Ο Γιώργος Τζιουμάκας στον Φίλιππο Βέροιας (video)

Ο Γιώργος Τζιουμάκας από φέτος θα συνεργάζεται με τον Φίλιππο Βέροιας.

Η Ομάδα του του ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα:

«Η διοικούσα επιτροπή του Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας ανακοινώνει με χαρά την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιώργο Τζιουμάκα, για ένα χρόνο, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν 2020-2021 της Volley League.
Ο εν ενεργεία διεθνής άσος, γιος του διακεκριμένου τεχνικού του Φίλιππου Βέροιας, Σωκράτη Τζιουμάκα και αδελφός του αθλητή μας, Στέλιου, είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιανουαρίου 1995, αγωνίζεται ως διαγώνιος και έχει ύψος 2.05μ.
Ξεκίνησε να ασχολείται με το βόλεϊ από την ηλικία των 10 ετών, ενώ μέσα από τις από τις ακαδημίες του Ηρακλή και μετέπειτα από τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, αναδείχθηκε σε σπουδαίο αθλητή.
Αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής του «Γηραιού», πέρα από πληθώρα ατομικών διακρίσεων, στέφθηκε πρωταθλητής το 2005 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων , ενώ «σάρωσε» τους τίτλους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων (2007, 2010, 2012, 2013) και την αντίστοιχη διοργάνωση των Εφήβων (2007, 2008, 20009, 2010).
Το ντεμπούτο του υψηλόσωμου άσου τη σεζόν 2011-2012 στην ανδρική ομάδα του Ηρακλή συνδυάστηκε με νταμπλ, κατακτώντας Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.
Τη σεζόν 2013-2014 «άνοιξε τα φτερά» του για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τη «Μέκκα του βόλεϊ» στη γειτονική Ιταλία, όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο στους «αλπικούς αετούς» της Κούνεο. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Περούτζια, όπου αγωνίστηκε με επιτυχία για δύο χρόνια. Τη σεζόν 2016-2017 μεταπήδησε σε μία ακόμη ιστορική ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος, την Πιατσέντζα, με τα «χρώματα» της οποίας κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε παράλληλα στην 4άδα του Κυπέλλου και στους «8» του CEV Cup.
Η 5η συνεχόμενη χρονιά του στο «καμπιονάτο» τον βρήκε τον διεθνή μας στην Καστελάνα Γκρότε, να ενισχύει την προσπάθεια διάκρισης της -νεοφώτιστης στη Serie A- τοπικής ομάδας, New Mater Volley.
Ο επαναπατρισμός του, λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, τον έφερε τη σεζόν 2018-2019 στην ΑΕΚ, ενώ μετά από ένα χρόνο επέστρεψε στην γενέτειρά του Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου αγωνίστηκε μέχρι φέτος.
Μεσούσης της σεζόν 2019-2020, έζησε μία ακόμη διεθνή εμπειρία , καθώς έπαιξε με τη Σαχντάμπ Γιάζντ στο πρωτάθλημα του Ιράν, το οποίο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Ο 25χρονος «μπόμπερ», με συμμετοχές σε όλα τα κλιμάκια των Εθνικών μας ομάδων, κατέκτησε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών το ασημένιο μετάλλιο στο European League, ενώ από το 2015-2017 συμμετείχε με τη «γαλανόλευκη» στο World League της FIVB.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο διεθνής άσος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Φίλιππου Βέροιας, μίλησε μεταξύ άλλων, στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο YOUTUBE, για τους λόγους που αποφάσισε να γίνει μέλος της οικογένειας των «ερυθρόλευκων πρωταθλητών της Βέροιας», τους στόχους του για τη νέα σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι θα έπειτα από χρόνια θα βρεθεί και πάλι στα ίδια αποδυτήρια με τον πατέρα και τον αδελφό του.
Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Τζιουμάκα στην ομάδα μας και του ευχόμαστε μία νέα επιτυχημένη χρονιά με υγεία και διακρίσεις».

Δείτε στα κάτωθι videos την παρουσίαση του αθλητή μας και τις δηλώσεις του

 

Πολυμέσα