Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την 8η νίκη του μέσα στο Ηράκλειο

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 σετ τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και συνέχισε το νικηφόρο σερί του και μέσα στο 2022.
Οι πράσινοι μετά την 8η νίκη στο πρωτάθλημα διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, έναντι 23 του Ολυμπιακού και 22 του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του ΟΦΗ και νίκησε δίκαια. Στα δύο πρώτα σετ αγωνίστηκε ο Πρωτοψάλτης βασικός ακραίος μαζί με τον Ράπτη και στο 3ο σετ ο Ανδρεόπουλος πήρε τη θέση του πρώτου.

Από τον ΟΦΗ δεν αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθής Αμερικανός διαγώνιος καθώς ο Κώστας Δεληκώστας δεν ήθελε να ρισκάρει την πρόωρη συμμετοχή του καθώς είχε στα πόδια του μόνο μία προπόνηση. Πάντως η ομάδα της Κρήτης πάλεψε όλα τα σετ, ακολούθησε στο σκορ αλλά ήταν αδύνατο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και έτσι έμεινε στους 2 βαθμούς στη βαθμολογία και είναι φανερό πως στοχεύει στα κρίσιμα ματς με τις ομάδες που έχει ίδιους στόχους.

 
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε 7-5 στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά ο Παναθηναϊκός με σερί 6-0 χάρις το σερβίς του Γιάκομπσεν κατάφερε να προηγηθεί 11-7. Ακολούθησαν δύο άσσοι του Πρωτοψάλτη για το 14-8 και η διαφορά αυτή κρατήθηκε μέχρι το τέλος του σετ το οποίο έκλεισε 25-17 με λάθος σερβίς του Τσέλιου.


Οι κρητικοί μπήκαν καλά στο 2ο σετ με προβάδισμα 10-8 από τους Βάργκας, Ντεουίς. Ο Ράπτης και ο Βαν ντε Ντρις ισοφάρισαν 10-10, ενώ με δυνατό σερί του Ράπτη στην επίθεση αλλά και με άσσο στο σερβίς οι πράσινοι προηγήθηκαν 17-14. Στο 22-18 για τον Παναθηναϊκό ο Ανδρεόπουλος πήρε τη θέση του Πρωτοψάλτη. Ο Στάλεκαρ πήρε προσωπικούς πόντους και τελείωσε το σετ 25-21 για το 2-0.

Με όπλο το μπλοκ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα και στο 3ο σετ και μάλιστα με 11-5 ύστερα από σερί 3-0 από Ρανγκέλ, Βαν ντε Ντρις, Ανδρεόπουλο. Σε μία από τις καλές στιγμές στον αγώνα ο ΟΦΗ έκανε σερί 4-0 με Κάλας, Αρπάγιου, Βαΐόπουλο και μείωσε 14-13. Δεν είχε συνέχεια όμως. Ο Ανδρεόπουλος και ο Μάρκου πήραν δύο καθοριστικούς πόντους ανοίγοντας το σκορ στο 18-14 και εκεί σταμάτησε κάθε προσπάθεια του ΟΦΗ να μπει στον αγώνα. Το σετ τελείωσε 25-18 με πόντο του Στάλεκαρ και λάθος επίθεση του Ντεουίς για τυο 25-18 και το 3-0 σετ.

Διαιτητές: Αγγελίδης, Καραπουλάκης. Παρατηρητής: Καρπουζάς. Επόπτες: Σπαντιδάκη, Κανδιλιεράκης. Γραμματεία: Κουνδουράκη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 10-16, 13-21, 17-25

2ο σετ: 8-7, 14-16, 16-21, 21-25

3ο σετ: 4-8, 13-16, 15-21, 18-25

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 1 άσσος, 33 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν: 8 άσσοι, 38 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 23 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 21-25, 18-25) σε 64΄.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Κάλας 9π. (7/11επ., 2 μπλοκ, 52%υπ., 21%αρ.), Ντεουίς 10 (10/30επ.), Αρπάγιου 1 (1/2επ.), Βαϊόπουλος 3 (2/4επ., 1 μπλοκ), Τσέλιος 6 (5/8επ., 1 άσσος), Βάργκας 8 (8/17επ., 60%υπ., 33%αρ.) / Δαρίδης (λ. - 59%υπ., 47%αρ.), Στεφανίδης, Γιαννόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 7π. (5/7επ., 67%υπ., 67%αρ.), Γιάκομπσεν 2 (2 άσσοι), Ρανγκέλ 6 (5/6επ., 1 μπλοκ), Ράπτης 11 (9/17επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 89%υπ., 44%αρ.), Βαν ντε Ντρις 10 (7/10επ.. 3 άσσοι), Στάλεκαρ 9 (6/10επ., 3 μπλοκ) / Γκαράς (λ. - 67%υπ., 33%αρ.), Συναδινός (λ. - 50%υπ., 50%υπ.), Ρουσσόπουλος, Μάρκου 2 (2/5επ.), Ανδρεόπουλος 5 (4/7επ., 1 μπλοκ, 67%υπ., 33%αρ.).

