Ο Ολυμπιακός νίκησε τον μαχητικό Πήγασο Πολίχνης

O Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον μαχητικό Πήγασο Πολίχνης και πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες έφτασε τους 14 βαθμούς και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος μετά και την 5η αγωνιστική.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι δυσκόλευτηκε πολύ στο 1ο σετ το οποίο και γύρισε από 22-24 και με πρωταγωνιστές τους Χανδρινό, Στερν, Παγιένκ και Δαλακούρα που έκαναν κρίσιμο και καθοριστικό σερί 4-0 επικράτησαν 27-25 και στη συνέχεια πήραν και τον αγώνα. O Mίλης ήταν ο μοιραίος παίκτης καθώς έχασε σετ μπολ για να πάρει η ομάδα του το 1ο σετ.

Στο 3ο σετ βασικός ακραίος ξεκίνησε ο Κουμεντάκης αντί του Δαλακούρα που ήταν βασικός στα δύο πρώτα σετ. Ο Στερν και ο Ιντάλγκο σημείωσε 13 και 12 πόντους αντίστοιχα και ήταν οι πρώτοι σκορερ.

Ο Πήγασος είχε πρώτο σκόρερ τον Μαυροβουνιώτη με 9 πόντους αλλά πιο αποτελεσματικός σε ποσοστά ήταν ο Αρμενάκης με 7 πόντους.

Ο Πήγασος έκανε καλή εμφάνιση στα δύο πρώτα σετ και ειδικά στο πρώτο. Παρουσιάστηκε διαβασμένος και με αγωνιστικό θράσος. Προηγήθηκε 8-4 με τους δύο άσσους του Μίλη και τις επιθέσεις του Μπαρέτο και διατήρησε το προβάδισμα σε όλο το σετ. Το 17-15 για τον Πήγασο που έγινε με τον Μίλη έγινε 19-17 για τον Ολυμπιακό μετά από σερί 4-0 χάρις το σερβίς του Στερν και τις καλές τοποθετήσεις του Παγιένκ στο μπλοκ.

Παρότι ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με 1-0 σετ ο Πήγασος δεν το έβαλε κάτω. Με τον Μαυροβουνιώτη μπροστάρη και τα μπλοκ των Σακόγλου, Κανέλλου ο Πήγασος πέρασε μπροστά 22-21 και έφτασε στο 24-22 με Κανέλλο και Μπαρέτο. Ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Δαλακούρα (23-24) και ισοφάρισε 24-24 με το λάθος του Σακόγλου. Ο Χανδρινός με μπλοκ στο Μίλη έκανε το 25-24, ο Μίλης ισοφάρισε 25-25 και το σετ πήρε ο Ολυμπιακός χάρις την επίθεση του Στερν και το μπλοκ του Παγιένκ πάνω τον Μπαρέτο Πένα για το 27-25.

Και στο 2ο σετ ο Πήγασος μπήκε με πείσμα και πίεση στο σερβίς. Εμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 15-14 αλλά το χαμένο σερβίς του Μαυροβουνιώτη και το λάθος του Μπαρέτο έδωσαν δύο πόντους στον Ολυμπιακό για το 17-14. Ο Πήγασος μείωσε 20-19 με το μπλοκ του Μαυροβουνιώτη στον Στερν αλλά στην επόμενη φάση ο Παγιένκ σταμάτησε με μπλοκ του Μαυροβουνιώτη για το 21-19 και η χαριστική βολή ήρθε από τον Στερν που πήρε τρεις συνεχόμενους άσσους εκτοξεύοντας το σκορ στο 24-19. Το σετ έκλεισε 25-20 με την επίθεση του Στερν.

Στο 3ο σετ από το 8-6 ο Ολυμπιακός έκανε σερί 3-0 χάρις το σερβίς του Τράβιτσα και ξέφυγε 11-6. Κάπου εκεί κρίθηκε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό να τρέχει το σκορ και ο αγώνας να κλείνει με το χαμένο σερβίς του Μαυροβουνιώτη.

Διαιτητές: Μουλά Λεμ., Βελώνης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Ιωάννου Δημ., Γραμματεία: Θεοδωρίδου

Διακύμανση:

1ο σετ: 4-8, 14-16, 21-19, 27-25

2ο σετ: 6-8, 16-14, 21-19, 25-20

3ο σετ: 8-6, 16-09, 21-12, 25-16

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 9 μπλοκ, 36 επιθέσεις, 25 λάθη αντιπάλων και οι πόντοι του Πηγάσου Πολίχνης προήλθαν: 3 άσσοι, 4 μπλοκ, 31 επιθέσεις, 23 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (27-25, 25-20, 25-16) σε 76΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγιένκ 6π. (4/4επ., 2μπλοκ), Στερν 13 (10/17επ., 3 άσσοι), Τράβιτσα 2 (1 μπλοκ, 1 άσσος), Δαλακούρας 6 (6/10επ., 67%υπ., 67%αρ.), Λινάρδος 7 (3/8επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Ιντάλγκο 12 (9/16επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 50%υπ., 44%αρ.) / Τζιάβρας (λ. - 47%υπ., 41%αρ.), Παπαγγελόπουλος, Κουμεντάκης 5 (4/7επ., 1 μπλοκ, 40%υπ., 20%αρ.), Χανδρινός 1 (1 μπλοκ).

