Σημαντικό τρίποντο του Πανερυθραϊκού επί του ΑΟ Αιγιαλέων

Με τρεις πολύτιμους βαθμούς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον ΑΟ Αιγιαλέων ο Πανερυθραϊκός.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας αν και αγωνίστηκε χωρίς τον Μάκη Κολτσιάκη συνάντησε λίγη αντίσταση από τον ΑΟ Αιγιαλέων που είχε ελλείψεις επικρατώντας με 3-0 σετ.

Με τον Τσικάτο σε πολύ καλή μέρα, ο Πανερυθραϊκός πίεσε πολύ επιθετικά ενώ δυσκόλεψε την υποδοχή της αντίπαλης ομάδας με το σερβίς.

Στο πρώτο σετ η επικράτηση του Πανερυθραϊκού ήταν καθολική σε όλους τους τομείς. Ο ΑΟ Αιγιαλέων έμεινε πίσω στο σκορ καθώς φάνηκε μουδιασμένος αναγκάζοντας πολλές φορές τον προπονητή να φωνάζει στους παίκτες του. Ο Πανερυθραϊκός προηγήθηκε 14-6 και 15-8. Το σκορ πήγε στο 19-10 με άσο του Τσικάτου το 20-10. Μετά το 22-12 ο Πανερυθραϊκός χαλάρωσε κι ο ΑΟ Αιγιαλέων κατάφερε να πλησιάσει αλλά ήταν αρκετά αργά για κάτι καλύτερο και το σετ κατέληξε 25-18 στον Πανερυθραϊκό με επίθεση του Μήττα.

Στο δεύτερο σετ η είσοδος του Σαλαβασίδη βοήθησε την άνοδο της ομάδας του Αιγίου που βελτιώθηκε στην υποδοχή και στην επίθεση κι έδωσε στον πασαδόρο του ακόμα ένα αποτελεσματικό επιθετικό. Ο Πανερυθραϊκός προηγήθηκε 6-2 με τον ΑΟ Αιγιαλέων να ισοφαρίζει 7-7 και να προηγείται 8-10. Ο Πανερυθραϊκός συγκεντρώθηκε και έφερε την ανατροπή ξανά στο σκορ καθώς πέρασε μπροστά 13-12 δεν έχασε έκτοτε το προβάδισμα και πήρε εύκολα το σετ 25-19.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ που ωστόσο ήταν περισσότερο ισορροπημένο. Ο Πανερυθραϊκός προηγήθηκε και πάλι 8-6, 12-9. Έγιναν λάθη κι από τις δύο ομάδες το σκορ έγινε 18-15 με τον Τσικάτο και 19-15. Ο ΑΟ Αιγιαλέων πήρε τάιμ άουτ και στη συνέχεια έγιναν συνεχόμενα λάθη από τον Πανερυθραϊκό και το σκορ έγινε 20-19. Ο Τσικάτος πήρε μπλοκ άουτ 22-19, ο Λουπ άουτ 23-20 και το 25-22 ήρθε από λάθος στο σερβίς της ομάδας του Αιγίου.

ΤΑ ΣΕΤ: 25 - 18 ,  25 - 19 ,  25 - 22

Πανερυθραϊκός (Χατζηπέρρος) : Μήττας, Κωστόπουλος, Κρέτσης, Τσικάτος, Μάμαλης, Τασάκος, Φωλιάς (λ) / Πλεμμένος (λ), Ζαρωτιάδης

ΑΟ Αιγιαλέων (Παπαδόπουλος): Νανόπουλος, Μαυραγάνης, Δημησιάνος , Βασιλάκος, Βλαχοστάθης, Λουπ, Καραγιώργος (λ)/ Σαλαβασίδης, Σωκράτους, Παπασταθόπουλος, Χασάπης