Καφτηράνης για Φοίνικα Σύρου: «Θα ανέβουμε ένα σκαλί ψηλότερα…»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου Onex, με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου.

Το παρών σε αυτή... έδωσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ κ. Χρήστος Καφτηράνης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της ομάδας κ. Αντώνη Σολάρη. Από την σημερινή συνέντευξη τύπου απουσίασε ο κ.Αντώνιος Ρούσσος (πρόεδρος ερασιτέχνη) λόγω μιας μικρής ίωσης. Σε ρόλο συντονιστή η υπεύθυνη τύπου κ. Δήμητρα Βουτσαρά.

Δείτε εδώ τα όσα είπε αλλά και απάντησε στους δημοσιογράφους ο κ. Καφτηράνης.

«Η ομάδα μας φτιάχτηκε με την βοήθεια του μεγάλου μας χορηγού..της Onex, αλλά και στην στήριξη από την τοπική κοινωνία και τα μαγαζιά. Με την αποχώρηση του Ηρακλή, μείναμε 8 ομάδες και είμαι σίγουρος πως θα διεξαχθεί ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.Ευελπιστούμε να είμαστε στις 4 πρώτες ομάδες και μετά θα παλέψουμε για ότι καλύτερο. Είναι πιο δίκαιο έτσι το πρωτάθλημα χωρίς τα πλέι οφ,καθώς η καλύτερη ομάδα θα στεφτεί και πρωταθλήτρια».

Για το αν επηρεάζει τον προγραμματισμό της ομάδας το νέο πρόγραμμα που προέκυψε από την κλήρωση είπε: «Όχι δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Κάθε αγώνα θα τον κοιτάζουμε ξεχωριστά και παιχνίδι με παιχνίδι θα κάνουμε απολογισμό.Φτιάξαμε μια ομάδα πάρα πολύ ανταγωνιστική. Αν ο κάθε παίκτης βρει το δρόμο του και αποδώσουν σαν μονάδες, θα έχουμε μια πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα. Θα είναι το πρωτάθλημα πάρα πολύ ανταγωνιστικό με πολλές ομάδες δυνατές. Κάθε Κυριακή θα έχουμε και ένα ντέρμπι».

Επηρεάζει την ομάδα και τον προγραμματισμό της η απουσία του κόσμου;

«Ο Φοίνικας έχει μια πολύ καυτή έδρα και σίγουρα θα μας επηρεάσει. Αυτό βέβαια θα συμβεί και στις άλλες τις ομάδες. Ευελπιστώ πως ίσως κατι να αλλάξει μέσα στη σεζόν και να μπορέσει να μπει κόσμος στο γήπεδο για να απολαύσει την ομάδα».

Για την πρόκριση του Λιγκ Καπ είπε: «Είμαστε μια νέα ομάδα. Αν εξαιρέσεις 2-3 παίκτες, όλοι οι άλλοι είναι καινούριοι. Πήγαμε πάρα πολύ καλά στο Λιγκ Καπ. Μια υπεροπτική στιγμή των αθλητών μας, αλλά και η καλή αγωνιστική παρουσία του Μίλωνα, μας οδήγησε να χάσουμε 2 σετ. Βρήκαμε τη δύναμη όμως να κερδίσουμε τον πρωταθλητή Ελλάδας εύκολα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι».

Για το αν ανησύχησε από την μέτρια εικόνα της ομάδας στα φιλικά τόνισε: «Όχι. Έχουμε μια καινούρια ομάδα.Η πρώτη εξάδα μας, είναι παίκτες πάρα πολύ υψηλού επιπέδου.Δεν είναι όμως εύκολο να φτιάξεις ομάδα μέσα σε ένα μήνα. Πιστεύω πως η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι θα είναι και καλύτερη. Το μόνο που μας ανησυχεί είναι ο covid. Βλέπετε τι γίνεται με το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το αύριο».

«Στόχος είναι να δούμε την ομάδα καλύτερη από πέρσι. Ο Φοίνικας κουβαλάει μια ιστορία. Δεν χτίστηκε από εμάς.Πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους και να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό».