Πήρε το ντέρμπι των "αιωνίων" ο Ολυμπιακός

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάν Φρομ ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκο με 3-0 σετ στο ντέρμπι των «αιωνίων» για την 7η και τελευταία αγωνιστική της Volley League και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως, ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Ολο το ντέρμπι ήταν το 1ο σετ όπου ο Παναθηναϊκός πίεσε τους «ερυθρολεύκους» αλλά μετά την απώλεια του οι πειραιώτες επικράτησαν κατά κράτος. Πρόσωπο της αναμέτρησης εκτός από τον Γερμανό ακραίο ήταν και ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Ζήσης που νίκησε την παλιά του ομάδα.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το τέλειο στην υποδοχή και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Στιβαχτή να κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση και να αξιοποιήσει όλες τις επιλογές που είχε και μάλιστα στη χειρότερη βραδιά του Ερμανς Έγκλεσκαλνς στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός μετά την απώλεια του 1ου σετ έμεινε από ενέργεια, έκανε πολλά λάθη και υστέρησε κυρίως στην υποδοχή.

Στο 1ο σετ οι πράσινοι μπήκαν φουριόζοι και με πρωταγωνιστή τον Τσάτσιτς προηγήθηκαν 12-9 και 14-10 στη μέγιστη τιμή μετά και το μπλοκ του Πελεκούδα στον Φρομ.

Η άνοδος του Μιγιαΐλοβιτς και του Φρομ κάλυψε την κακή μέρα του Εγκλεσκαλνς και ο Ολυμπιακός ροκάνισε τη διαφορά και εν τέλει ισοφάρισε 20-20. Με το χαμένο σερβίς του Φρομ και το λάθος του Όκολιτς ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 23-21 αλλά και 24-23 με τον Ράπτη. Ο Τσάτσις έχασε το σερβίς (24-24) και με φιλέ του Πελεκούδα έγινε το 25-24. Το μπλοκ του Ρανγκέλ έβαλε τον Παναθηναϊκό για τελευταία φορά μπροστά 26-25. Ο Ολυμπιακός με τον Φρομ και το χαμένο σερβίς του Ράπτη προηγήθηκε 27-26 και 28-27 αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Ράπτη (28-28), αλλά η επίθεση του Φρομ και η λάθος επίθεση του Τσάτσιτς έκριναν το σετ με 30-28.

Από το 2ο σετ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε. Ξέφυγε 9-5 στο σκορ και με υπεροχή και πολλές λύσεις πάνω στο φιλέ διατήρησε και αύξησε τη διαφορά προς το φινάλε του σετ και ενώ μπήκε στον αγώνα και ο Εφραιμίδης στη θέση του Εγκλεσκαλνς. Το σκορ εκτοξεύτηκε στο 20-14 και το σετ έληξε με δύο πόντους του Όκολιτς (επίθεση και άσσο) για το 25-17.

Το σερβίς του Τσάτσιτς έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 4-1 στο 3ο σετ αλλά η απάντηση ήρθε από το σερβίς του Εγκλεσκαλνς ο οποίος έδωσε την ευκαιρία για σερί 6-0 και την ανατροπή 7-4. Εκεί κρίθηκε και το ντέρμπι καθώς ο Παναθηναϊκός δεν αντιστάθηκε ξανά, η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις και το σετ έκλεισε με δύο επιθέσεις του Μιγιαΐλοβιτς (επίθεση και άσσο).

