Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς την ΕΟΠΕ για το θέμα των μεταγραφών των αθλητών του Ηρακλή

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς την ΕΟΠΕ για το θέμα των μεταγραφών των αθλητών του Ηρακλή

Όσον αφορά στο δικαίωμα μεταγραφής των αθλητών του Ηρακλή, η ΕΟΠΕ είναι στο πλευρό των αθλητών και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της με άμεσες μάλιστα ενέργειες.
Πρώτον, με έγγραφη απάντησή της ενημερώνει πως οι αθλητές μπορούν να μεταγραφούν σε Σωματείο που μετέχει σε Πρωτάθλημα ευθύνης της ΕΟΠΕ, πριν την έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος στο οποίο έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, με αίτηση επανεγγραφής. Σε αυτήν την περίπτωση ως αποδεσµευθέντα αθλητή (περίπτωση 9,2 Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών), κάθε σωματείο δικαιούται να αποκτήσει µόνο έναν αθλητή, με τον περιορισμό των προβλεπόμενων στο άρθρο 13 του Κανονισμού Εγγραφών-Μετεγγραφών.
Και δεύτερον, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης θα επιτρέψει την ελεύθερη μεταγραφή αθλητή του Ηρακλή προς το εξωτερικό χωρίς να χρειασθεί να καταβληθεί το αντίστοιχο παράβολο (ITC) προς την ΕΟΠΕ, προς διευκόλυνση των αθλητών να βρουν ίσως κάποια ομάδα στο εξωτερικό.
Τέλος, ως προς το δικαίωμα μεταγραφής στη Volleyleague έχει σταλεί επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει την υπόθεση διεκπαιρέωσης του ζητήματος, ελπίζουμε με θετική έκβαση, έχοντας τη συμπαράσταση της ΕΟΠΕ και ελπίζοντας έστω και τελευταία στιγμή και της διοργανώτριας αρχής (ΕΣΑΠ) όπου υπάγεται η Volleyleague.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ Καραμπέτσο Γεώργιο για τις άμεσες ενέργειές του.