Σκόνταψε σε Μπατατζίμ και Ντε Πρα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ έπεσε πάνω σε μια καταπληκτική Κηφισιά κι έχασε 3-1 σετ στην έδρα του.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων με πρώτους σκόρερ του Μπατατζίμ και Ντε Πρα που έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό που δεν είχε στη διάθεσή του τον ασθενή Ράνγχελ (δεν έγινε και γι' αυτό το λόγο η βράβευσή του ως MVP). 

Από την αρχή οι "πράσινοι" είχαν πολύ δύσκολο έργο καθώς η Κηφισιά έκανε επιθέσεις από παντού και πίεζε στο σερβίς. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να κρατήσει προβάδισμα σχετικά εύκολα μόνο ως το 14-10 γιατί με αντεπίθεση διαρκείας η Κηφισιά πέρασε μπροστά με 2 άσους του Ντε Πρά. Ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά μπροστά αλλά ήρθε δεύτερη ισοφάριση με τον Μπατατζίμ στο 22-22, ακολούθησε μάχη για να πάρει τελικά η Κηφισιά το σετ με τον Μπατατζίμ.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε με πείσμα και αποφασιστικότητα. Με πολύ κόπο ξετίναξε τελικά από πάνω του την Κηφισιά μετά το 14-12 και πήρε το σετ 25-18 με επίθεση του Γιάκομπσεν.

Ακόλουθησαν 2 σετ που οι ομάδες έδωσαν μάχες. Ο Παναθηναϊκός πίεζε καθώς ήθελε πολύ τη νίκη, με τον Στάροβιτς να βγάζει επιθέσεις και με πρώτους χρόνους των Πελεκούδα και Πανταλέων αλλά είχαν απέναντί τους ένα "μανιασμένο" Μπατατζίμ και ένα θυριώδη Ντε Πρα που σκόνταφτε μόνο στα δικά του λάθη κι έτσι παρά την πίεση στα τελειώματα των σετ ο Παναθηναϊκός έχασε με 1-3.

ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΕΤ

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

* Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν: 3 άσσοι, 48 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 32 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 8 άσσοι, 68 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 13 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (25-27, 25-18, 22-25, 23-25) σε 111΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 17π. (14/25επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 43%υπ., 24%αρ.), Γιάκομπσεν 2 (1/3επ., 1 μπλοκ), Στάροβιτς 16 (14/24επ., 1 μπλοκ 1 άσσος), Ανδρεόπουλος Χαρ. 6 (5/13επ., 1 μπλοκ, 47%υπ., 24%αρ.), Πανταλέων 9 (5/6επ., 4 μπλοκ), Πελεκούδας 10 (6/11επ., 4 μπλοκ) / Ζήσης (λ. - 60%υπ., 20%αρ.), Ρουσσόπουλος, Ράπτης 3 (3/14επ., 20%υπ., 20%αρ.).

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Νικολάκης 2π. (2 μπλοκ), Κάιο 26 (19/37επ., 2 μπλοκ, 5 άσσοι), Μπάσης 7 (6/8επ., 1 μπλοκ), Σπυριούνης 14 (13/25επ., 1 άσσος, 89%υπ., 39%αρ.), Μπατατζίμ 28 (26/40επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 80%υπ., 48%αρ.), Μπάιερς 5 (4/5επ., 1 άσσος) / Κάπελας (λ. - 71%υπ., 39%αρ.), Παλέντζας, Συναδινός (λ), Κολτσιάκης, Ρούσης, Μελές.

SPONSORED BY ERREA

Ο προπονητής του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς, o Βραζιλιάνος διαγώνιος του ΑΟΠ Κηφισιάς Κάιο Ντε Πρα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Κηφισιάς με 3-1 σετ (Σε λίγα λεπτά θα είναι διαθέσιμο και το video της συνέντευξης Τύπου).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Κηφισιά. Αντιμετώπισε πολύ καλά το παιχνίδι. Μας πίεσε πολύ με δυνατό και σταθερό σερβίς. Από την άλλη κατάφερε να κρατήσει σταθερά την υποδοχή της και με γρήγορη ανάπτυξη είχε πολύ καλό παιχνίδι στο σάιντ άουτ. Οσο παράλογο κι αν ακουστεί θα πω πως δεν αντέξαμε άλλο. Δεν είχαμε άλλη ενέργεια, δεν είχαμε άλλη δύναμη. Ακόμα και σήμερα ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε. Όσο μεγαλύτερη ενέργεια μπορούσαμε να βγάλουμε την βγάλαμε. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Ο προπονητής του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι που ήρθε μετά από μία δύσκολη εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό. Εκμεταλλευτήκαμε την κούραση που υπήρχε από τον τελικό του league cup. Παίξαμε καλά, είχαμε εξαιρετικό side out και στην υποδοχή. Αυτά σε συνδυασμό με το καλό σερβίς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έφεραν τη νίκη. Εμείς λόγω Κυπέλλου έχουμε αλλάξει λίγο τον προγραμματισμό μας και δεν ήξερα απόλυτα πώς θα παρουσιαζόμασταν. Πήγαμε καλά από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω αν αυτή η νίκη θα αλλάξει την τελική μας κατάταξη. Συνεχίζουμε έχοντας σε πρώτη φάση το final 4. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και κοιτάζουμε να είμαστε καλά όταν πρέπει».

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας είπε:

«Για μας ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα κυρίως βαθμολογικά. Αν θέλουμε να ψάξουμε δικαιολογίες μπορούμε να πούμε χίλιες. Δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει πως πρέπει να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Πήραμε έναν τίτλο, δώσαμε την ψυχή μας, αλλά σήμερα δεν είχαμε ψυχή και το πληρώσαμε. Συγχαρητήρια στην Κηφισιά, έπαιξε πολύ καλά και μας κέρδισε εδώ καθαρά κι αυτό είναι μεγάλη ζημιά για μας».

Ο Βραζιλιάνος διαγώνιος Κάιο Ντε Πρα που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κηφισιάς δήλωσε:

«Πρώτα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του league cup. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι συμπαίκτες μου και εγώ κάναμε μία καλή εμφάνιση και είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις. Έχουν απαιτητικό και δύσκολο πρόγραμμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τις εμφανίσεις μας».