O Gil Ferrer Cutino πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού, Σαραντίτης ο δεύτερος

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Κουβανό τεχνικό Gil Ferrer Cutino, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ Γυναικών.

Ο Gil Ferrer Cutino, γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1971 και είναι επίσης κάτοχος Γερμανικού διαβατηρίου.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Γερμανία με την Köpenicker SC Berlin (2011/12-2012/13) και στη συνέχεια εργάστηκε στις Allianz MTV Stuttgart (2013/14) και Men VC Olympia Berlin (2013/14). Το 2014 ανέλαβε καθήκοντα β’ προπονητή στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ως βοηθός προπονητή συνέχισε την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, με τη Vakifbank (2014-2015) και τη διετία 2015-2017 δούλεψε με τον ίδιο ρόλο στην Εθνική Ολλανδίας. Από το 2015 μέχρι το 2018, μετακόμισε στην Ελβετία για λογαριασμό της Volero Zurich στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή και από εκεί συνέχισε στη Γαλλία με τη Volero Le Cannet (2018/19-2019/20). Την τελευταία σεζόν (2020/21) επέστρεψε στη Γερμανία για να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Schwarz-Weiss Erfurt.

Στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας ο Gil Ferrer Cutino, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους τεχνικούς του Ευρωπαϊκού βόλεϊ και συγκεκριμένα τους Giovanni Guidetti, Zoran Terzić, Lorenzo Micelli, Jamie Morrison και Avital Selinger.

Gil Ferrer Cutino: «Να κερδίσουμε όλες τις διοργανώσεις»

Η δήλωση του Gil Ferrer Cutino στο olympiacossfp.gr: «Είμαι ευγνώμων που θα δουλέψω σε ένα τόσο καλό και μεγάλο σύλλογο. Ένα σύλλογο με πολλές εμπειρίες και επιτυχίες και είμαι χαρούμενος που θα εργαστώ στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ο στόχος μου και τα αποτελέσματα που θέλω να πετύχουμε είναι να κερδίσουμε όλες τις διοργανώσεις την επόμενη σεζόν και να παίζουμε ωραίο βόλεϊ. Το μήνυμα μου στους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι ότι θα προσπαθήσω να τους κάνω ευτυχισμένους με τη δουλειά μου».

Σαραντίτης ο Β' Προπονητής

Στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας βόλεϊ Γυναικών για 9η διαδοχική σεζόν θα παραμείνει ο Σπύρος Σαραντίτης. Ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος ανέλαβε την καθοδήγηση της ομάδας κατά την περσινή ιδιαίτερη σεζόν, θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο σύλλογό μας ως βοηθός προπονητή και άμεσος συνεργάτης του Ζιλ Φερέρ Koυτίνιο.

πηγή olympiacossfp.gr