Διαλύουν την ΑΕΚ και ετοιμάζουν μετακόμιση λόγω χρεών στο Βραχάτι

Άναυδοι έμειναν οι εκπρόσωποι των ομάδων βόλει στην τελευταία συνεδρίαση όταν άκουσαν τον πρόεδρο της ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου να εξαπολύει μύδρους κατά πάντων, ώσπου κατάλαβαν ότι τα κίνητρα του ήταν μια ηρωική έξοδος λόγω χρεών.

Η ΕΣΑΠ έχει βοηθήσει κατ επανάληψη την ΑΕΚ να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, παρότι έχει συσσωρευμένα χρέη ετών, που δεν λένε να πληρωθούν, ενώ προστέθηκαν και της εφετινής περιόδου, εξαιτίας του υπέρογκου προυπολογισμού όταν δεν είχαν λυθεί θεμελιώδη ζητήματα όπως η έδρα και η κατάληξη ήταν να παίζει στο ΜΕΤΣ μεταξύ συγγενών και φίλων.

ΠΑΣΑΠ κατά Αλεξίου: Όχι στον προωθούμενο μεσαίωνα του βόλεϊ

Η ΑΕΚ είναι το εκκρεμές του βόλει με συνεχόμενους υποβιβασμούς και προβιβασμούς, επτά αν δεν κάνουμε λάθος, αλλά και αύξηση των χρεών προς παίκτες, προπονητές κλπ. Η ερώτηση που έγινε στον πρόεδρο της “Ένωσης” ήταν απλή και καταλυτική, μετά τους κεραυνούς που εξαπέλυσε προς όλους “Αλέξη λεφτά έχεις;”. Ο Αλεξίου δήλωσε προσβεβλημένος και απάντησε ότι έχει για να πληρώσει τα εφετινά χρέη, όχι όμως και των παρελθόντων χρόνων.

Ταρνατόρος: «Ακρότητες του Αλεξίου περί διάλυσης της Λίγκας!»

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΑΕΚ σκέφτονται να διαλύσουν το τμήμα βόλει για να διαγραφούν τα χρέη και να μετακομίσουν για 1-2 χρόνια στο Βραχάτι αγοράζοντας το ΑΦΜ του Παμβοχαϊκού. Και μετά να επιστρέψουν στην Αττική. Βέβαια κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από παίκτες, προπονητές, προμηθευτές που έχουν λαμβάνειν, ενώ δεν γνωρίζουμε αν είναι και νόμιμο.

Αν τα μέλη της ΕΣΑΠ δεν έχουν καθαρίσει όσον αφορά τα χρέη, δεν μπορεί να υπάρξει επαγγελματικό βόλει, ενώ πρέπει να αποβάλεται οποιοδήποτε σωματείο χρωστάει, όσο βαρύ κι αν είναι το όνομα του. Τρανό παράδειγμα η ΑΕΚ, που επέστρεψε μετά βαίων και κλάδων με μεγάλα λόγια και η παρουσία της αποδείχθηκε μια πομφόλυγα.

Η ΕΣΑΠ έχει δυο δρόμους. Ή να κάνει μια κλειστή Λίγκα για ένα-δυο χρόνια εως ότου επέλθει η κάθαρση ή να αρχίσει να δίνει wild cards σε όσους μπορούν, στη θέση αυτών που δεν μπορούν γιατί έτσι γίνεται σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα του κόσμου. Γιατί η εικόνα της Volleyleague έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με τις αποχωρήσεις του Ηρακλή Χαλκίδας, του Εθνικού Πειραιά και το κολοβό πρωτάθλημα. Αντίθετα αν έδιναν ελεύθερη κάρτα σε σωματεία όπως ο ΟΦΗ, η Ροδίων Άθλησις, η Κοζάνη όλα θα ήταν διαφορετικά. Έτσι θα επιβράβευαν τους συνεπείς που πληρώνουν και θα απέφευγαν την ενοχλητική παρουσία των μπαταχτσήδων.

Η ΕΣΑΠ βρίσκεται σε οριακό σημείο αφού εκτός από την ΑΕΚ προβλήματα πάσης φύσης αντιμετωπίζουν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Παμβοχαϊκός, Κηφισιά, Ηρακλής, Φοίνικας Σύρου, Eλπίδα Αμπελοκήπων. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταγραφικά κινούνται μόνο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Ενδεικτικό του κατήφορου του ελληνικού βόλει τόσο στους άνδρες , όσο και στις γυναίκες, είναι ότι μετά βίας παίζουν δυο ομάδες μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, χωρίς συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν πριν από λίγα χρόνια είχαμε τρεις εκπροσώπους στο Τσάμπιονς Λιγκ και δυο στο φάιναλ φορ.

https://www.fosonline.gr