Εξι αθλήτριες του ΑΣΠ Κόρινθος προτρέπουν τα νέα κορίτσια να ασχοληθούν με το volley!

Νάντια Παναγοπούλου (αρχηγός του ΑΣΠ Κόρινθος και προπονήτρια σε τμήματα υποδομών του συλλόγου), Ειρήνη Βακάλογλου (πασαδόρος γυναικείας ομάδας), Μαριάννα Μαργαρίτη (λίμπερο της γυναικείας ομάδας), Στέλλα Λαγουδάκη (με μεγάλη εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο της χώρας και ακραία του ΑΣΠ Κόρινθος), Σοφία Αποστολάκη (αθλήτρια του ΑΣΠ Κόρινθος) και Κωνσταντίνα Αλατζάκη (παίκτρια του ΑΣΠ Κόρινθος) επιχειρούν να φέρουν κοντά στο volley κάθε νέο κορίτσι, αλλά και να πείσουν κάθε γονιό για την επιλογή αυτή!

Νάντια Παναγοπούλου

Το volley είναι ένα άθλημα ομαδικό μα χωρίς σωματική επαφή και αυτό είναι που το κάνει εντυπωσιακό και ξεχωριστό. Στόχος είναι να μείνει η μπάλα στον αέρα αλλά ταυτόχρονα να πέσει στο αντίπαλο παρκέ. Στον φανταστικό κόσμο του volley μαθαίνεις να συνεργάζεσαι και να μοιράζεσαι, να χαίρεσαι με τις νίκες, να πεισμώνεις στις ήττες και να γίνεσαι καλύτερος σαν αθλητής, αλλά και σαν άνθρωπος! Ενα νέο κορίτσι αξίζει να ασχοληθεί με το volley, εκτός από όλα τα παραπάνω, διότι μέσω του μοναδικού αυτού αθλήματος θα γνωρίσει νέους φίλους, θα γίνει ένα παιδί πιο κοινωνικό, θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή του, θα πάψει πλέον να ντρέπεται!

Ειρήνη Βακάλογλου

Χρόνια μετά από κείνο το πρώτο απόγευμα που βρέθηκα σε ένα γήπεδο γεμάτο μπάλες και παιδικές φωνές να τρέχουν ξέφρενες από δω και από κει, είμαι ακόμα το ίδιο σίγουρη πως τίποτα σωστότερο δε θα μπορούσα να έχω επιλέξει. Τότε δεν ήξερα. Όταν είσαι παιδί δεν σκέφτεται σχεδόν ποτέ το αύριο. Έβλεπα μόνο παιχνίδι και συναισθήματα. Το volley για ένα παιδί είναι παρέα. Είναι φίλοι. Είναι συναγωνισμός. Χαρά, ενθουσιασμός, άγχος και φόβος. Και εκείνο το αύριο που τότε δεν σκεφτόμουν είναι σήμερα πειθαρχία και υπακοή. Συνεργασία, υπομονή, αυτοκυριαρχία και αυτοέλεγχος. Προσωπικοί στόχοι, ομαδικότητα, ευεξία, επιμονή και δουλειά. Για όσα, λοιπόν, βλέπει ένα παιδί μέσα απ’το volley και για άλλα τόσα που σαν ενήλικας θα ανακαλύψει ότι κέρδισε, αξίζει – από καρδιάς – σε κάθε μικρό κορίτσι να βρεθεί σε εκείνη την πρώτη προπόνηση.

Μαριάννα Μαργαρίτη

Το volley είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, μέσα από το οποίο τα παιδιά γυμνάζουν το σώμα τους αλλά ταυτόχρονα έχουν να συνεργαστούν με άλλα πέντε άτομα, εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Αυτό αυτόματα βάζει τα παιδιά σε μια διαδικασία αντίληψης του χώρου τους. Το volley δεν είναι μόνο γυναικείο άθλημα όπως έχουμε ακούσει κατά καιρούς, απλά τα μικρά κορίτσια έχουν μια παραπάνω κλίση σε αυτό! Το καλύτερο για όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, θα ήταν να τα παροτρύνουν οι γονείς να ασχοληθούν με το volley, καθώς έτσι μπορούν να συνδυάσουν παιχνίδι, διασκέδαση και άθληση!

Στέλλα Λαγουδάκη

Το volley είναι ένα άθλημα που συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί. Εκτός του ότι γυμνάζεις το σώμα σου, βελτιώνεις την αντίληψη σου, την περιφερειακή σου όραση, δεν έρχεσαι σε επαφή με τον αντίπαλο και η συνεργασία είναι απαραίτητη. Το volley συνδυάζει αερόβια κ αναερόβια γυμναστική. Με το volley εξασκείς τις γρήγορες και εύστοχες αποφάσεις, αφού ο χρόνος που έχεις είναι μηδενικός για να κερδίσεις τον πόντο! Αυτό συμβαίνει και στην ζωή μας πολύ συχνά.. Με τον αθλητισμό έχεις αλλά πρότυπα και διαφορετικές συνήθειες, κάνεις φιλίες, έχεις κίνητρα και ο χρόνος με τα ηλεκτρονικά μέσα είναι ελάχιστος σε σχέση με τα παιδιά που δεν ασχολούνται. Ο αθλητισμός είναι υγεία και δεν έχει ηλικία!

Σοφία Αποστολάκη

Υγεία, αγωνιστικότητα, πειθαρχία, συνεργασία, μαχητικότητα, πάθος! Είναι μερικές λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι το volley. Μέσα από το volley μαθαίνεις να ακούς, να σέβεσαι, να μάχεσαι, να αγαπάς το σώμα σου, να συναναστρέφεσαι και να επικοινωνείς με άτομα σε καταστάσεις πίεσης και άγχους. Μαθαίνεις να μπαίνεις σε όρια και να είσαι ενεργό μέλος ενός συνόλου πολύ μεγαλύτερου από εσένα.

Κωνσταντίνα Αλατζάκη

Το παιδί, μέσα από την ενασχόληση του με το volley, βελτιώνει τα αντανακλαστικά του, αφού πρέπει να αντιδρά γρήγορα ερμηνεύοντας σωστά τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται από συμπαίκτες, αντιπάλους και μπάλα. Η δυνατότητα που προσφέρει το volley στο να αναπτύσσει το παιδί όλα τα παραπάνω στοιχεία χωρίς να υπάρχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, το καθιστά αυτόματα πολύ ασφαλές ως άθλημα. Πολύ βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αθλήματος, εκτός από τη συνολική εκγύμναση που προσφέρει, είναι ότι διδάσκει στο παιδί να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ομάδας και να μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά, αφού πρόκειται για ομαδικό άθλημα.

Οι εγγραφές στα τμήματα υποδομών του ΑΣΠ Κόρινθος συνεχίζονται στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου

BABY
ΗΛΙΚΙΕΣ 4-7
Προπονήτρια: Νάντια Παναγοπούλου

ΠΡΟMINI
ΗΛΙΚΙΕΣ 8-10 
Προπονητής: Δημήτρης Ηλιόπουλος (6946537192

MINI
ΗΛΙΚΙΕΣ 11-12
Προπονήτρια: Νάντια Παναγοπούλου (6985793691)

Υπεύθυνη τμημάτων: Μαρία Βικτωράτου (6942495360)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Προπονητής: Γιάννης Σούκουλης (6976703012)

Υπεύθυνοι τμήματων: Σωτήρης Τσιπάς (6980156542), Χάρης Βασιλόπουλος (6945700981)

 

πηγή: klife.gr