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης 2 (1/1επ., 1 άσσος), Μπαρέτο Πένα 4 (4/12επ.,  60%υπ., 40%αρ.), Μαυροβουνιώτης 9 (8/18επ., 1 μπλοκ, 69%υπ., 55%αρ.), Μίλης 8 (6/13επ., 2 άσσοι), Αρμενάκης 7 (6/7επ., 1 μπλοκ), Κανέλλος 4 (3/7επ., 1 μπλοκ) / Μπουράκης (λ. - 60%υπ., 60%αρ.), Γραμμενούδης, Σακόγλου 4 (3/7επ., 1 μπλοκ), Τσιράκης (λ), Σωτηρίου, Τερζόγλου.

O Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Αρχικά, είναι σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη, την οποία χρειαζόμασταν πολύ. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η προσπάθεια, για να έρθει η νίκη. Στο πρώτο σετ, δεν είχαμε πολλή προσπάθεια, αλλά μετά αντιδράσαμε, βάλαμε τη δύναμη που έχουμε και μπορούμε να βάλουμε και τελειώσαμε το παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε με κάθε λεπτομέρεια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το περιμένω πώς και πώς για να τσεκάρω το επίπεδο της ομάδας μου».

Ο Ιταλός πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τράβιτσα είπε: «Δεν παίξαμε τόσο στο επίπεδο μας σήμερα, δεν παίξαμε όπως μπορούμε να παίξουμε, όμως κρατάω ότι αντιδράσαμε στο πρώτο σετ και μετά πήραμε αυτό που θέλαμε, τη νίκη. Όσον αφορά στο ματς της επόμενης εβδομάδας (σ.σ. κόντρα στον Παναθηναϊκό), ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει, θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτό, γιατί θα είναι ένας αγώνας υψηλού επιπέδου».

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Ηρακλής Θεοδώρου είπε: « Γνωρίζαμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστέψαμε ό,τι ο Ολυμπιακός μετά από τα συνεχή ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη θα έμπαινε λίγο πιο χαλαρός ώστε να μην δώσει τόσο σημασία στο δικό μας παιχνίδι. Είπα στα παιδιά όλη την εβδομάδα ότι πρέπει να πιέσουμε εξαιρετικά στο σέρβις, να ακολουθήσουμε την τακτική στο μπλοκ ώστε να μπορέσουμε να τους αποσυντονίσουμε και εν μέρει τα καταφέραμε. Κάναμε κάποιες αλλαγές ειδικά στη διάρκεια του πρώτου σετ που μας βγήκαν άλλα στα δύο σετ μπολ στην πιο κρίσιμη στιγμή δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις μπάλες και εκεί ο Ολυμπιακός με πιο ποιοτικές επιλογές και κάποια μπλοκ κατάφερε να μας πάρει το πρώτο σετ που ήταν και το κομβικό. Τώρα στο δεύτερο σετ πάλι μπήκαμε δυνατά, αυτό είναι και το αισιόδοξο ό,τι έχουμε πλέον αποκτήσει ρυθμό και μπορούμε να κοιτάξουμε όλους τους αντιπάλους επί ίσοις όροις. Και εκεί το παλέψαμε. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα παικτών που μπορούν να μπουν με εναλλαγές στα σερβίς και να χτυπήσουνε δυνατά. Το κατάφερε ο Ολυμπιακός, πιο καλός και μας κέρδισε το παιχνίδι. Η συνέχεια μας έχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Αριστοτέλη Σκύδρας, ξεκινάμε από αύριο κιόλας την προετοιμασία μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να πάρουμε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι».

 

Ο διαγώνιος του Πήγασου Πολίχνης Χάρης Σακόγλου: «Θεωρώ ότι βάλαμε δύσκολα σήμερα στην ομάδα του Ολυμπιακού, ήρθαμε ούτως ή άλλως με στόχο να το κάνουμε και επίσης πιστεύω ότι η αντίπαλη ομάδα μας κέρδισε στις λεπτομέρειες. Δηλαδή, πίεσαν πολύ παραπάνω το σέρβις στα κρίσιμα σημεία, εμείς είχαμε και ένα σετ μπολ στο πρώτο σετ το οποίο αφέθηκε ανεκμετάλλευτο, από εμένα κυρίως και αναλαμβάνω σε αυτό την ευθύνη. Θα μπορούσε ο αγώνας να πάει διαφορετικά άμα παίρναμε το πρώτο σετ, γιατί η ομάδα του Ολυμπιακού φάνηκε λίγο μουδιασμένη να το πω έτσι. Εντάξει έγινε αυτό, στον αθλητισμό συμβαίνουν αυτά, χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή το όνειρο από τον αποδιοπομπαίο τράγο. Συνεχίζουμε, θεωρώ ότι εμφάνιση μας αυτή για μένα θα έπρεπε να μας δίνει θάρρος για να πάμε στο επόμενο δύσκολο ματς με τη Σκύδρα».