Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριήμερο δράσης με δύο φιλικά κόντρα στον Ολυμπιακό και παρουσίαση του Φοίνικα

Το μεσημέρι της Δευτέρας 3/10/22 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου του ΤΑΑ Φοίνικα Σύρου ONEX και του ΑΟ Φοίνικα Σύρου για την αγωνιστική σεζόν 2022-23.

Ο Χρήστος Καφτηράνης ως πρόεδρος του ΤΑΑ, ανακοίνωσε τη δράση της εβδομάδας, με τα δύο φιλικά κόντρα στον Ολυμπιακό την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή (6 & 7/10, 18:15), καθώς και την παρουσίαση της ομάδας το προσεχές Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 19:00. Και οι τρεις δράσεις θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» της Ερμούπολης.

Στην παρουσίαση του Σαββάτου πέρα από την επαγγελματική ομάδα, δυναμικό παρών θα δώσουν και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πιο στενών δεσμών μεταξύ του επαγγελματικού και των ερασιτεχνικών τμημάτων.

Ως αρμόδιος για αυτό, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Ρούσσος παρουσίασε την προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο χρόνο ώστε να ενισχυθούν τα τμήματα των Ακαδημιών, προσπάθεια που έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με μία κατάκτηση πρωταθλήματος, μία συμμετοχή σε τελικό και δύο συμμετοχές σε Final 4.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο πρόεδροι:

Αντώνης Ρούσσος

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες πάνω απ΄ όλα υγεία και μακριά από τραυματισμούς. Και για την επαγγελματική ομάδα και για τα μικρά παιδάκια στα οποία προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη προς το βόλεϊ.

Από πέρυσι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση στον Ερασιτέχνη, τα τμήματα του οποίου είχαν αφεθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ θέλουμε και τη σύσφιξη των σχέσεων με την επαγγελματική ομάδα.

Έχουμε συγκροτήσει ένα ΔΣ λοιπόν, στο οποίο έχουν έρθει άτομα που έχουν όρεξη και ασχολούνται με το άθλημα, ενώ οι αποφάσεις που ελήφθησαν απέδωσαν, με αποτέλεσμα από κομπάρσοι που ήμασταν πριν κάποιο καιρό, μέσα σε μία χρονιά γίναμε πρωταγωνιστές και ελπίζουμε αυτό να συνεχίσει.

Από εκεί που δεν καταφέρναμε να μπούμε ούτε στα Final 4, να έχουμε μία κατάκτηση πρωταθλήματος, μία παρ’ ολίγο κατάκτηση γιατί πήγαμε στον τελικό και δεν έχει γίνει ακόμα, και συμμετοχές στα Final 4.

Αυτοσκοπός φυσικά δεν είναι τα πρωταθλήματα. Εμείς αυτό που θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να φύγουν από τις οθόνες των ηλεκτρονικών τους συσκευών και να κοινωνικοποιηθούν μέσα από τον αθλητισμό, να αποκτήσουν τις ιδέες του ευ αγωνίζεσθαι. Αυτό μας απασχολεί περισσότερο και όχι το αν θα πάρουμε πέντε ή δύο πρωταθλήματα. Βέβαια είναι αυτονόητο ότι και τα παιδιά και εμείς χαιρόμαστε όταν οι κόποι τους ανταμείβονται, ωστόσο πρώτα απ’ όλα είναι όταν αισθάνονται τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους ότι ανήκουν σε μία οικογένεια.

Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο στα δύο φιλικά με τον Ολυμπιακό, καθώς και το Σάββατο στην εκδήλωσή μας. Θα θέλαμε όλοι να παρευρεθούν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.

Χρήστος Καφτηράνης

Είχαν ειπωθεί πολλά το καλοκαίρι, είμαστε όμως εδώ για να αρχίσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ότι θα παρουσιαστούμε και πάλι ανταγωνιστικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες με μία πάρα πολύ ομάδα που θα μπορέσει και φέτος να κάνει πολύ περήφανη τη Σύρο.

Ξεκινήσαμε φέτος με ένα τουρνουά στην Κύπρο και είχαμε τη χαρά να πάρουμε και το Κύπελλο, παρουσιάζοντας την εποχή αυτή μία πάρα πολύ καλή απόδοση ως ομάδα. Όταν φεύγουμε από το νησί πάντα η ομάδα ταλαιπωρείται. Όσοι είναι έξω από εδώ το βλέπουν μόνο όταν το ζήσουν. Τα ταξίδια με τα καράβια και τα αεροπλάνα φέρνουν μία αναστάτωση, η ομάδα ωστόσο ανταποκρίθηκε, ήμασταν πάρα πολύ καλά αγωνιστικά.

Σήμερα ανακοινώνουμε την εβδομάδα Φοίνικα Σύρου γιατί έχει έρθει η στιγμή να σταματήσουμε να ξεχωρίζουμε τον Φοίνικα σε δύο κομμάτια, τον Ερασιτέχνη και τον Επαγγελματικό. Ο Φοίνικας είναι ένας και έτσι πρέπει να τον βλέπουμε όλοι. Είναι η ομάδα που κάνει περήφανη και γνωστή τη Σύρο σε όλη την Ελλάδα και όπου συμμετέχει και νομίζω ότι έτσι πρέπει να τη δούμε από δω και στο εξής.

