Πήρε το αίμα του πίσω ο Ολυμπιακός στην Κηφισιά (video)

Την ήττα με 3-0 (25-20,25-23,25-20) γνώρισε η Κηφισιά από τον Ολυμπιακό στο Ζηρίνειο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Volley League και «υποχώρησε» στην 5η θέση με 28 βαθμούς.

Καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα ήταν το δεύτερο σετ, το οποίο οι «ερυθρόλευκοι»» κατέκτησαν στις λεπτομέρειες με 25-23. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για τ0ν ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στη Σύρο την Παρασκευή 13 Μαρτίου.
Το παιχνίδι
Στο πρώτο σετ του αγώνα Κηφισιά και Ολυμπιακός ξεκίνησαν με διάθεση να πιέσουν στο σερβίς. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 6-6, όμως ο Χουσάϊ με κόντρα επίθεση έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στους «ερυθρόλευκους» 8-6. Στη εξέλιξη του σετ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 16-12 με «πέναλτι» του Φίγκερ και μπλοκ του Πετρέα.
Η Κηφισιά «ανέβασε στροφές» και με τους Μπατατζίμ και Ντε Πρα μείωσαν 18-16, αναγκάζοντας τον κ. Μουνιόθ να καλέσει τάιμ άουτ. Η Κηφισιά πίεσε στο σερβίς όμως ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Φίγκερ, ο οποίος με επίθεση και μπλοκ έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων στους πρωταθλητές 21-17.
Η ομάδα του Πειραιά με τον Ριζόπουλο στη θέση του σερβίς «χάλασε» την υποδοχή της Κηφισιάς και έφτασε σε εξαπλό σετ μπολ 24-18. Οι «μπλε» έσβησαν τα δύο όμως σερβίς του Παλέντζα στο φιλέ έκλεισε το σετ με 25-20 για τον Ολυμπιακό.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι με μπλοκ πάνω στον Σπυριούνη και άσο του Κουμεντάκη πήγαν στο +2 (10-8) με τον Νίκο Ζαλμά να καλεί τάιμ άουτ. Η ομάδα των βορείων προαστίων έβγαλε «πείσμα» και με πάιπ του Μπατατζίμ έφερε το σετ στα ίσα 11-11, όμως ο Ολυμπιακός «απάντησε» και με συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 15-12.
Η ομάδα των βορείων προαστίων με... τυχερό άσο του Μπάση έφτασε σε απόσταση «αναπνοής» 15-14, ξεσηκώνοντας το Ζηρίνειο. Η «Κηφισιώτικη» αντεπίθεση συνεχίστηκε καθώς με μπλοκ του Μπάιερς ισοφάρισε 17-17. Μάλιστα στην εξέλιξη του σετ μετά από φάση διαρκείας ο Ντε Πρά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους 19-18.
Ο Ολυμπιακός απάντησε και με επίθεση του Ανδρεάδη μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ με 20-19. Η συγκλονιστική «μάχη» συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε σετ μπολ με μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη 24-23, με τον ίδιο παίκτη να διαμορφώνει το 25-23.
Με την ψυχολογία στα ύψη και τον Χουσάι στο σερβίς ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικό προβάδισμα στην αρχή του τρίτου σετ με 7-1 εκμεταλλευόμενος και τα λάθη των γηπεδούχων. Η Κηφισιά προσπάθησε να πιέσει στο σερβίς όμως ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός στο side out, ενώ με άσσο του Κουμεντάκη έφτασε και λάθος του Ντε Πρα έφτασε στο +8 (13-5).
Η Κηφισιά έδειξε «σφυγμό» και με αντεπίθεση «ροκάνισε» τη διαφορά (16-13) έχοντας στη θέση του σερβίς τον Ντε Πρα. Μάλιστα στην εξέλιξη του σετ το μπλοκ της Κηφισιάς λειτούργησε αποτελεσματικά και ομάδα των βορείων προαστίων πλησίασε στο -2 (18-16).
Ο Ολυμπιακός με κόντρα επίθεση του Φίγκερ πήρε σημαντική διαφορά 21-17 την οποία υπερασπίστηκε και έφτασε σε τετραπλό σετ μπολ με επίθεση του Ασπιώτη 24-20. Στην επόμενη φάση ο Ντε Πρα κάρφωσε άουτ και το σετ ολοκληρώθηκε με 25-20.

