Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ή παράταση ζωής για Ολυμπιακό;

Ο δεύτερος τελικός των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volley League θα γίνει την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 18.30 (ΕΡΤ Sports) στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι όπου ο Παναθηναϊκός με πλεονέκτημα έδρας πλέον θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον 19ο τίτλο στην ιστορία του και το πρώτο μετά το 2006.

Οι «πράσινοι» μετά τη νίκη τους με 3-0 στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν το πρωτάθλημα αρκεί να σημειώσουν μία ακόμα νίκη στην έδρα τους, διαφορετικά οι δύο ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους σε τρίτο αγώνα στο Μελίνα Μερκούρη στις 15/12 στις 19.00.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας που ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στον πρώτο «Ξεκινήσαμε καλά την σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό με νίκη μέσα στο Ρέντη . Από κει και πέρα όμως το μυαλό και η σκέψη όλων μας στην ομάδα είναι στον δεύτερο τελικό στο Μαρούσι . Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι και από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να επανέλθει η ομάδα στην κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια και να κάνουμε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή για 25η φορά».

Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να ανατρέψει τα δεδομένα και να νικήσει στον Άγιο Θωμά όπως άλλωστε έκανε και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και στον επαναληπτικό τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς όπου τελικά οι πράσινοι πήραν τον τίτλο στο χρυσό σετ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσέχου διαγωνίου Μιχάλ Φινγκερ ο οποίος έπαθε διάστρεμα στον αστράγαλο στην αρχή του 2ου σετ στον 1ο τελικό. Ο Τσέχος κάνει προσπάθεια να είναι στη διάθεση του προπονητή του, ενώ έτοιμος είναι και έτερος διαγώνιος Άκης Ασπιώτης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ανέφερε: «Έχουμε αφήσει πίσω μας ό,τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι και πρέπει να πάμε στο δεύτερο ματς στην έδρα τους για να κερδίσουμε και για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας για το 2ο παιχνίδι στο οποίο πρέπει να πάμε πιστεύοντας στην εμφάνισή μας και στη δουλειά μας για να κερδίσουμε εκεί και να επιστρέψουμε στην έδρα μας για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Όπως είχα αναφέρει στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε άσχημα στην επίθεση δεν είχαμε μια φυσιολογική εμφάνιση στο κομμάτι αυτό, και αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να διορθώσουμε ενόψει του αγώνα της Κυριακής».

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης ενόψει του 2ου τελικού με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Έρχεται ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η αντίπαλη ομάδα έδειξε στο πρώτο παιχνίδι πιο έτοιμη και συγκεντρωμένη. Αυτή την στιγμή έχουν το πλεονέκτημα λόγο της νίκης. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να παρουσιαστούμε δυνατότεροι και εξυπνότεροι για να φέρουμε ξανά την σειρά των τελικών στην έδρα μας! Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το παιχνίδι της Κυριακής και ο τρόπος που θα βγούμε νικητές! Την Κυριακή στον Αγιο Θωμά, πρέπει να αφήσουμε τις ψυχές μας!»

Το Σώμα των Διαιτητών στον 2ο τελικό

Διαιτητές: Μυλωνάκης Αλέξανδρος - Βουδούρης Κωνσταντίνος
Αναπληρωματικός: Γεροθόδωρος Επαμεινώνδας
Κομησάριος:Γεωργόπουλος Τρύφωνας
Γραμματεία: Παπασηφάκη Άννα
Επόπτες: Νικάκης Βασίλης, Αλεβετσοβίτης, Κυργιαλάνη Βασιλική, Παπαθανασίου Θωμάς