Ο ενθουσιασμός και οι προλήψεις των Παπαφωτίου, Γκρόθες (VIDEO)

Είναι δύο από τις πιο έμπειρες αθλήτριες του Παναθηναϊκού, έχουν κατακτήσει τίτλους στην καριέρα τους αλλά θέλουν να προσθέσουν έναν ακόμη στη συλλογή τους.


Αθηνά Παπαφωτίου και Μάρετ Γκρόθες μιλώντας στην κάμερα του www.volleyball.gr έχασαν το χαμόγελο τους μόνο όταν μίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα όσα βιώνει η συμπαίκτρια τους Μαργκαρίτα Στεπανένκο.

Αμφότερες αν και είχαν την κούπα δίπλα τους ξεκαθάρισαν ότι έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος δεν θα την αγγίξουν καθότι προληπτικές.

«Θα το αγίξουμε μόνο όταν το πάρουμε», ξεκαθάρισε η Ολλανδή ακραία, η οποία έχει κατακτήσει το Κύπελλο Τουρκίας με την Φενερμπαχτσέ και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Δεν έχει σημασία αν είσαι φαβορί ή όχι αλλά το πως διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις. Έχουμε παίξει ήδη δύο ματς (με Ολυμπιακό, ΑΕΚ) που ήταν τελικοί, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αυτά που έχουμε μπροστά μας».

Η Αθηνά Παπαφωτίου έχει κατακτήσει Κύπελλο Γερμανίας με την Στουτγάρδη, αλλά όχι στην Ελλάδα και όπως παραδέχθηκε: «Σίγουρα το θέλω γιατί δεν το έχω κερδίσει ποτέ, αλλά είναι προσωπικός στόχος γιατί αποτελεί και στόχο της ομάδας. Όλη η ομάδα όμως είναι ενθουσιασμένη με τη συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ».

Κι όλη η ομάδα είναι στο πλευρό της Στεπανένκο περνά δύσκολες στιγμές μ' όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

«Δεν μπορώ να φανταστώ αυτό που περνά. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σήμερα στην Ευρώπη μια χώρα δέχεται μια τέτοια επίθεση. Νιώθω πολύ άσχημα και όλοι είμαστε στο πλευρό της και έτοιμοι να τη βοηθήσουμε ότι κι αν χρειαστεί», είπε η Μάρετ με την Αθηνά να συμπληρώνει: «Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι στην ομάδα πόσο τυχεροί και προνομοιούχοι είμαστε που η μεγαλύτερη μας αγωνία αυτή τη στιγμή είναι αν θα κερδίσουμε ή όχι το κύπελλο ενώ κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα από εδώ γίνεται ένας πόλεμος».

Το πρόγραμμα του Final-4

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022


Α' Ημιτελικός: Ε.Α.Κ. Ηρακλείου «Λίντο» (ERTSPORTS HD) 16.00: Ηλυσιακός Α.Ο. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Β' Ημιτελικός: Ε.Α.Κ. Ηρακλείου «Λίντο» (ERTSPORTS HD) 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Ο. Θήρας

Τελικός - Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ε.Α.Κ. Ηρακλείου «Λίντο» (ERTSPORTS HD) 19.00: Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

Πολυμέσα