Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημήτρης Βλασσακίδης: «Το όνομα του ΑΟ Ορεστιάδας παραμένει βαρύ στην ιστορία του βόλεϊ»

 Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας εδώ και λίγες ημέρες πανηγυρίζει την άνοδο του στην Α2 Ανδρών, καθώς ήταν μία από τις τρεις ομάδες που πήραν το εισιτήριο από το τουρνουά ανόδου που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» της ακριτικής πόλης.


Ο ιστορικός ΑΟΟ σιγά, σιγά προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί έχοντας στον πάγκο του τον Δημήτρη Βλασσακίδη, ένα δικό του παιδί, που τίμησε για πολλά χρόνια τη φανέλα του και τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

«Όλα έγιναν λίγο ξαφνικά καθώς ο κ. Σταυρόπουλος που είχε την ευθύνη της ομάδας διορίστηκε στη Ρόδο και έτσι οι άνθρωποι του ΑΟΟ μου ζήτησαν να αναλάβω την ανδρική ομάδα. Δέχθηκα την πρόκληση γιατί ο ΑΟΟ είναι το σπίτι μου και από την πρώτη στιγμή ο στόχος μας ήταν άνοδος. Δεν μπορούσε να είναι και διαφορετικά γιατί το όνομα της Ορεστιάδας παραμένει βαρύ στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ και δεν είναι για τα τοπικά πρωταθλήματα», εξήγησε στο volleyball.gr ο κ. Βλασσακίδης δίνοντας συγχαρητήρια στους αθλητές του γιατί: «αντέξανε από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ξεκινήσαμε προπονήσεις, έχοντας ελάχιστους αγώνες. Δείξανε όμως υπομονή, ενώ σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι η εφηβική μας ομάδα έφτασε μέχρι τους 16 του πανελληνίου πρωταθλήματος. Τρία από τα παιδιά της ανδρικής ομάδας ήταν και στους εφήβους και τα παιχνίδια που έπαιξαν αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά».

Γενικότερα ο Θρακιώτης τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα, έχοντας εικόνα από τις ακαδημίες της ομάδας, εξηγώντας παράλληλα και το πλάνο του για την επόμενη σεζόν.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παιδιά στις αναπτυξιακές ομάδες και αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Κι ο δικός μου ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και την επόμενη χρονιά έχοντας ως στόχο την άνοδο, αλλά έχοντας και δικά μας παιδιά. Θέλω λοιπόν την επόμενη σεζόν να υπάρχουν τουλάχιστον 6 παιδιά από τις ακαδημίες μας, ενώ γενικά θα οργανωθούμε πολύ καλύτερα προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας. Στην Α2 θα αγωνιστούμε με τη λογική ‘όσο πιο ψηλά, τόσο καλύτερα. Εγώ θέλω να νικάω σε κάθε ματς κι αυτή τη νοοτροπία προσπαθώ να περάσω στην ομάδα».

Με την Ορεστιάδα να έχει τον Άθλο στη μεγάλη κατηγορία του ανδρικού βόλεϊ, ο προπονητής του ΑΟΟ έστειλε και το μήνυμα της συνεργασίας των δύο ομάδων για το καλό του βόλεϊ στην πόλη.

«Προσωπικά είμαι υπέρ της συνεργασίας και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελός και των δύο ομάδων και θα βοηθήσει την πόλη… Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όταν ήταν στον Άθλο ο κ. Κρεούζης κάναμε κοινές προπονήσεις, φιλικά παιχνίδια και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Θέλω ο Άθλος να μείνει στη Volley League για πολλά χρόνια και ο ΑΟ να ξαναβρεί το δρόμο του».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.