Final 4 Κυπέλλου γυναικών, ΑΣΠ Θέτις - ΑΟ Θήρας (19:00, ΕΡΤ Sports)

Ο δεύτερος ημιτελικός του Final 4 του Κυπέλλου γυναικών είναι θεωρητικά πολύ πιο ισορροπημένος και η μάχη για την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.


Ο ΑΟ Θήρας μετρά δύο σερί χαμένους τελικούς (3-1 από τον Ολυμπιακό στις Σέρρες το 2019 και 3-0 πέρσι από τον ΠΑΟΚ στην Ηλιούπολη), ενώ αυτός είναι ο 4ος συνολικά ημιτελικός του στο θεσμό.

Αντιθέτως για τη ομάδα της Βούλας η φετινή σεζόν κρύβει πολλές... πρωτιές καθώς μετά την παρθενική της συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της και σε Final 4 Κυπέλλου.

Η Θέτις είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας της Volley League, διεκδικώντας ακόμη και την είσοδο της στην 4άδα, ενώ ο ΑΟΘ είναι οριστικά 7ος και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα πλέι οφ.

Στο πρωτάθλημα μετρούν από μία νίκη εκμεταλλευόμενες τις έδρες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις που εξελίχθηκαν σε... θρίλερ.

Στην 4η αγωνιστική ο ΑΟΘ μετά από 136 λεπτά επικράτησε με 3-2 και το τάι μπρέικ να λήγει στο 15-13 (αν και προηγήθηκε με 2-1 σετ και 24-22 στο δ') με την Άμποτ να έχει 30 πόντους και την Ανθούλη 35!

Στο δεύτερο γύρο (17η αγωνιστική) η Θέτις επικράτησε με 3-1 μετά από 99 λεπτά, κάνοντας όμως μεγάλη ανατροπή στο γ' σετ. Εκεί η Σαντορίνη προηγήθηκε με 13-19, αλλά η γηπεδούχος ομάδα με συνολικό σερί 12-5 πήρε το σετ και τελικά τη νίκη.

Αμφότερες χρειάστηκε να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν στο Ηράκλειο με τη Θέτιδα να... επιβιώνει από το διπλό ματς μπολ της Λαμίας και να επικρατεί με 3-2 στον προημιτελικό (ενώ στους 16 είχε νικήσει με 3-0 τον Πορφύρα).

Η δε Θήρα χρειάστηκε πέντε σετ για να αποκλείσει τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, ενώ από το τάι μπρέικ δεν ξέφυγε ούτε ο προημιτελικός της Νάξου.

Το πρόγραμμα του Final-4

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022


Α' Ημιτελικός: Ε.Α.Κ. Ηρακλείου «Λίντο» (ERTSPORTS HD) 16.00: Ηλυσιακός Α.Ο. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Β' Ημιτελικός: Ε.Α.Κ. Ηρακλείου «Λίντο» (ERTSPORTS HD) 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Ο. Θήρας

Τελικός - Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ε.Α.Κ. Ηρακλείου «Λίντο» (ERTSPORTS HD) 19.00: Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού