Ο Φοίνικας Σύρου απέκλεισε τον Άθλο

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε θέση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό όπως και τη σεζόν 2020-21.

Ο Άθλος αγωνίστηκε χωρίς τους Ντε Πρα (διαγώνιος) και Γκλάντστοουν (κεντρικός) αλλά παρόλα αυτά ήταν ανταγωνιστικός στο 1ο σετ στο οποίο κατάφερε να προηγηθεί και με 19-15. 

Βασικοί ξεκίνησαν ο 18χρονος Βασίλης Μποζίδης που από ακραίος αγωνίστηκε διαγώνιος στη θέση του Ντε Πρα και ο 23χρονος κεντρικός Κώστας Τσιουτσιουλούδης στη θέση του Γκλαντστόουν.

Κορυφαίος του Φοίνικα και πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζούριτς με 18 πόντους. Στα δύο πρώτα σετ αγωνίστηκε κεντρικός και στο 3ο σετ πέρασε στην αγαπημένη του θέση του διαγωνίου. Από τους 18 πόντους οι 6 ήταν από μπλοκ.

Ο Φοίνικας έμεινε πίσω με 15-19 στο 1ο σετ και με αντεπίθεση διαρκείας χάρις το σερβίς του Γαλιώτου έκανε σερί 5-0 για το 19-19, ενώ στο 21-21 τα δύο μπλοκ του Τζούριτς και το λάθος του Γκένοφ έκαναν το 24-21 για τους συριανούς. Μείωσαν ο Κασαμπαλής και ο Γκένοφ (24-23) και τη λύτρωση για τον Φοίνικα έφερε ο Φρομ με μπλοκ άουτ πάνω στον Αλγκούλ για το 25-23 και το 1-0 σετ. 

Με τον αέρα του 1-0 ο Φοίνικας ήθελε ένα ακόμα σετ για να κλειδώσει την πρόκριση και τα κατάφερε πιο άνετα. Με άσσο του Φρομ έγινε το 5-3, ενώ το προβάδισμα σταδιακά διευρυνόταν και με πρώτο “βιολί” τον Μιχάλοβιτς έφτασε μέχρι το 17-10. Το σετ έκλεισε με 25-16.

Με εξασφαλισμένη την πρόκριση ο Καζάζης έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του. Με εξαίρεση τον Τζούριτς που γύρισε διαγώνιος οι Γαλιώτος, Παπαδόπουλος, Ρουμελιωτάκης, Χαραλαμπίδης, Μανωλάκης, Μάντζιος και Σωνάκης έφεραν τον Φοίνικα στην κατάκτηση του 3ου σετ με 25-16 και την πανηγυρική νίκη - πρόκριση με 3-0 σετ.

 

Διαιτητές: Βελώνης, Μενεσλής, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 13-16, 20-21, 25-23

2ο σετ: 8-5, 16-10, 21-14, 25-16

3ο σετ: 8-5, 16-9, 21-14, 25-16

*Οι πόντοι του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 7 άσσους, 42 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων και του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν από 1 άσσο, 32 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-16, 25-16) σε 72'

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Δημήτρης Καζάζης): Μιχάλοβιτς 11 (11/20 επ.), Παπαλεξίου 4 (4/5 επ.), Ιερεσουέλο 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Κλίνγκενμπεργκ (0/2 επ., 86% υπ. - 71% άριστες), Τζούριτς 18 (9/14 επ., 3 άσσοι, 6 μπλοκ), Φρομ 6 (5/15 επ., 1 άσσος, 69% υπ. - 46% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 84% υπ. - 58% άριστες), Σωνάκης (λ), Χαραλαμπίδης 5 (4/4 επ., 1 μπλοκ), Μάντζιος, Γαλιώτος 2 (2 άσσοι), Ρουμελιωτάκης 6 (6/6 επ., 75% υπ. - 75% άριστες), Μανωλάκης, Παπαδόπουλος 3 (2/2 επ., 1 άσσος, 38% υπ. - 38% άριστες).

Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ηλίας Κρεούζης): Τσιουτσιουλούδης 7 (6/14 επ., 1 μπλοκ), Μποζίδης 7 (6/19 επ., 1 μπλοκ), Κασαμπαλής 3 (1/1 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αλγκούλ 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Ριζόπουλος 8 (8/25 επ., 46% υπ. - 38% άριστες), Γκένοφ 10 (9/24 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ. - 36% άριστες) / Βελούδης (λ, 100% υπ. - 78% άριστες), Διαμαντίδης (λ, 55% υπ. - 27% άριστες), Χατζημαρινάκης.

Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: "Οι βάσεις της πρόκρισης είχαν τεθεί από το πρώτο παιχνίδι. Στην αρχή αργήσαμε να προσαρμοστούμε γιατί δεν έπαιζε ο διαγώνιος και έπαιζε ο Μποζίδης, ο οποίος πήγε πολύ καλά. Από κει και πέρα μόλις προσαρμοστήκαμε, η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν αυτό που περιμέναμε και κυριαρχήσαμε σε όλους τους τομείς και ήρθε η πρόκριση. Συγχαρητήρια στους αθλητές μας. Έχουμε αθλητές που πραγματικά βοηθάνε την ομάδα. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να δώσω χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς. Αυτό το παιχνίδι μου έδωσε το δικαίωμα και είδαμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια γιατί είναι έμπειροι και καλοί αθλητές.  Στα ημιτελικά κόντρα στον Ολυμπιακό, θα είναι δύο παιχνίδια πολύ ενδιαφέροντα. Θεωρητικά είναι ο Ολυμπιακός. Εμείςθα παίξουμε ελεύθερα για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει".

Ο ακραίος του Φοίνικα Γιάννης Ρουμελιωτάκης είπε: "Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό με οποιαδήποτε ομάδα κι αν παίζεις. Εμείς αυτό κάναμε, αυτό δουλεύουμε σε καθημερινή βάση στην προπόνηση, προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας έτσι ώστε παιχνίδι με το παιχνίδι και μέρα με τη μέρα, να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι. Η ομάδα αποτελείται από ένα σύνολο παικτών, ο καθένας θα μπει να κάνει αυτό που του ζητήσει η ομάδα και ο προπονητής του. Εμείς απ΄έξω που μπαίνουμε στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό έτσι ώστε να αποδώσει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Όλα τα παιδιά συνεισέφεραν στο μέγιστο και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ: Θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς, είναι μία πολύ καλή ομάδα, παρόλα αυτά και εμείς προετοιμαζόμαστε, από αύριο θα εστιάσουμε περισσότερο στον ΠΑΟΚ και στο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

O προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Ηλίας Κρεούζης δήλωσε: «Ξέραμε από την αρχή πως θα είναι δύσκολο το ματς εδώ μέσα. Αποφασίσαμε μετά και την ήττα 3-0 του α’ ματς να μη ρισκάρουμε πάρα πολύ, με το διαγώνιό μας, γατί είχε ένα προβληματάκι στο γόνατο και τον κεντρικό μας, που μόλις επέστρεψε από Covid. Στο α’ σετ μπορέσαμε και ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, αν και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος γενικά από την παρουσία μας, αλλά έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας την Κυριακή για το πρωτάθλημα, που είναι και ο βασικός μας στόχος. Οπότε έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα πιθανά σενάρια. Για αυτό το λόγο παρουσιαστήκαμε με αυτό το ρόστερ. Σίγουρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον Βασίλη Μποζίδη που έπαιξε για πρώτη φορά και ως διαγώνιος και ανταπεξήλθε 100%. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ και του εύχομαι να συνεχίσει έτσι, γιατί του αξίζει να είναι στην υψηλή κατηγορία. Αν είναι να κρατήσω κάτι από το παιχνίδι, θα κρατήσω την εύρυθμη λειτουργία μας μέχρι το “20”»

Ο ακραίος του Άθλου Ορεστιάδας Βασίλης Μποζίδης δήλωσε: «Νιώθω ευχαριστημένος από την ομάδα και από την απόδοσή μου και πιστεύω ότι θα μπορούσα να δώσω λίγο παραπάνω, αν και δεν είναι αυτή η κανονική μου θέση. Ξέραμε ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς δεν ήταν ο βασικός μας διαγώνιος, πιέσαμε στο α’ σετ, ήμασταν μπροστά 15-19, έγιναν κάποια λάθη και μετά από εκεί ήταν μια κατρακύλα. Συνεχίζουμε δυναμικά γιατί έχουμε τώρα στο πρωτάθλημα το ματς με τον ΟΦΗ. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο και υπάρχει πάθος, όποια κι αν είναι η βασική εξάδα».