Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την 9η νίκη του απέναντι στο μαχητικό Φίλιππο Βέροιας

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα της Volley League απέναντι στο μαχητικό Φίλιππο Βέροιας
. Οι πράσινοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα και στο τέλος λαχτάρησαν απέναντι στον βελτιωμένο Φίλιππο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε εύκολα 2-0 σετ αλλά νίκησαν δύσκολα 3-1 σετ που τον ανέβασε στους 27 βαθμούς, δύο μπροστά από τον ΠΑΟΚ που νίκησε το Μίλωνα και τρεις από τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε από τον Φοίνικα ΟΝΕΧ.
 
Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο όπλο το μπλοκ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάσο Στάλεκαρ που πήρε 9 πόντους από μπλοκ. Οι καλές επιδόσεις στο μπλοκ μετρίασαν τη χαμηλή πτήση στην αποτελεσματικότητα της επίθεση ενώ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έδωσε ευκαιρία στον Μάρκου να πάρει τη θέση του Βαν ντε Ντρις και να πάρει χρόνο στο ματς. ς αδυναμίες στην επίθεση. Καλή εμφάνιση έκανε και ο Ρουσσόπουλος στην πάσα καθώς μετά το 1ο σετ πήρε τη θέση του Γιάκομπσεν. Ξεχώρισαν ακόμα ο Ρανγκέλ και ο Ράπτης.
 Ο Φίλιππος παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εκμεταλεύτηκε τις αλλαγές του Παναθηναϊκού και είχε καλή επίδοση στο μπλοκ αλλά και στο σερβίς που τον βοήθησε να πιέσεις τον Παναθηναϊκό στο 3ο σετ σετ.
 Ο Παναθηναϊκός πίστεψε πως θα νικήσει πιο εύκολα αλλά από το ξεκίνημα του 1ου σετ ο Φίλιππος πάλεψε τον αγώνα και έδειξε διαβασμένος.

Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 17-13 με μίνι σερί Ρανγκέλ, Ανδρεόπουλου, Γιάκομπσεν, ενώ Ράπτης και Στάλεκαρ με μπλοκ άνοιξαν τη διαφορά στο +5 (22-17). Ο Βαν ντε Ντρις έκλεισε το σετ 25-20 για το 1-0.

Σχεδόν ίδια εικόνα και στο 2ο σετ. Ο Ράπτης και ο Μάρκου μονοπώλησαν τις επιτυχημένες επιθέσεις του Παναθηναϊκού ξεφεύγονταν με 10-7 και 13-9. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το +8 (19-11) όταν ο Ράπτηες πήγε στο σερβίς και πήρε άσσο δίνοντας και δύο επιτυχημένα μπλοκ στον Στάλεκαρ. Με νέο σερί 3-0 έκλεισε το σετ 25-17 για το 2-0.

Με τους Βαρβεσιώτη, Στεφανίδη να βρίσκουν ρυθμό και καλό μπλοκ ο Φίλιππος προηγήθηκε με δύο πόντους από την αρχή του 3ου σετ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +6 (18-12) όταν ο Στεφανίδης διέλυσε την υποδοχή του Παναθηναϊκού και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του. Παρά τις προσπάθειες του Πρωτοψάλτη ο Βαρβεσιώτης έκλεισε το σετ 25-21 και ο Φίλιππος πανηγύρισε το πρώτο σετ επί των πρασίνων.

Ο Φίλιππος έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό μέχρι τα μέσα του 4ου σετ. Στο 13-13 ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 3-0 με τον Στάλεκαρ και δύο λάθη των φιλοξενουμένων. Ο Φίλιππος ισοφάρισε πάλι 17-17 με τον Βαρβεσιώτη και με σερί 4-0 από μπλοκ και κόντρα επιθέσεις από Ρανγκέλ, Στάλεκαρ και Βαν ντε Ντρις που επιστρατεύτηκε για να αποφευχθούν οι περιπέτειες ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 23-18 και εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Με πόντους από Ρανγκέλ και Ράπτης έκλεισε το ματς με 25-19.

Διαιτητές: Νικάκης Βασίλης, Βουδούρης Κώστας.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 16-13, 21-17, 25-20

2ο σετ: 8-6, 16-11, 21-13, 25-17

3ο σετ: 6-8, 12-16, 16-21, 21-25

4ο σετ: 8-4, 16-13, 21-18, 25-19

* Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν: 5 άσσοι, 18 μπλοκ, 46 επιθέσεις, 27 λάθη αντιπάλων και του Α.Π.Σ.Φίλιππου Βέροιας οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 8 μπλοκ, 34 επιθέσεις, 36 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-20, 25-17, 21-25, 25-19) σε 95΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Γιάκομπσεν 1π. (1/1επ.), Ρανγκέλ 9 (3/9επ., 5 μπλοκ, 1 άσσος), Ανδρεόπουλος 2 (2/11επ., 90%υπ., 60%αρ.), Ράπτης 13 (10/26επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι,  75%υπ., 12%αρ.), Βαν ντε Ντρις 7 (7/10υπ.), Στάλεκαρ 11 (2/5υπ., 9 μπλοκ) / Συναδινός (λ. - 90%υπ., 40%αρ.), Γκαράς (λ.- 89%υπ., 44%αρ.), Σερεμέτης 1 (1 μπλοκ), Ρουσσόπουλος 1 (1/1επ.), Πρωτοψάλτης 10 (9/13επ., 1 άσσος, 83%υπ., 50%αρ.), Μάρκου 14 (11/22, 2 μπλοκ, 1 άσσος).

