Αήττητος ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από τη Βέροια(video)

Μέσα σε 68 λεπτά ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Βέροια καθώς νίκησε με 3-0 σετ και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Volley League με 11 βαθμούς μετά την ολοκλήρωσε της 4ης αγωνιστικής.
Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος και ο Γιώργος Τζιουμάκας που γιόρτασαν αγκαλιασμένοι τα γενέθλια τους υπό το χειροκρότημα των παρισταμένων.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλεύτηκε το κενό του Φιλίππου στην υποδοχή και με όπλο το σερβίς, καλό μπλοκ αλλά και πρωταγωνιστές τους Τσάτσιτς, Γιάκομπσεν πήρε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Μαρούσι την προσεχή Τετάρτη 27/1.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο 1ο σετ προηγήθηκε 10-5 ενώ η διαφορά ανέβηκε στο 21-12 χάρις την υπεροχή του Παναθηναϊκού στο σερβίς και την κακή υποδοχή των γηπεδούχων.  Το σετ έκλεισε 25-14 με δύο πόντους από Τσάτσιτς και πρώτο χρόνο Πελεκούδα σε κόντρα επίθεση.

Στο 2ο σετ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 8-3 και 11-6 με το σερβίς του Τσάτσιτς αλλά οι απαντήσεις από Γάτση, Τζιουμάκα έφεραν σερί 3-0 και ο Φίλιππος μείωσε 11-9. Με το φλοτ σερβίς του Γιάκομπσεν ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στο +8 (20-12) ενώ Ρανγκέλ, Τσάτσιτς και Πελεκούδας σκόραραν κατά βούληση για το 25-18 και το 2-0 σετ.

Στην καλύτερη του στιγμή στο σετ ο Φίλιππος προηγήθηκε 6-3 στο 3ο σετ και με τον Μπίσετ προηγήθηκε για τελευταία φορά 8-7. Με σερί 3-0 ο Παναθηναϊκός προσπέρασε 10-8 ενώ η χαριστική βολή ήταν από Τσάτσιτς, Ράπτη και Ρανγκέλ που έκαναν το 18-13. Ο Στουτζίνσκι έφερε τη τελευταία αναλαμπή του Φιλίππου και με καλό σερβίς μείωσε 16-18. Ο Παναθηναϊκός με τον Τσάτσιτς και πίεση από το σερβίς οδήγησε τους γηπεδούχους σε λάθη και ο αγώνας τελείωσε με εντυπωσιακό τρόπο από τον άσσο του Ράπτη για 25-20 και το 3-0 σετ.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ισκάς, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σαρακινίδης, Πλιάχα, Γραμματεία: Ψάρρα Μαρ.

Διακύμανση:

1ο σετ: 4-8, 9-16, 12-21, 14-25

2ο σετ: 3-8, 11-16, 13-21, 18-25

3ο σετ: 8-7, 12-16, 17-21, 20-25

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 2 άσσους, 33 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 7 άσσους, 32 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (14-25, 18-25, 20-25) σε 68'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μπίσετ 9 (9/17 επ., 52% υπ. - 17% άριστες), Προύσαλης 3 (2/2 επ., 1 άσσος), Γάτσης 3 (2/7 επ., 1 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 10 (10/26 επ.), Στουντζίνσκι 9 (8/15 επ., 1 άσσος, 45% υπ. - 9% άριστες), Φερέλ 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 62% υπ. - 46% άριστες), Γραμμενούδης, Αρτακιανός, Μιχελάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 13 (9/12 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 45% υπ. - 35% άριστες), Γιάκομπσεν 3 (1/1 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 14 (9/11 επ., 5 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 1 (0/5 επ., 1 άσσος, 80% υπ. - 70% άριστες), Ράπτης 13 (9/20 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Πελεκούδας 7 (4/10 επ., 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 71% υπ. - 29% άριστες).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: «Σήμερα είμαι ευχαριστημένος γιατί λειτούργησαν οι τακτικές μας. Η τακτική πολλές φορές δεν βγαίνει και χρειάζεται κατά την διάρκεια του αγώνα να την αλλάξεις και δεν είναι απλό. Σήμερα προσθέσαμε άλλα δύο στοιχεία, τα έχουμε ως δυναμική και αυτά είναι το σερβίς και το μπλοκ. Γι'αυτό ήρθε το αποτέλεσμα πολύ πιο εύκολα απ'ότι περιμέναμε. Ακολουθούν διαβολοβδομάδες για τον Παναθηναϊκό και δεν είναι μόνο ο Π.Α.Ο.Κ. Παίζουμε με τον Φοίνικα και πάλι μετά με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα φαβορί. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε φέτος τη τύχη να έχουμε 4 μεγάλες ομάδες που έχουν ίσες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Είναι χαρά για το Ελληνικό βόλεϊ και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Έχουμε δει παιχνίδια που τα χαρήκαμε ως φίλαθλοι».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος που σήμερα 23/1 έχει και τα γενέθλιά του δήλωσε: «Κάθε ομάδα στη Volley League είναι ανταγωνιστική. Ο Φίλιππος Βέροιας έχει κάνει καλή δουλειά και έχει πολύ καλούς Έλληνες και ξένους αθλητές. Η διαφορά ήταν ότι ακολουθήσαμε το τακτικό μας σχέδιο και είχαμε πολύ καλό αποτέλεσμα στο μπλοκ-άμυνα. Μέχρι στιγμής έχουμε καλή βαθμολογική συγκομιδή και είναι ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις με τους άλλους τρεις διεκδικητές. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Ράπτης είπε: «Αυτό που κρατάω είναι τη νίκη και τη σοβαρότητα που δείξαμε σε όλα τα σημεία του αγώνα. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε το πρώτο φαβορί. Εννοείται πως θέλω πάντα να κερδίζουμε και θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή πορεία. Είμαι χαρούμενος που πέρυσι βγήκα MVP αλλά θα προτιμήσω να πάρουμε το πρωτάθλημα και να μην είμαι εγώ ο MVP».

O προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας δήλωσε: «Σήμερα δεν μας πήγε τίποτα… Το σέρβις μας ήταν τραγικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μπούμε μες στο παιχνίδι, το μπλοκ του Παναθηναϊκού ήταν πάρα πολύ καλό σήμερα, δεν μας άφησε να κάνουμε τίποτα, υποδοχή δεν πήγαμε καλά, γενικά σήμερα ήταν μια κακή μέρα για εμάς και δεν μπορέσαμε να δείξουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό που όντως είναι μια πολύ καλή ομάδα. Από εδώ και πέρα έχουμε μπροστά μας, που από την αρχή που έγινε η κλήρωση είπαμε ότι είναι τα παιχνίδια που πάμε να χτυήσουμε και να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε, ώστε να αποφύγουμε την τελευταία θέση, γιατί δεν μας αξίζει. Θα πάμε για να κερδίσουμε…» Σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φίλιππος Βέροιας στην υποδοχή και αν υπάρχει «βάλσαμο» στον τομέα αυτό, ο κ. Τζιουμάκας, τόνισε πως αρχικά « τραυματίστηκε στην αρχή ο Αμερικάνος Μπεάτι, στη διακοπή τραυματίστηκε ο Στέλιος (σ.σ Τζιουμάκας), οπότε χάσαμε τους δύο ακραίους που είχαμε ξεκινήσει να παίζουμε. Επομένως προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά εκ των έσω, κάνοντας αλλαγές, να κάνουμε «πατέντες» και να δούμε τι θα κάνουμε» Παναγιώτης Βαρβσιώτης: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη νίκη του, εμείς από τον πάγκο προσπαθήσαμε να εμψυχώσουμε τα παιδιά. Κάναμε πολλά λάθη πιστεύω, αλλά ευελπιστώ ότι στα επόμενα ματς να πάμε για τη νίκη, γατί είναι σημαντικά ματς. Αναφερόμενος στο τι μπορεί να αλλάξει στην ομάδα σε αυτό το λίγο διάστημα που απομένει μέχρι τη… μάχη της Κρήτης με τον ΟΦΗ, ο νεοαποκτηθείς άσος του Φίλιππου Βέροιας δήλωσε ότι με σοβαρότητα και συγκέντρωση μπορούμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε…».

 

Πολυμέσα

. .