Από την Αλεξανδρούπολη στην όμορφη Σαντορίνη η Καραμπάση

Ο ΑΟ Θήρας προχώρησε σε μια νεανική, γεμάτη προοπτικές μεταγραφή καθώς έφερε από την Αλεξανδρούπολη τη νεαρή Μαρία Καραμπάση.
 
«Η διοίκηση του Α.Ο Θήρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την 18χρονη Μαρία Καραμπάση. Η πρώην αθλήτρια της Γ.Σ.Γ. Νίκη Αλεξανδρούπολης, με ύψος 1.65μ, αγωνίζεται ως λίμπερο και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο της Volley League γυναικών 2022-2023.
Η Καραμπάση γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2003 στην Αλεξανδρούπολη και ξεκίνησε το βόλεϊ στις Αμαζόνες Μαΐστρου, όπου σε ηλικία 13 ετών αγωνίστηκε ως βασική λίμπερο. Το 2019 μεταπήδησε στη Γ.Σ.Γ. Νίκη Αλεξανδρούπολης, στην οποία έπαιξε μέχρι φέτος, ενώ τη νέα σεζόν, ως αθλήτρια πλέον του Α.Ο. Θήρας, θα κάνει το ντεμπούτο της στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ γυναικών.
Παράλληλα με το βόλεϊ, η Μαρία διακρίνεται και στο μπιτς βόλεϊ. Τελευταία της επιτυχία ήταν το 2019 με τη συμπαίκτριά της, Γ. Γρηγοριάδου η κατάκτηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Regional Juniors K19 στην Αλεξανδρούπολη, που χάρισε στην ομάδα της την πρόκριση για τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Ρόδου, όπου το ακριτικό δίδυμο κατέλαβε την 7η θέση.
Το νέο απόκτημα της ομάδας μας είναι πρωτοετής φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.
Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας της με τον Α.Ο. Θήρας η νεαρή λίμπερο δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Α.Ο. Θήρας για την ευκαιρία που μου δίνει να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες ενός καταξιωμένου προπονητή σαν τον κ. Βάσοβιτς και τους συνεργάτες του. Από μικρή είχα όνειρο και παράλληλα στόχο να καταφέρω να αγωνιστώ στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Νιώθω πολύ περήφανη και ευγνώμων. που μέσα από την ευκαιρία που μου δίνεται, θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και θα πραγματοποιήσω το στόχο μου. Είμαι χαρούμενη που θα ζήσω σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά νησιά της Ελλάδας και ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι. Εύχομαι μια χρονιά με υγεία για όλους, χωρίς τραυματισμούς και εγώ με τη σειρά μου θα προσπαθήσω να ανταμείψω με σκληρή δουλειά, την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι άνθρωποι του Α.Ο Θήρας προς το πρόσωπό μου».
Η οικογένεια του συλλόγου μας εύχεται στην Μαρία υγεία και καλές επιτυχίες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

(Δείτε στο greekvolley.eu τα βιογραφικά όλων των αθλητών)