Βόμβα μεγατόνων με Στάροβιτς ο Παναθηναϊκός

Μετά την περσινή χρονιά όπου δόθηκε βαρύτητα στην αποπληρωμή των χρεών, ο Παναθηναϊκός μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της Volleyleague με την απόκτηση του Σέρβου διαγώνιου Σάσα Στάροβιτς.

Η απόφαση ελήφθη και ο Παναθηναϊκός θα παίξει εφέτος με έναν ξένο περισσότερο απο πέρυσι και από τους δυο θα πάει στους τρεις, ενώ ενδέχεται να πάρει και τέταρτο τον Ιανουάριο, αν διαπιστώσει οτι έχει ελπίδες πρωταθλητισμού.

Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1988 στην Βοσνία - Εργζεγοβίνη , έχει ύψος 2,07 διαγώνιος ξεκίνησε την καριέρα του από την από την ομάδα της Γκάτσκοα (2005-06), στη συνέχεια μετακόμισε στο Μαυροβούνιο, όπου αγωνίστηκε στην Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα (2006-09).

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη ρωσική Ural Ufa και στις ιταλικές Λατίνα, Umbria Volley, Λούμπε, Βερόνα, Μιλάνο. Στην Ελλάδα έπαιξε στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017. Τραυματίσθηκε όμως στον τέταρτο τελικό στην Πυλαία και ήταν στο πάγκο του "δικεφάλου" στον πέμπτο αλήστου μνήμης τελικό, όπου ο ΠΑΟΚ χωρίς Στάροβιτς, Πέτκοβιτς με Σακόγλου, Τερζή κέρδισε 3-1 στο Ρέντη και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Πέρυσι αγωνίστηκε στη ρωσική Γιάροσλαβλ Γιαροσλάβιτς.

Με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας/Τσεχίας (2011), και το χάλκινο στην Ρωσία (2007) και στην Δανία/Πολωνία (2013). Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας το 2010 φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο World League κατέκτησε 3 φορές το ασημένιο μετάλλιο, στο Ρίο (2008 και 2015) και στο Βελιγράδι (2009), και το χάλκινο μετάλλιο στην Κόρδοβα το 2010.

Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει και τρίτο ξένο, ακραίο ή κεντρικό και αν η ομάδα βρεθεί σε τροχιά πρωταθλητισμού, αναμένεται να γίνει η υπέρβαση με την απόκτηση τέταρτου ξένου.

ΠΗΓΗ www.fosonline.gr