Δυναμώνει το κέντρο του με την «θηριώδη» Liset Herrera Blanco ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Liset Herrera Blanco, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. 


Γεννημένη στην Κούβα στις 06/12/1998, η Liset Herrera Blanco αγωνίζεται ως κεντρικός και έχει ύψος 192cm. 

Ξεκίνησε την καριέρα της την αγωνιστική περίοδο 2014-15, από την κουβανική, Matanzas, ούσα ήδη διεθνής με τις Εθνικές Ομάδες ηλικιακών κατηγοριών της χώρας της. 

Η πρώτη... γεύση από το ευρωπαϊκό βόλεϊ ήρθε την περίοδο 2017-18, αγωνιζόμενη για την ελβετική, Volero Zurich, στην οποία κατέκτησε το εγχώριο «τρεμπλ», δηλαδή Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Ελβετίας, ενώ παράλληλα έφτασε μακριά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού βόλεϊ, το CEV Champions League. 

Οι σπουδαίες εμφανίσεις της στο ελβετικό πρωτάθλημα, τις έδωσαν την δυνατότητα να βρεθεί σ' ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αυτό του γαλλικού. Έτσι, τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε για λογαριασμό της Volero Le Cannet. Πραγματοποιώντας και εκεί εξαιρετικές εμφανίσεις, η Κουβανή κεντρικός έμεινε και την επόμενη χρονιά (2019-20) στην γαλλική Volero Le Cannet, μία σεζόν ωστόσο η οποία «σημαδεύτηκε» από την πανδημία. 

Την σεζόν 2020-21 έκανε το ταξίδι Γαλλία-Ιταλία, για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Unet E-Work Busto Arsizio. Η χρονιά «σημαδεύτηκε» από την εξαιρετική πορεία στο CEV Champions League, εκεί όπου η Unet E-Work Busto Arsizio έφτασε μέχρι τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε την δεύτερη σερί χρονιά της με τα χρώματα της ιταλικής, Unet E-Work Busto Arsizio. 

Διεθνής με την Εθνική Κούβας, μετρώντας πολλές συμμετοχές. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Liset Herrera Blanco, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι μέρος μίας εξαιρετικής ομάδας, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να δώσω στο γήπεδο το 100% μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αμοιρίδη, και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Είμαι χαρούμενη που θα αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά. Ελπίζω την φετινή χρονιά να πετύχουμε όλους τους στόχους τους οποίους θα θέσουμε!». 

Welcome Liset!