Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Άθλο Ορεστιάδας ο Γιάννης Σκαρλατίδης

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της με τον αθλητή Γιάννη Σκαρλατίδη.

O 26χρονος Ορεστιαδίτης πασαδόρος μετά από πλούσια καριέρα, τόσο στην Volleyleague με ΑΟΟ, Φοίνικα Σύρου, Παμβοχαϊκό και Ηρακλή, όσο και στην Α2 με Επίκουρο, Αίαντα Ευόσμου και ΟΦΗ όπου πανηγύρισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, επιστρέφει στα «πάτρια» προκειμένου να ενισχύσει τον Άθλο στην φετινή του προσπάθεια.

Το ΔΣ του συλλόγου καλωσορίζει τον Γιάννη στην «οικογένεια» του Άθλου Ορεστιάδας και του εύχεται μια πετυχημένη σεζόν με υγεία και διακρίσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΙΔΗΣ

Γεννημένος στην Ορεστιάδα στις 26/05/1993 ο Γιάννης Σκαρλατίδης αγωνίζεται στην θέση του πασαδόρου και έχει ύψος 1.82.

Ο 26χρονος αθλητής αποτελεί «γέννημα θρέμμα» της Ορεστιάδας ακολουθώντας από μικρός τα βήματα του πατέρα του Αθανάσιου Σκαρλατίδη ο οποίος αγωνίστηκε κατα το παρελθόν με επιτυχία στον ΑΟ Ορεστιάδας.

Η καριέρα του Γιάννη Σκαρλατίδη ξεκινά από τις ακαδημίες του ΑΟΟ και από το 2008 έως το 2011 φορά την φανέλα των «πράσινων». Τα επόμενα χρόνια λόγω σπουδών βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου και θα αγωνιστεί στον Επίκουρο Πολίχνης (2011-2013) και εν συνεχεία στον Αίαντα Ευόσμου (2013-2015). Μετά την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη το 2015-16 επιστρέφει στα πάτρια για λογαριασμό του ΑΟΟ με τον οποίο θα τερματίσει στην 8η θέση της Volleyleague.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του νεαρού πασαδόρου είναι η Σύρος και ο Φοίνικα όπου θα κάτσει μέχρι τα μισά της περιόδου. Το 2017 και μέχρι το τέλος τους περιόδου θα τον βρει στον Παμβοχαϊκό, ενώ την σεζόν 2017-18 ο Σκαρλατίδης μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη αγωνιζόμενος στον Ηρακλή.

Με την φανέλα του «Γηραιού» ο Εβρίτης άσος θα συμμετάσχει στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου όπου θα χάσει το τρόπαιο από τον ΠΑΟΚ σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο 26χρονος πασαδόρος αγωνίστηκε στον ΟΦΗ με τον οποίο έγραψε ιστορία πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Volleyleague.

Ο Γιάννης Σκαρλατίδης είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, όντας μέλος της «χρυσής φουρνιάς» της Εθνική Παίδων μαζί με Πρωτοψάλτη, Κουμεντάκη, Κοκκινάκη, Δαλακούρα, Ζήση και Τζιουμάκα. Η πορεία καταξίωσης και επιτυχιών ξεκινά με την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου τον Απρίλιο του 2010 στο Καζανλακ της Βουλγαρίας και συνεχίζεται το 2011 με την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην Άγκυρα τερματίζοντας στην 6η θέση.

Η παρουσία του Γιάννη Σκαρλατίδη στην Εθνική Παίδων θα κορυφωθεί το καλοκαίρι του ίδιου έτους με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αργεντινής. Στην χώρα όπου η μπάλα λατρεύεται ως θεά, το ελληνικό βόλεϊ θα ζήσει μοναδικές στιγμές καθώς οι «μικροί» του Μάκη Δημητριάδη «μεγαλώνουν» και πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις καταλαμβάνουν την 7η θεση της διοργάνωσης.

Παράλληλα ο Γιάννης Σκαρλατίδης μετρά και αρκετές συμμετοχές με την Εθνική Εφήβων.

πηγή: athlos.club

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.