Νίκη 6άδας ο Ηρακλής στο Ηράκλειο

Με τον Τζιουμάκα και το Μαυροβουνιώτη πρωταγωνιστές ο Ηρακλής νίκησε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ με 3-0 σετ και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για είσοδο του στην πρώτη εξάδα της κανονικής περιόδου που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ στο 2ο και στο 3ο σετ προηγήθηκε μέχρι τα μισά αλλά ο Ηρακλής με σερβίς και μπλοκ έκανε τη διαφορά και κατάφερε να πάρει τρίποντο χωρίς απώλειες που τον ανέβασε στους 13 βαθμούς έναντι 10 της ομάδας του Ηρακλείου.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Κοκοτσάκης. Επόπτες: Βασιλόπουλος, Κανδηλιεράκης. Γραμματεία: Κουνδουράκη, Σταμουλάκη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 3-8, 11-16, 14-21, 17-25
2ο σετ: 8-6, 16-14, 20-21, 22-25
3ο σετ: 6-8, 16-13, 20-21, 22-25

*Οι πόντοι του O.Φ.Η. προήλθαν: 1 άσσος, 33 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων και του Ηρακλή Πετοσφαίρισης οι πόντοι προήλθαν: 2 άσσοι, 39 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 23 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (17-26, 22-25, 22-25) σε 72΄

Ο.Φ.Η. (Δημήτρης Ζλατιλίδης): Ρουμελιωτάκης 3π. (3/13επ., 62%υπ., 38%αρ.), Στοροζίλοφ 1 (1/1επ.), Καρατζάς 5 (4/6επ., 1 μπλοκ), Καραμπαλί 9 (6/13επ., 3 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 14 (14/21επ., 73%υπ., 54%αρ.), Τσούλαφιτς 8 (5/18επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Γκαράς (λ. - 82%υπ., 59%αρ.), Κομητούδης 1 (1 μπλοκ), Κοσκινάς.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Γιάννης Ορφανός): Χήρας 4π. (2/4επ., 2 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 15 (13/20επ., 2 μπλοκ, 62%υπ., 55%αρ.), Προύσαλης 3 (2/2επ., 1 μπλοκ), Χατζηπαραδείσης 1 (1/1επ.), Στουτζίνσκι 8 (5/16επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Τζιουμάκας 21 (16/26επ., 4 μπλοκ, 1 άσσος) / Μπουράκης (λ. - 62%υπ., 44αρ.), Στεφανίδης, Πεντίδης, Σακόγλου

O προπονητής του Ηρακλής Γιάννης Ορφανός, ο πασαδόρος του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης, ο προπονητής του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης και ο κεντρικός του ΟΦΗ Νίκος Καρατζάς δήλωσαν μετά τη νίκη του «γηραιού» με 3-0 σετ:

O προπονητής του Ηρακλής Γιάννης Ορφανός δήλωσε:

«Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου. Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Αυτό που δείξανε είναι ότι είναι πολύ μεγάλοι μαχητές. Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, νομίζω ότι ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Κρατήσαμε την πίεση που βρήκαμε απο τον ΟΦΗ. Ειδικά σε κάποια καλά σέρβις που είχαν, εμείς κρατήσαμε καλή υποδοχή και είχαμε πολύ καλά επιθετικά τελειώματα. Στο τρίτο σετ, χάσαμε λίγο τη συγκέντρωση μας, κάναμε λάθη, το μαζέψαμε και πήραμε εμείς το σετ και το τρίποντο. Και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μου και να ευχηθώ καλές γιορτές».

Ο πασαδόρος του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης δήλωσε:

«Eίμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο Ηράκλειο. Εχω έρθει με την Εθνική ομάδα εδώ και ο κόσμος αγαπάει πολύ το βόλει. Είναι πολύ ευχάριστο που μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ είναι στην Α1. Η Volley League χρειάζεταθ τέτοιες ιστορικές ομάδες. Εμείς ήρθαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, γιατί όλοι βγάλαμε τον καλύτερο μας εαυτό στο παιχνίδι. Ξέραμε ότι μόνο έτσι θα μπορούσαμε να φύγουμε νικητές απο αυτήν την έδρα. Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο μας, που έχει περάσει πολλά τον τελευταίο καιρό».

Ο προπονητής του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή, πήρε δίκαια τη νίκη. Η δική μας ομάδα, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σήμερα. Δεν ήμασταν καλά αυτήν την εβδομάδα. Είχαμε αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών, οπότε το επίπεδο της καθημερινότητας μας, ήταν πολύ χαμηλό.Με ένα κουμπί αυτό δεν επανέρχεται τη μέρα του παιχνιδιού. Τεχνικά είχαμε αρκετά προβλήματα. Αν και κρατήσαμε την υποδοχή, δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε αρκετές φορές τις μπάλες, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πιάσουμε τον αντίπαλο. Η μαχητικότητα μας, δεν ήταν σε καλό επίπεδο. Ολα αυτά λόγω της καθημερινότητας μας όλη την εβδομάδα. Τώρα έχουμε και καιρό να ξεκουραστούμε. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και εύχομαι και εμείς και ο Ηρακής να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα παρθούν κάποιες αποφάσεις στο κενό που υπάρχει. Τόσο μεγαλη διακοπή δεν είναι καλό για τις ομάδες. Ξαναπάιζουμε στις 18 και θα είναι σαν να ξανακάνουμε προετοιμασία. Αυτό είναι όμως το πρωτάθλημα. Θα προσπαθπήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στις 18 του μήνα».

Ο κεντρικός του ΟΦΗ Νίκος Καρατζάς δήλωσε:

«Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Δεν προπονηθήκαμε όσο θα θέλαμε. Είχαμε απουσίες με τραυματισμούς. Ο Ηρακλής διάβασε καλά το παιχνίδι μας. Ηρθε συγκεντρωμένος και αποφασισμένος. Με πολύ υψηλά ποσοστά στην υποδοχή. Ευχαριστούμε τον κόσμο, που ήρθε και μας στήριξε. Να δώσω μια υπόσχεση, ότι απο τη νέα χρονιά θα είμαστε πολύ πιο μαχητικοί και έτοιμοι. Θα καθαρίσει λίγο το μυαλό μας και θα επανέλθουμε καλύτεροι στο γήπεδο».