ο επαναληπτικός θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου στις 17.00 στο κλειστό της Βούλας.

Διαιτητές: Σταυριανίδης, Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βασδέκης, Κουκουμάκας, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

Πειραιώς, «Π. Σαλπέας», 17.30: Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Α.Ο. Θήρας

Ο Πορφύρας ήταν από τις ομάδες που ταλαιπωρήθηκαν από τον κορονοϊό και θα έχει στη διάθεσή του 10 αθλήτριες στο πρώτο παιχνίδι της Α' φάσης του Κυπέλλου γυναικών απέναντι στον Α.Ο. Θήρας.

Θα είναι η πρώτη φετινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Επόπτες: Σαμοθράκης, Μουζακίτη, Γραμματεία: Γεωργοπούλου.

Χαλκιοπούλειο Δ.Γ. Λαμίας, 18.00: Α.Ο. Λαμίας 2013 - Α.Π.Σ. Αίας

Η Λαμία θα υποδεχθεί στο «Χαλκιοπούλειο» τον Αίαντα Ευόσμου, σε μία αναμέτρηση που θα μεταδώσει το STAR Κεντρικής Ελλάδας. Ο επαναληπτικός στον Εύοσμο θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου στις 18.00.

Διαιτητές: Κουτσής, Μαυράκης, Παρατηρητής: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Γούβαλη.

Δ.Γ. Μαρκόπουλου, 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Από τα αμφίρροπα ζευγάρια της Α' φάσης είναι αυτό μεταξύ του Μαρκόπουλου και του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» που είναι και οι Κυπελλούχες Ελλάδας θέλουν να διατηρήσουν τον τίτλο τους, ενώ το Μαρκόπουλο θέλει να κάνει την έκπληξη και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί το Σάββατο (3/4) στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη».

Διαιτητές: Πρέντζας, Βελώνης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Τόλιος, Σπίγγου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Νέας Φιλαδέλφειας «Α. Κόντος», 18.45: Α.Ε.Κ. - Α.Σ. Άρης

Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας, η Α.Ε.Κ. και ο Άρης τίθονται αντιμέτωποι για το εισιτήριο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο «κιτρινόμαυροι» ξεκινούν την διοργάνωση με μεγάλες αξιώσεις και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αναμένονται ντέρμπι.

Το δεύτερο παιχνίδι στο κλειστό της Μίκρας θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου στις 19.00.

Διαιτητές: Ονόπας, Κυργιαλάνη, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Σταυρόπουλος, Παπαχατζής, Γραμματεία: Καστάνη.

Δ.Γ. Αμαρουσίου, 19.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες

Τις μαχητικές Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας θα υποδεχθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά ο Παναθηναϊκός, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας για να αποκτήσει πλεονέκτημα στον επαναληπτικό στο κλειστό γυμναστήριο «Στ. Καλαϊτζής».

Διαιτητές: Ράντσιου, Λιάκου, Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Τσίτσικας, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Ταλάρου.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Γ. Γεννηματάς, 17.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Π.Α.Ο.Κ.
Δ.Α.Κ. Ευόσμου, 18.00: Α.Π.Σ. Αίας - Α.Ο. Λαμίας 2013
Στ. Καλαϊτζής, 19.00: Α.Ο.Ν. Αμαζόνες - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Μίκρας, 19.00: Α.Σ. Άρης - Α.Ε.Κ.
Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, 19.30: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, 19.30: Α.Ο. Θήρας - Α.Ο.Φ. Πορφύρας

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι δώδεκα ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) με γηπεδούχο του πρώτου αγώνα την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Στην επόμενη φάση προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και 0 βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set).

Προημιτελική Φάση:

Από τις έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν, με κλήρωση θα προκριθούν, χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση, δύο (2) ομάδες στην Ημιτελική Φάση και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα χωριστούν σε δύο ζευγάρια με κλήρωση και θα δώσουν έναν αγώνα, με γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην επόμενη φάση (Ημιτελικά).

Ημιτελική Φάση:

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Τελική Φάση.

Τελική Φάση:

Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν, θα δώσουν έναν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. ο αγώνας θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο και θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες έγκαιρα.