Έφυγε για Σύρο η Ελπίδα χωρίς Γκόρτσανιουκ και Ντιλέο

Aπό τη Σύρο θα ανοίξει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League όπου Α.Ο.Φοίνικας Σύρου θα φιλοξενήσει τον Α.Σ.Ελπίδα Αμπελοκήπων στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την επαγγελματική κατηγορία. (7η αγωνιστική, 14/12, 18.00, Διαιτητές: Μουλά Λ., Βουδούρης).

O Φοίνικας Σύρου έχει 4 νίκες σε 6 αγώνες και θέλει το τρίποντο για να κρατήσει ή και να μειώσει τη διαφορα του από τους πρωτοπόρους ειδικά σε μία αγωνιστική που υπάρχει το ντέρμπι των «αιωνίων» και σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες.

Στην ομάδα της Σύρου βρίσκεται από προχθες και ο Αργεντινός Πέπε Γκονζάλες που αποκτήθηκε ύστερα από την προσφορά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ναυπηγείου στο Νεόριο Σύρου. Από την πλευρά του ο ακραίος του Φοίνικα Βασίλης Κωστόπουλος δήλωσε: «Στο παιχνίδι με την Ελπίδα Αμπελοκήπων είμαστε το φαβορί και πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο, παίζοντας σταθερά και με ποιότητα. Πάνω σε αυτό χρειάζεται να χτίσουμε και να επιμείνουμε ώστε και μετά τα Χριστούγεννα να είμαστε έτοιμοι για τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Η προσθήκη του νέου παίκτη (Γκονζάλες) πιστεύω θα βοηθήσει σε αυτό, όπως και η υποστήριξη του κόσμου ο οποίος σε κάθε παιχνίδι κάνει τη παρουσία του αισθητή. Τον περιμένουμε και σε αυτό τον αγώνα να είναι εκεί και μαζί να πάρουμε το τρίποντο».

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ταξιδεύει στη Σύρο με σκοπό να πάρει κάποιο θετικό αποτελέσμα και ακόμα και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην επαγγελματική κατηγορία.

Ομως τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς από την Ελπίδας θα απουσιάσει ο Ζένια Γκόρτσανιουκ που αποτελεί παρελθόν από την ομάδα καθώς λύθηκε το συμβόλαιο του, ενώ απών θα είναι και πάλι λόγω τραυματισμού ο Αργεντινός πασαδόρος Τομάς Ντιλέο και το κενό του θα καλύψει και πάλι ο Επιτροπάκης. Αντίθετα, ακόμα πιο κοντά στην πλήρη επάνοδό του βρίσκεται ο διαγώνιος Στέφανος Χαριδήμου, που ξεπερνά σταδιακά τον τραυματισμό που είχε υποστεί στην πρεμιέρα κόντρα στον Παμβοχαϊκό (ρωγμώδες κάταγμα στο πρώτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού) και μπόρεσε να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στον τελευταίο αγώνα της Ελπίδας, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Αυτό το παιχνίδι, όπως και εκείνο που προηγήθηκε με τον Παναθηναϊκό αλλά και το αντίστοιχο που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία ομάδα που έχει εντελώς διαφορετική δυναμικότητα και στόχους. Θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στον Φοίνικα, αλλά θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να κερδίσουμε εμπειρίες. Δεν καταφέραμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο θα παλέψουμε για να πετύχουμε κάτι καλύτερο αυτή τη φορά, παρά τις ελλείψεις που θα έχουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, θα παίξουμε ελεύθερα», τόνισε ο 22χρονος διαγώνιος, προτού αναφερθεί στην πορεία της αποθεραπείας του: «Αυτή η σειρά αγώνων με βοηθά να βρω σιγά-σιγά τα πατήματά μου. Για μένα, είναι σαν μία μίνι προετοιμασία. Πρόκειται για παιχνίδια απέναντι σε ομάδες άλλου επιπέδου, γι’ αυτό πηγαίνουμε με προσεκτικά βήματα, έτσι ώστε να γίνουν όλα σωστά. Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στους σημαντικούς αγώνες που θα έρθουν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ιανουάριο. Τότε πιστεύω ότι θα είμαι απόλυτα έτοιμος».

Ο Στέφανος Χαριδήμου δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα παιδιά των ακαδημιών και οι φίλαθλοι της Ελπίδας, στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας (09/12) με τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Δεν έχω ξαναπαίξει σε τόσο γεμάτο γήπεδο, μπροστά σε τέτοια ατμόσφαιρα και απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο. Είχα λείψει για ένα μήνα και το μίγμα ενθουσιασμού και λαχτάρας ήταν ακόμα μεγαλύτερο για μένα. Ήταν μία ωραία εμπειρία, το μόνο δυσάρεστο είναι ότι δεν μπορέσαμε να ανταμείψουμε τους φιλάθλους με μία καλή εμφάνιση, αλλά ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα επαναληφθεί και ότι θα τους έχουμε ξανά κοντά μας στους επόμενους αγώνες».

Volley League Ανδρών - 7η αγωνιστική

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Δημήτριος Βικέλας 18.00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Α.Σ.Ελπίδα Αμπελοκήπων

Διαιτητές: Μουλά Λ., Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Ζηρίνειο 18.30 (Livestreaming volleyleague.gr): Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος, Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Κυργιαλάνη, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Αγίου Θωμά Μαρούσι 16.45 (ΕΡΤ Sports HD): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Ιορδανίδης, Επόπτες: Τόλιος, Κουρπανίδης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη, Θεοδωρίδου.

Μίκρας 17.30 (Livestreaming volleyleague.gr): Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Σταυρίδης, Δρανίτσας, Γραμματεία: Καρακούλια.

Μιχάλης Παρασκευόπουλος 20.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Τζεπκινλής, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Βασιλάκης, Γραμματεία: Χριστοδούλου.