Ο ακραίος του ΟΦΗ Πέτρος Κάλλας δήλωσε: "Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει άλλους στόχους και άλλους εμείς. Κρατάμε ότι σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, κοιτάξαμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένο ότι έχουν επιστρέψει όλοι οι παίκτες, συν τον Αμερικάνο που ήρθε, ο οποίος είναι πολύ υψηλού επιπέδου παίκτης, θα πάμε να κερδίσουμε. Το κάναμε στον πρώτο γύρο, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και τώρα. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα μείνει στην κατηγορία".

 

Ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: "Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι το 2022 να τελειώσει η πανδημία. Στην επίθεση σε κάποια κομμάτια ήμασταν αρκετά καλοί. Επίσης έμεινα ευχαριστημένος απο τον πασαδόρο. Είναι η πρώτη φορά μετά απο τρείς μήνες που έπαιξε το παιχνίδι που θέλουμε. Επαιξε για πρώτη φορα ο Deweese μετά απο καιρό. Δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. Θα έχουμε και την ενίσχυση του Αμερικανού ακραίου Wieczorek. Θα γίνουμε αρκετά καλοί και πιστεύω θα κερδίσουμε τα παιχνίδια που θέλουμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και πολύ δύσκολος αντίπαλος για μας. Ο νέος μας παίκτης είναι καλός στην υποδοχή και πολύ καλός επιθετικός. Εχουμε χαμηλά ποσοστά στην επίθεση. Θα είναι ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας μας. Με την Κηφισιά θέλουμε να κάνουμε restart. Μετά τη νίκη επί αυτής της ομάδας, δεν έχουμε κάνει τίποτε άλλο, καθώς χάσαμε τον διαγώνιο. Θεωρούμε ότι θα κάνουμε restart στην Κηφισιά και με το νέο μας παίκτη θα διεκδικήσουμε τη νίκη, σε αυτό το παιχνίδι. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το Challenge Cup, γιατί νομίζω ότι έχει τις δυνατότητες".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Το παιχνίδι το αντιμετωπισαμε πολύ σοβαρά. Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε να αφήνουμε το παραμικρό δικαίωμα στους αντιπάλους μας. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια διαφορά, του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ και εμείς για αυτό το λόγο θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση για να μην διακινδυνεύουμε τίποτα απο αυτά τα παιχνίδια. Ο ΟΦΗ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Παίζει αξιόλογο βόλεϊ. Εύχομαι ότι στόχους έχει θέσει να τους πετύχει. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει καλή σεζόν, έχουμε κάνει καλές νίκες. Πιστεύουμε ότι παίζουμε σωστά και όμορφα. Στόχος δεν είναι η νίκη. Θέλουμε η καθημερινότητα μας, η προπόνηση μας να βρίσκεται σε καλά επίπεδα. Στα μέγιστα επίπεδα, να ευχαριστιόμαστε την κάθε στιγμή και να δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Μετά περιμένουμε το αποτέλεσμα. Αυτό είναι πιο σημαντικό απο μια νίκη. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ο Παναθηναϊκός το έχει βγάλει αυτό και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την ομάδα αυτή την έχουμε χτίσει απο το μηδέν. Βήμα, βήμα, όλο το χρόνο. Έχουμε τη χαρά να βλέπουμε την ομάδα αυτή, διεκδικήτρια όλων των τίτλων. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος".

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δήλωσε: "Είχαμε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Μπήκαμε πολύ σοβαρά. Δείχνουμε ότι η ομάδα έχει μια ποιότητα. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς τελευταία. Δεν μας αφήνουν να προπονηθούμε όλοι μαζί. Ομως απο εδώ και πέρα θα είμαστε καλύτερα στην προπόνηση και να δείξουμε ακόμα καλύτερη εικόνα".

Παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε στο κλειστό του ΒΑΚ και παρακολούθησε ένα μέρος του αγώνα ΟΦΗ - Παναθηναϊκός.

*Το παιχνίδι διεξήχθη με το 10% της χωρητικότητας, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Δικαίωμα εισόδου είχαν μόνο 60 θεατές.

To match programme

To match programme του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟ, φιλοξένησε συνέντευξη του Αμερικανού διαγώνιου του ΟΦΗ Randy Deweese, ο οποίος καλωσόρισε στην ομάδα τον συμπατριώτη του ακραίο  David Wieczorek (3/1/1996, 2μ02), για τον οποίο λέει ότι θα κάνουν ένα δυνατό επιθετικό δίδυμο στον ΟΦΗ!

Ακόμη στο match programme, υπήρχαν ενδιαφέροντα ενημερωτικά στοιχεία για του φιλάθλους, όπως τα ρόστερ των ομάδων, τα αποτελέσματα του ΟΦΗ και η βαθμολογία.

Το ΤΑΑ ΟΦΗ βόλεϊ με ανακοίνωση της, ευχαριστεί «την ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ, αλλά και τους χορηγούς μας, που είναι δίπλα μας στην προσπάθεια μας, να κρατήσουμε τον ΟΦΗ στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.