Α.Π.Σ.ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Δημήτρης Χριστοφορίδης): Στεφανίδης 7π. (6/15επ., 1 άσσος, 69%υπ., 27%αρ.), Γραμμενούδης 4 (2/3επ., 2 άσσοι), Μπέρριο 5 (2/6υπ., 3 μπλοκ), Βαρβεσιώτης 9 (9/30επ.), Σονάρι 10 (5/10επ., 5 μπλοκ), Στουτζίνσκι 10 (10/28επ., 76%υπ., 38%αρ.) / Μιχελάκης (λ. - 74%υπ., 42%αρ.), Γιάγκος, Σιούτης.

Σε δήλωση του ο τεχνικός του ΠΑΟ Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: «Αποφασίσαμε να δώσουμε χρόνο σε πολλά παιδιά. Νομίζω ότι ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Με σχήματα που δεν είχαν δουλευθεί μέσα σε συνθήκες αγώνα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, με καλούς παίκτες από απέναντι. Πολλοί από αυτούς είναι αρκετά έμπειροι. Αποφασίσαμε να δώσουμε ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που χρειαζόμαστε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος». Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Αυτές οι 4 ομάδες (σ.σ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας) ανεξαρτήτως θέσεις είναι πάρα πολύ καλές. Και οι τέσσερις διεκδικούν τους τίτλους. Παίζουμε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο απέναντι στον Φοίνικα την επόμενη αγωνιστική. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για αυτό το ματς».

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Τάκης Χριστοφορίδης είπε: «Σε ένα παιχνίδι δε λες ποτέ αυτό θα κάνω και θα βγει. Όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα με τέτοια ποιότητα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξεις ελεύθερα. Τους διαβάσαμε πολύ καλά νομίζω σε κάποια σημεία. Ήμασταν καλοί στο κομμάτι μπλοκ άμυνα. Το θέμα για την ομάδα είναι να παίξει πιο καλά με τον ΟΦΗ. Ανάλογα με το τι όπλα έχω τα χρησιμοποιώ. Έκανα αλχημείες στο ματς με τον Ολυμπιακό λόγω απουσιών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο από τις άκρες αλλά και από τον πρώτο χρόνο. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο Τσάλεντζ Καπ». Σε ότι αφορά τον Άγγελο Μάρκου ανέφερε «Πήραμε μια ακόμα σημαντική νίκη στη μάχη που δίνουμε σε όλους τους θεσμούς εντός και εκτός συνόρων. Εμείς οφείλουμε να είμαστε πάντα έτοιμοι να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και να κάνουμε ταμείο στο τέλος». 

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Τάκης Χριστοφορίδης δήλωσε: «Σήμερα έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα μου, καθώς ΑΠΑΝΤΕΣ αξίζουν συγχαρητήρια για τη συγκινητική τους προσπάθεια. Είχα πει στα παιδιά πως το σημερινό ματς, κόντρα σε τέτοιες ομάδες, θέλει θράσος και καθόλου άγχος. Αυτά που είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις μας βγήκανε, αλλά από αύριο θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τελείως διαφορετικό ματς με τον ΟΦΗ στη Βέροια, αλλά και για τη συνέχεια, αφού υπάρχει ακόμη δρόμος. Κρατάμε χαμηλά τη μπάλα και ψηλά τα κεφάλια! Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες όλων των παιδιών και στον ιδρώτα που χύνουν στις προπονήσεις και είμαι βέβαιος, πως με τον ΟΦΗ, σε ένα ματς που και οι δυο ομάδες θα έχουν άγχος, θα τα δώσουν όλα. Συγχαρητήρια επίσης και στον Γραμμενούδη, που αν και τον γνωρίζουμε από πέρυσι, μέσα σε 6 ημέρες που ενσωματώθηκε στην ομάδα, έκανε σήμερα ό,τι του ζήτησα».

 

Ο πασαδόρος του Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας Αλέξανδρος Γραμμενούδης είπε: «Αρχικά είμαιπολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερόμου εαυτό να πετύχει τον στόχο της. Δουλεύουμε καθημερινά, όλοι προσπαθούμε σε κάθε προπόνηση και αυτό βγήκε σήμερα. Κάποια στιγμή απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός, μείναμε από ενέργεια, κάτι που ενδεχομένως με κάποιες προσθήκες ακόμη και χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους, ο στόχος μας να επιτευχθεί! Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, το χαρήκαμε και σίγουρα ήταν ένα crash test ενόψει του επόμενου αγώνα με τον ΟΦΗ, που ως γηπεδούχοι είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε».