Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκη στις λεπτομέρειες για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Σε ένα παιχνίδι που αναδείχθηκε σε ντέρμπι, ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ πέτυχε μία καθαρή νίκη και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο με σκορ 3-1.

Το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό της Άνοιξης η γηπεδούχος ομάδα του ΑΟ ΑΝΟΙΞΗΣ και ο φιλοξενούμενος ΑΠΟΛΛΩΝ έπαιξαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι που κρίθηκε προς όφελος των φιλοξενούμενων στα σημεία!
Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι ένα σύνολο που ‘’αδικείται’’ από την κατηγορία που συμμετέχει, αφού αντέχει σε πολύ υψηλότερες κατηγορίες. Η προσπάθεια της θα ανταμειφθεί χωρίς άλλο και σύντομα!
Από την άλλη τα κορίτσια του Ανδρέα Γερονίκου πιστοποίησαν το γεγονός ότι φέτος ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θα είναι μία διαφορετική ομάδα, ικανή και ιδιαίτερα μαχητική, με πολλές λύσεις. Το σκορ στα σετ 24-26 με τις μπλε αμαζόνες να προηγούνται, 25-22 ισοφάριση για τις γηπεδούχους, 19-25 και 17-25 για την Ελαφρά Ταξιαρχία.
Το 1ο σετ αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους καθώς οι γηπεδούχοι με εξαιρετικό σέρβις, υποδοχή και τελειώματα προηγήθηκαν. Οι ομάδα μας αντέδρασε και παρά την υστέρηση στα τελειώματα από τις άκρες και τη διαγώνια θέση, μπόρεσε να περάσει μπροστά και να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι.
Το 2ο σετ ήταν μία επανάληψη του 1ου με τις μπλε να αμύνονται και τον Ανδρέα Γερονίκο να αναζητά λύσεις από τα άκρα. Η ‘’Τράπεζα’’ των ακραίων του λειτούργησε και οι Μανή και Πιπεράκη πέρασαν στο παιχνίδι στη θέση των Οικονόμου και Μπλέκα. Η υποδοχή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ δεν διακρίθηκε χθες, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με σκορ 18-9. Εκεί επιτέλους ήρθε η αντίδραση από τα κορίτσια μας και με ένα σερί 12-1 πέρασαν μπροστά με σκορ 22-19 και όλοι φανταστήκαμε ότι το σετ έρχεται στις Απολλωνίστριες.
Στην κρίσιμη αυτή φάση η ομάδα της Άνοιξης αντέδρασε και με ένα εξαιρετικό σερί 6-0 πήρε την ισοφάριση στα σετ με σκορ 25-22.
Το βόλεϊ είναι παιχνίδι πολλών δεξιοτήτων (σ.σ 6) που πρέπει να εφαρμόζονται ή να υπάρχουν παράλληλα. Αν αυτές οι δεξιότητες ενεργοποιηθούν τότε μία ομάδα κερδίζει. Και στην προκειμένη περίπτωση, αυτός που κέρδισε ήταν ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.
Η ξεκούραση της Σοφίας Μπλέκα έδρασε καταλυτικά, έτσι ώστε με την επιστροφή της στο παιχνίδι στο 3ο σετ τα πράγματα άλλαξαν! Τα τελειώματα στην πρώτη επίθεση επανήλθαν στις μπλε και το κέντρο λειτούργησε θεαματικά σε μπλοκ και επιθέσεις. Η Λυδία Βλαβιανού (MVP του παιχνιδιού) μπόρεσε να κερδίσει τις περισσότερες μάχες και με ισχυρή επίθεση πήρε εξαιρετικούς πόντους στη συνέχεια. Κοντά της η Κλαούντια Κονοπάτσκα ανέβασε απόδοση και τροφοδοτούμενη από την πολύ καλή χθες Αλεξάνδρα Χριστολιάκου την πασαδόρο μας, έκανε ...ζημιά!
Το 3ο σετ ανέβασε την αυτοπεποίθηση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και πέρασε στα χέρια του με 25-19. Η φυσική κατάσταση των δύο ομάδων έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς οι μπλε σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζονται με περίσσεια δυνάμεων όταν χρειαστεί.
Ίδια αλλά ευκολότερη ήταν και η επικράτηση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και στο 4ο σετ όπου τα χέρια λύθηκαν και το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά με θετική επιθετική λειτουργία και εκπληκτικές άμυνες.
Έτσι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ πέρασε στην Γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΣΠΑΑΑ όπου πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει ομάδες από την κατηγορία του και την Β’ Εθνική.
Τι μας άρεσε χθες από την ομάδα του Ανδρέα Γερονίκου?
Σίγουρα η σταθερά καλή απόδοση της Αλεξάνδρας Χριστολιάκου της πασαδόρου του Απόλλωνα ακόμα και όταν οι συνθήκες υποδοχής δεν την ευνοούν...
Η εκπληκτική απόδοση σε υποδοχή και άμυνα από την Σοφία Μπλέκα. Η Σοφία στην αμυντική της συμπεριφορά ανήκει σε τελείως ‘’άλλη κατηγορία’’ και επειδή είναι ένα νέο και προικισμένο κορίτσι μπορεί να εξελιχθεί σημαντικά!
Η εκρηκτικότητα της Λυδίας Βλαβιανού που φέτος είναι προετοιμασμένη κατάλληλα για να παίρνει αποτελέσματα και νίκες!
Η εξαιρετική λειτουργία της ομάδας στο σέρβις με την Ευδοκία Μπαρουξή -χθες μας έλειψαν τα πολλά της τελειώματα από την διαγώνια θέση- την Χριστολιάκου και την Μπλέκα να καταστρέφουν την υποδοχή του αντιπάλου!
Η ανοδική πορεία των Μανή, Κονοπάτσκα και Οικονόμου παιχνίδι με παιχνίδι και η σταθερά πολύ καλή άμυνα και υποδοχή της Νυδριώτη!
Και τέλος η δυνατότητα του συνόλου της ομάδας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ να γυρίζει παιχνίδια σε όποιο σημείο του παιχνιδιού χρειάζεται. Με συνολική θετική λειτουργία, με πολλές δυνατότητες και βάθος στην ομάδα!

apollon-smirnis-1.jpg apollon-smirnis-2.jpg apollon-smirnis-3.jpg

apollon-smirnis-4.jpg apollon-smirnis-5.jpg

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.