Ξεκινάμε μία χρονιά με λιγότερες δυσκολίες αναφορικά με τον κορονοϊό, αλλά με τα ίδια προβλήματα που ως ομάδα του νησιού, έχουμε. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη από όλους τους Συριανούς. Δεν φτάνει η στήριξη από έναν κεντρικό χορηγό και έναν πολύ μεγάλο επίσης. Θέλουμε κόσμο στο γήπεδο, η ομάδα να ζήσει ξανά αυτό που ζούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, να μη σβήσει αυτή η αισιοδοξία και η θέρμη των φιλάθλων.

Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά να δείξουμε τον καλό μας εαυτό στα δύο φιλικά με τον Ολυμπιακό, Πέμπτη και Παρασκευή. Το Σάββατο θα γίνει η κεντρική εκδήλωση, η οποία φέτος θα είναι διαφορετική από άλλες χρονιές. Θα γίνει στο γήπεδο, θα δώσει το παρών σύσσωμος ο Φοίνικας και ελπίζουμε και όλη η Σύρος. Θέλουμε να δει ο κόσμος ότι ο Φοίνικας πέρα από την επαγγελματική ομάδα χτίζει υποδομές ώστε μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με το βόλεϊ. Μετά από αυτή την εβδομάδα βόλεϊ και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δίνουμε τρία ακόμα φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα.

Η αύξηση των εγγραφών στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες που παρατηρείται φέτος, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Αυτός ο συνδυασμός επαγγελματικών και ερασιτεχνικών τμημάτων είναι κάτι που επιχειρείται φέτος και θα ήθελα να συγχαρώ το ΔΣ του Ερασιτέχνη που είναι κοντά μας και που πέρυσι έδειξε μία σημαντική βελτίωση.

Σχετικά με το φετινό μπάτζετ του Φοίνικα

Φέτος όπως είδατε ο Φοίνικας έκανε κάτι διαφορετικό. Κράτησε μετά από χρόνια πολλούς αθλητές στο ρόστερ του. Αυτό σημαίνει ότι ξεχωρίσαμε κάποιους αθλητές από πέρυσι, διακρίναμε τι μπορούσαν να προσφέρουν στον Φοίνικα και από κει και πέρα χτίσαμε με δυνατούς παίκτες και με έναν προπονητή ο οποίος είναι εξαιρετικός. Θέλουμε να πάψουμε κάθε χρόνο να έχουμε 15 καινούριους παίκτες. Να μπορέσει ο Φοίνικας να έχει μία σταθερή βάση ώστε να ξεκινάμε με κάτι σίγουρο για το ένα βήμα παραπάνω.

Ξέρουμε ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν φτιάξει ομάδες πολλά επίπεδα πάνω από πέρυσι, οπότε φτιάξαμε κι εμείς μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό πηγαίνεις για τα πάντα. Εμείς από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε κάθε τίτλο και στο τέλος θα φανεί τι θα κατακτήσουμε.

Όσον αφορά στο μπάτζετ, είναι ακριβώς ίδιο με πέρυσι.

Σχετικά με τις φήμες περί αποχώρησης της ONEX

Έχουμε έναν μεγάλο χορηγό για τον οποίο γράφτηκαν πολλά αναληθή φέτος το καλοκαίρι. Ο κεντρικός χορηγός είναι εδώ και μάλιστα με ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος χορηγός που έχει βάλει 1,5 εκατ. ευρώ σε δυο χρόνια. Το διαφορετικό με την ONEX είναι ότι δεν αποτελούν απλά χρηματοδότη μιας ομάδας, αλλά είναι άνθρωποι που αγάπησαν το βόλεϊ, αγάπησαν την ομάδα και προσφέρουν με αγάπη αυτό που κάνουν. Είναι πραγματικά κοντά μας καθημερινά. Και κακά τα ψέματα, χωρίς την ONEX δεν θα υπήρχε σήμερα Φοίνικας.

Επίσης η ενασχόληση με τον επαγγελματικό αθλητισμό δεν είναι κάτι απλό, είναι κουραστικό. Γιατί κάποιος μπορεί να βλέπει μόνο τον αγώνα και να κρίνει από αυτό. Πριν δύο χρόνια η ομάδα ήταν εντελώς διαφορετική οργανωτικά και διοικητικά, το οργανωτικό κομμάτι είναι εξαιρετικά απαιτητικό και κουραστικό. Αυτό δεν το καταλαβαίνεις εάν δεν μπεις στην ομάδα. Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που έχουν προσφέρει επί χρόνια στην ομάδα.

Σχετικά με την υποστήριξη της ομάδας από τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις

Όσο καιρό βρίσκομαι στην ομάδα δεν έχουμε πάρει κάποια επιδότηση από Δήμο ή Περιφέρεια. Η Περιφέρεια βέβαια ανέλαβε αμέσως τη διοργάνωση του Super Cup πέρυσι και φέτος με ένα τηλεφώνημα στον κ. Χατζημάρκο έγινε σαφές ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα από εκεί. Όπως και από τον Δήμο που ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για κάποιο ποσό.

Από κει και πέρα, υπάρχουν Συριανοί που μπορούν να βοηθήσουν, φυσικά δεν ζητάμε από αυτούς που δεν δύνανται. Εκείνοι όμως που έχουν τη δυνατότητα πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα δεν είναι της ONEX, είναι ομάδα της Σύρου. Εάν αποχωρήσει η ONEX τι θα γίνει; Θα πάψει να υπάρχει Φοίνικας; Και τότε διαμαρτυρόμαστε γιατί υπάρχει η ONEX. Ξέρουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων και του νησιού και ζητάμε να στηρίξουν την ομάδα από το πιο απλό, από την παρουσία τους στο γήπεδο. Ένα γεμάτο γήπεδο δίνει άλλη ώθηση και στους αθλητές.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.