Διαιτητές: Ονόπας, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Νικάκης, Γραμματεία: Σιφάκη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 12-16, 17-21, 20-25
2ο σετ: 7-8, 14-16, 20-21, 23-25
3ο σετ: 2-8, 9-16, 17-21, 20-25

*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 6 άσσους, 38 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 13 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσσους, 45 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (20-25, 23-25, 20-25) σε 88'

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Νικολάκης 1 (1 μπλοκ), Κάιο 13 (10/20 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μπάσης 8 (2/2 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Σπυριούνης 12 (12/23 επ., 43% υπ. - 21% άριστες), Μπατατζίμ 10 (10/22 επ., 57% υπ. - 43% άριστες), Μπάιερς 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ) / Κάπελλας (λ, 60% υπ. - 47% άριστες), Συναδινός (λ), Παλέντζας, Κολτσιάκης, Ρούσης 1 (1/1 επ.), Μελλές 1 (1 άσσος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Φερνάντο Μουνιόθ): Φίνγκερ 18 (15/21 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πετρέας 6 (3/4 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χουσάι 10 (7/13 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 39% υπ. - 22% άριστες), Ανδρεάδης 9 (7/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι, Κουμεντάκης 15 (12/20 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 46% υπ. - 36% άριστες) / Κοκκινάκης (λ, 80% υπ. - 80% άριστες), Τζιάβρας (λ), Στιβαχτής, Ασπιώτης 1 (1/1 επ.), Ριζόπουλος (50% υπ. - 50% άριστες).

Δελτίο τύπου: ΑΟΠ Κηφισιάς

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ, ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Εμι Τερβαπόρτι, ο πασαδόρος της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης και ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 σετ: Σε λίγα λεπτά το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ είπε:

«Είμαι ικανοποιημένος σήμερα με την απάντηση που δώσαμε στο γήπεδο. Είμαι επίσης ικανοποιημένος επειδή επανερχόμαστε στις καλές εμφανίσεις ενόψει των δύσκολων στόχων που έχουμε τις επόμενες εβδομάδες. Εχουμε μπροστά μας σημαντικούς στόχους και δείχνουμε έτοιμοι και ικανοί να τους πετύχουμε».

Ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Εμι Τερβαπόρτι δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο σε ένα δύσκολο γήπεδο. Η Κηφισιά πιέζει πολύ στο σερβίς σε αυτό το γήπεδο και οι αντίπαλοι δύσκολα κερδίζουν. Εμείς όμως το διαχειριστήκαμε σωστά και για αυτό είμαι χαρούμενος που νικήσαμε σήμερα εδώ».

Ο πασαδόρος της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης είπε:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν καλύτερος. Εμείς σήμερα δε μπορέσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να κερδίσουμε ομάδες που είναι καλυτέρου επιπεδου από μας. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως έχει αρκετές αλλαγές που ουσιαστικά δεν θεωρούνται αλλαγές καθώς είναι όλοι παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Αυτό φάνηκε και σήμερα. Για ομάδες σαν κι εμάς είναι δύσκολο να προσαρμοστείς γρήγορα και να καταφέρεις να κάνεις κάτι πόσο δε να μπορέσεις να νικήσεις μία τέτοια ομάδα. Για μας ο στόχος είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και στον ημιτελικό του κυπέλλου που θα παίξουμε πάλι με τον Ολυμπιακό στη Σύρο. Είδαμε σήμερα πόσο ισχυρή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και πόσο δύσκολα κάνει λάθη. Για να έχουμε κάποιο όφειλος από το σημερινό ματς πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να δούμε πόσο στοιχίζει το εύκολο λάθος απέναντι στον Ολυμπιακό».

Ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς είπε:

«Πρώτα απ΄όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Δεύτεον καλή επιτυχία στον κύριο Μουνιόθ στο νέο πρότζεκτ που ανέλαβε (σ.σ. προπονητής της Εθνικής Βελγίου). Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό τα θέλεις όλα, καλή προετοιμασία, καλή εμφάνιση και λίγο τύχη. Κάποια πραγματάκια μέσα στην εβδομάδα μας έλειψαν. Εγώ είμαι ευχαριστημένος διότι εάν δούμε τα δεδομένα στεγνά οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Εχουμε περίπου τους ίδιους πόντους από σερβίς και από μπλοκ. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τέσσερις πόντους παραπάνω από μας στην επίθεση. Η διαφορά όμως ήταν πως ο Ολυμπιακός δεν έκανε λάθος στους τελευταίους 4-5 πόντους κάθε σετ πράγμα που κάναμε εμείς. Εμείς είπαμε πως θα κουραστούμε να φτάσουμε στο φάιναλ-4 κυπέλλου και μετά στα πλέι οφ. Επομένως είμαστε καλά, να μην έχουμε τραυματισμούς και απώλειες και πιστεύω να είμαστε έτοιμοι στον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακο να κάνουμε κάτι περισσότερο από το σημερινό παιχνίδι».

 

Πολυμέσα