Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Μπόρις Ζούκοφ στον Άθλο Ορεστιάδας

Η διοίκηση του Τ.Α.Α. Άθλος Ορεστιάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της με τον 26χρονο Ουκρανό ακραίο Μπόρις Ζούκοφ.
Ο διεθνής πρώην άσος της εσθονικής Πάρνου έχει ύψος 2.00μ και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο της Volley League 2022-2023.
Γεννημένος στις 8/08/1996 άρχισε την καριέρα του το 2018 στην Barkhom Kazhany της χώρας του, στην οποία παρέμεινε για δύο σεζόν. Την πρώτη κιόλας χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα πανηγύρισε το τρεμπλ, κατακτώντας πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Ουκρανίας. Τη σεζόν 2019-20, με το πρωτάθλημα να έχει ακυρωθεί λόγω κορωνοϊού, αρκέστηκε στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ και την 3η θέση του Κυπέλλου Ουκρανίας.
Το 2020 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό για λογαριασμό της φιλανδικής Perpo Lakkapaa.
Την τελευταία σεζόν, 2021-2022 έπαιξε στην Λίγκα της Εσθονίας, όπου ως αθλητής της Parnu VK κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και την 3η θέση σε Κύπελλο Εσθονίας και Βαλτική Λίγκα. Με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις μάλιστα βρέθηκε στο στο Top 3 των κορυφαίων ακραίων της Λίγκας της Εσθονίας.
Ο Ζούκοφ είναι παίκτης με σημαντικές και πολλές διεθνείς αγωνιστικές παραστάσεις, καθώς έχει αγωνιστεί με τις ομάδες του σε Challenge Cup και CEV Cup.
Ο δίμετρος Ουκρανός ακραίος της ομάδας μας είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα Νέων και Εφήβων της χώρας του.
Το νέο απόκτημα της ομάδας μας είναι πτυχιούχος της Ξένης Φιλολογίας και Επικοινωνίας, με ειδικότητα στη Δημοσιογραφία και το 2017 στην Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα που διεξήχθη στη Δανία, κατέκτησε με το ουκρανικό πανεπιστήμιο SSU το χρυσό μετάλλιο.
Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας καλωσορίζει τον Μπόρις στην οικογένεια του συλλόγου μας και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας.
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.