Δημήτρης Παλαιολόγος: "“Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι"

Ο Δημήτρης Παλαιολόγος μίλησε στο Greekvolley μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα έπαιξες βασικός πως ήταν για σένα αυτή η εμπειρία;

“Σίγουρα είναι μεγάλη εμπειρία για οποιοδήποτε παιδί που παίζει λίγο να ξεκινάει στη βασική 6άδα. Στην αρχή είναι σοκ, αλλά όσο κυλάει ο αγώνας μπαίνεις στο κλίμα του παιχνιδιού, σε βοηθάνε οι συμπαίκτες σου κι αρχίζεις κι εσύ κι ανεβαίνεις. Αυτοί οι πρώτοι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για ένα αθλητή πιστεύω και οι πιο δύσκολοι. Με τον καιρό πιστεύω θα πάει ακόμα καλύτερα”.

Αυτό το παιχνίδι ήταν σχετικά εύκολο, ωφελείται ο αθλητής από τέτοια παιχνίδια;

“Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι, όλα τα παιχνίδια αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα. Όποιο παιχνίδι κι αν έχουμε, κάνουμε αυτό που πρέπει, αγωνιζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε, είμαστε σοβαροί κι εμείς οι νεότεροι αποκομίζουμε εμπειρίες από όλα τα παιχνίδια είτε είναι ντέρμπι είτε δεν είναι".

Αύριο ξεκινάει μια σειρά σημαντικών παιχνιδιών για τον Παναθηναϊκό. Κάνετε αρχή με τον τελικό των Εφήβων.

“Αύριο έχουμε τον τελικό της ΕΣΠΑΑΑ. Πέρσι πήραμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, φέτος έχουμε ένα και μόνο στόχο να επαναλάβουμε την περσινή μας επιτυχία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, ίσως και καλύτερη από πέρσι, καθώς πολλοί από εμάς έχουμε εμπειρίες από την ανδρική ομάδα, έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε βρεθεί αντίπαλοι με παίκτες διεθνείς με εμπειρίες από την Ευρώπη. Οπότε είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε κεκτημένα”.

Ακολουθεί το Λιγκ Καπ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες.

“Όσον αφορά το Λιγκ Καπ. Έχεις απέναντί σου έναν αντίπαλο που είναι εξίσου δυνατός με εσένα, πρέπει να παίξεις καλύτερα, να παλέψεις. Σίγουρα θέλουμε το κύπελλο και θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν αφήνεις τέτοια παιχνίδια”.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών που θα οδηγήσουν στους τελικούς. Θα τα καταφέρει η ομάδα σας;

“Πιστεύω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θα παίζουμε με την ψυχή μας και θα δίνουμε το 100%. Θα κυνηγήσουμε όλα τα παιχνίδια γιατί θέλουμε να είμαστε στους τελικούς.

Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι που χάσαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στη συνέχεια του κυπέλλου. Αλλά δε κοιτάμε πίσω. Έχουμε μπροστά μας το Λιγκ Καπ και το πρωτάθλημα και θα κοιτάξουμε στα μάτια όλες τις ομάδες. Όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες, το ίδιο κι εμείς. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Κυνηγάμε πλέον τα παιχνίδια της πρωτιάς και κάθε παιχνίδι είναι πλέον ξεχωριστό και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν αδύναμοι ή δυνατοί αντίπαλοι”.

Είσαι φοιτητής με ένα δύσκολο πρόγραμμα αγωνιστικό δεν σε κουράζει όλο αυτό;

“Για ένα αθλητή που θέλει να συνδυάσει τις σπουδές του με τον αθλητισμό σίγουρο είναι αρκετά κουραστικό αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Εγώ έχω επιλέξει πως θέλω να παίζω βόλεϊ στην παρούσα στιγμή και ελπίζω να καταφέρω να τελειώσω και τη σχολή μου στο μέλλον αλλά προτεραιότητά μου είναι σίγουρα το βόλεϊ”.