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Τόλιος, Νικάκης, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 14-16, 20-21, 30-28

2ο σετ: 8-4, 16-11, 21-15, 25-17

3ο σετ: 8-5, 16-10, 21-13, 25-15

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 51 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 2 άσσους, 26 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (30-28, 25-17, 25-15) σε 91'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 21 (17/26 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 54% υπ. - 31% άριστες), Στιβαχτής, Μιγιαήλοβιτς 18 (16/25 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 50% άριστες), Έγκλεσκανς 8 (7/22 επ., 1 μπλοκ), Βουλκίδης 3 (2/3 επ., 1 άσσος), Όκολιτς 11 (8/11 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 64% υπ. - 55% άριστες), Χαραλαμπίδης, Ανδρεάδης, Εφραιμίδης 1 (1/1 επ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 7 (5/13 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 52% υπ. - 20% άριστες), Γιάκομπσεν 1 (1 μπλοκ), Ρανγκέλ 3 (1/6 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 7 (6/15 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 11% άριστες), Ράπτης 13 (11/29 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πελεκούδας 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 69% υπ. - 38% άριστες), Μούχλιας 1 (1/1 επ.), Πανταλέων.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Κρίστιαν Φρομ δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε καλά ως ομάδα. Στο 1ο σετ ο αντίπαλός μας έδειξε ότι είναι μια καλή ομάδα, αλλά και εμείς δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα και ότι αξίζαμε τη νίκη. Κάναμε ένα βήμα μπροστά, συνεχίζαμε να παλεύουμε και στηρίξαμε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού και για αυτό ήταν μια πολύ καλή νίκη. Επί προσωπικού σίγουρα ήταν το καλύτερό μου παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν μια καλή στιγμή για εμένα αλλά μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές μου γιατί ήταν πολύ καλοί σήμερα. Αυτό που τους είχα πει είναι να έχουν υπομονή γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα και ήθελε μεγάλη προσοχή το παιχνίδι. Μετά το πρώτο σετ επιβάλαμε πλήρως τον ρυθμό μας και ήταν μία δίκαιη και καθαρή νίκη. Η ομάδα μας αποτελείται από εξαιρετικούς αθλητές και μπορεί να συμβεί να μην είναι η ημέρα κάποιου αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Γι'αυτό θέλουμε να έχουμε μία ομάδα με πολλές επιλογές και αυτό δείξαμε. Εξαιρετικός ήταν και ο Στιβαχτής, έφτιαξε το παιχνίδι μας και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης είπε: «Στο πρώτο σετ ξεκινήσαμε μουδιασμένα. Αυτά τα παιχνίδια είναι ντέρμπι ασχέτως δυναμικής. Φέτος έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και αυτό φάνηκε. Είμαι τρεις μέρες στην ομάδα, διακρίνω σπιρτάδα, μέταλλο και όλα τα παιδιά είναι έτοιμα. Στον Ολυμπιακό παίζεις για να κατακτήσεις τα πάντα. Είναι σε όλα τα αθλήματα πρώτος και πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δείχνουμε την ανωτερότητά μας».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: «Μετά το πρώτο σετ η απόδοσή μας έπεσε κατακόρυφα και δεν λειτούργησε τίποτα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια αυτό που δεν μας ικανοποιεί είναι ότι δεν παλέψαμε όπως έπρεπε και όχι τόσο οι ήττες. Δεν έχουμε ενέργεια αλλά γι'αυτό είμαστε εδώ για να το λύσουμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βαθμολογία, καθώς τα επόμενα ντέρμπι τα έχουμε στην έδρα μας. Είμαστε 1-2 βαθμούς πίσω από αυτό που υπολογίζαμε στο τέλος του πρώτου γύρου. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα αλλά δεν έχουμε διάρκεια και σ'αυτό θα ψάξουμε να βρούμε λύση».

Το λίμπερο του Παναθηναϊκού Γιώργος Στεφάνου δήλωσε: «Πολλά δεν πήγαν καλά σήμερα και η επικράτηση του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη. Όλο αυτό που έχει προηγηθεί με την καραντίνα, έχει σοκάρει το σώμα των αθλητών με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια. Είμαστε αντιμέτωποι με μία ιδιαίτερη κατάσταση και θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το πρωτάθλημα έχει όμως ακόμα δρόμο. Με τη μορφή που έχει φέτος κάθε πόντος είναι πολύτιμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά μόνο να εστιάσουμε στο μέλλον και να παρουσιαστούμε άμεσα βελτιωμένοι».