O Έρικ Μπατατζίμ MVP και οι καλύτεροι της 6ης αγωνιστικής

Ο Βραζιλιάνος ακραίος του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Έρικ Μπατατζίμ αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2019-20.

Ο Έρικ Μπατατζίμ ήταν ο κορυφαίος του Α.Ο.Π. Κηφισιάς στη νίκη με 3-2 σετ επί του Ολυμπιακού στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επί των πειραιωτών για την Volley League και η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Μπατατζίμ σημείωσε 20 πόντους συνολικά. όλοι οι πόντοι προήλθαν από επιθέσεις στις 38 προσπάθειες που πήρε όμως η πιο πολύτιμη υπηρεσία του ήταν η υποδοχή καθώς η τακτική του Ολυμπιακού (που έχει μέχρι στιγμής και το πιο δυνατό σερβίς) τον είχε στοχοποιήσει. Πήρε 34 υποδοχές και έβγαλε 38% υποδοχή και 21% άριστες, ενώ έκανε και 3 λάθη. Δεν πήρε άσσο αλλά είχε 2 λάθη σε 14 σερβίς.

Είναι ο πρώτος παίκτης του Α.Ο.Π. Κηφισιάς που λαμβάνει αυτή την διάκριση την εφετινή σεζόν και είναι η 27η φορά που παίκτης του Α.Ο.Π. Κηφισιάς αναδεικνύεται MVP από τότε που η ομάδα ανέβηκε στην Volley League.

Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που ο Βραζιλιάνος ακραίος αναδεικνύεται MVP μετά την 17η αγωνιστική της σεζόν 2016-17 που αγωνίζονταν με τη φανέλα του Παμβοχαϊκού και η ομάδα του είχε νικήσει 3-2 τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου.

Ο Μπατατζίμ έχει γεννηθεί 1 Αυγούστου 1993 και είναι 26 ετών. Ξεκίνησε επαγγελματική καριέρα στην SP Σέσι όπου έμεινε μέχρι το 2014. Ακολούθησε η UFJF τη σεζόν 2014-15 και η Βόλεϊ Κανόας τη σεζόν 2015-16. Τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 αγωνίστηκε στον Παμβοχαϊκό, τη σεζόν 2018-19 ήταν στον Παναθηναϊκό και από εφέτος στον Α.Ο.Π.Κηφισιάς.

Ο Βραζιλιάνος ακραίος Έρικ Μπατατζίμ δήλωσε για την διάκριση του: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού. Πολλοί δεν την περίμεναν αλλά με την τακτική που ακολουθήσαμε και την επιμονή μας σε ότι μας έχει ζητήσει ο προπονητής καταφέραμε να νικήσουμε τον αήττητο Ολυμπιακό. Παρότι δε μπήκαμε καλά στο 1ο σετ στη συνέχεια παίξαμε σαν ομάδα και νικήσαμε ένα μεγάλο αντίπαλο. Το πιστέψαμε. Δεν ήταν τυχαίο. Η νίκη και αυτή η ατομική διάκριση ανήκει σε όλη την ομάδα, στους προπονητές και στη διοίκηση. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση στην οικογένεια μου στην Βραζιλία και στην κοπέλα μου. Φυσικά την αφιερώνω και σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας και τους συμπαίκτες μου. Ειδική αναφορά θέλω να κάνω και στον γυμναστή της Κηφισιάς Μάκη Δήμου για την πολύτιμη βοήθεια του όλο αυτό το διάστημα.Εχουμε μπροστά μας έναν ακόμα δύσκολο αγώνα με τον Παμβοχαϊκό που ήταν η πρώτη μου ομάδα όταν ήρθα στην Ελλάδα και πέρασα πολύ καλά. Σκοπός μας είναι να έχουμε συνέχεια και να κρατήσουμε αυτό το ρυθμό μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος».

Η DREAM TEAM 6HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2019-20
 
MVP ΒΙKOΣ COLA: Έρικ Μπατατζίμ (Βραζιλία) (Ακραίος - Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
 
Πασαδόρος: Δημήτρης Νικολάκης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
 
Διαγώνιος: Ηρακλής Παπαδόπουλος (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
 
Ακραίοι: Φροίξος Κωτσάκης (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός), Φιλίπ Στοΐλοβιτς (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
 
Λίμπερο: Γιάννης Αχιλλεόπουλος (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
 
Κεντρικοί: Φιλίπ Σβετιτσιάνιν (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Λούκας Ρανγκέλ (Παναθηναϊκός Α.Ο.)