Ο Ολυμπιακός στους τελικούς της Volleyleague, περιμένοντας τον αντίπαλο

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους τελικούς της Volleyleague καθώς επικράτησε 3-0 του Φοίνικα Σύρου.

Η ομάδα του Πειραιά αν κι έχασε τον πρώτο ημιτελικό κατέκτησε τους δύο που ακολούθησαν με τον Φοίνικα να μη μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση καθώς ο Στοϊλοβιτς είχε μείνει στη Σύρο σε καραντίνα αν και αρνητικός στον κορωνοϊό και με τον Πέπε Γκονζάλες να φεύγει στην Αργεντινή αρκετά πριν τα ημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές επιλογές στην επίθεση με τον Τερβαπόρτι να μοιράζει ιδανικά το παιχνίδι και να έχει τον Πετρέα σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Φοίνικας είχε σε χαμηλά ποσοστά τους επιθετικούς του και δε μπόρεσε να απειλήσει με το σερβίς την υποδοχή του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός και Φοίνικας προχώρησαν πολύ κοντά στο σκορ με 3 απανωτές ισοπαλίες στην αρχή του πρώτου σετ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο +2 και τον Φοίνικα να ισοφαρίζει και να περνά μπροστά στο 17. Ωστόσο ήρθε η απάντηση γρήγορα από τον Ολυμπιακό που έφυγε μπροστά 21-19 με τον Πετρέα και τον Τερβαπόρτι να δίνουν πόντους. Ο Φοίνικας έψαχνε για επιθετικές λύσεις καθώς έλειπαν πολύ ο Στοϊλοβιτς και ο Γκονζάλες από την επίθεση ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε πολλές επιλογές.  Ο Φοίνικας πλησίασε στον πόντο αλλά το λάθος σερβίς του Κανέλλου έφεραν τον Ολυμπιακό 22-20 και η άουτ επίθεση του Μίλη 23-20 αναγκάζοντας τον Ορφανό σε τάιμ άουτ. Ο Χριστόφας που πήρε από την αρχή του σετ τη θέση του Λινάρδου έκανε το 23-21 αλλά ο Φίνγκερ τελείωσε έξοχα τη μπάλα για το 24-21 και πρώτο σετ πόιντι για τον Ολυμπιακό που το εκμεταλλεύτηκε με άσο του Κουμεντάκη κάνοντας το 25-21 και το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός με συντονισμένες κινήσεις πέρασε γρήγορα μπροστά στο σκορ, ανέβασε ρυθμό και γρήγορα έφτασε τη διαφορά στους 5 πόντους στο 12-7, αφορμή για τάιμ άουτ από το Φοίνικα. Ενώ η διαφορά έχει ανέβει στου 8 πόντους, μια δυνατή επίθεση του Στερν μειώνει αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού είναι άμεση. Ακόμα ένα σερβίς του Πετρέα στον Καρασαββίδη καταλήγει σε άσσο και η διαφορά είναι πλέον στους 11 πόντους. Ο Χριστόφας σε πρώτο χρόνο, μειώνει σε 23-12, ενώ στο 24-14 επεμβαίνει το video check για επαφή στο φιλέ. Ένα άστοχο σερβίς του Μπουτσούγιεβιτς δίνει τέλος στο σετ με 24-14.

Στο τρίτο σετ και πάλι ο Ολυμπιακός μπήκε με τον αέρα του νικητή, ενώ στο 7-4 ο Γιάννης Ορφανός πήρε τάιμ άουτ. Ο Φοίνικας προσπαθεί να πλησιάσει τον Ολυμπιακό, ενώ στο 9-6, το video check επιβεβαιώνει ακόμα έναν πόντο για τον Ολυμπιακό. Το 14-9 γίνεται μετά από αλλεπάλληλες εντυπωσιακές επιθέσεις και άμυνες και από τις δύο ομάδες. Στο 17-12 ο Γιάννης Ορφανός παίρνει ακόμα ένα τάιμ άουτ καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά και η ομάδα του έχει δείξει ήδη την κούρασή της. Στο 20-14 το video check για ακόμα μια φορά έρχεται να δώσει λύση στην αμφισβητούμενη φάση. Σε αυτό το σετ ο Φοίνικας παρά την κούραση κρατά τη διαφορά στους 3 πόντους, ενώ στο 22-19 έρχεται ακόμα ένα τάιμ άουτ για τον Φοίνικα. Μέχρι το τέλος ο Φοίνικας δεν δείχνει να παραιτείται, ενώ διαδοχικές επιθέσεις του Χριστόφα και Στερν μειώνουν τη διαφορά στους 2 πόντους στο 24-22. Τελικά επίθεση του Φίνγκερ φέρνει το τέλος του σετ με 25-22 και του παιχνιδιού με 3-0.

Σε λίγο στατιστικά...