Χωρίς φρένα ο Μίλωνας πέρασε χωρίς βαθμολογικές απώλειες από την Ορεστιάδα

Χωρίς φρένα ο Μίλωνας πέρασε χωρίς βαθμολογικές απώλειες από την Ορεστιάδα και διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Volley League.
Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα έχοντας κορυφαίους τους Γιορντάνοφ, Χερ και Ανδρεάδη πήρε τη νίκη με 3-1 σετ και σκαρφάλωσε στους 19 βαθμούς έναντι 24 του Ολυμπιακού και 21 του ΠΑΟΚ (ο Παναθηναϊκός έχει 16 και παίζει σε λίγη ώρα).

Ο Μίλων επιβεβαίωσε πως είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Volley League και δεν είναι τυχαίο πως είναι και η πρώτη που πέρασε χωρίς απώλειες από την Ορεστιάδα.

Με άριστη τακτική σε σερβίς και επιμονή στο μπλοκ άμυνα κατάφερε να έχει από την αρχή τον έλεγχο και μάλιστα να πάρει άνετα το 1ο σετ γεγονός που βοήθησε στην απελευθέρωση των παικτών του Σάκη Ψάρρα.

Με τον Γιορντάνοφ σε κέφια και χωρίς να έχει αντίπαλο ο Μίλωνας είχε τον εύκολο πόντο και από νωρίς έκανε νταμπλ σκορ 12-6. Ο Άθλος αντέδρασε με το μπλοκ του αλλά και με το σερβις του Ριζόπουλου και σερί 3-0 μείωσε 11-13. Μέχρι εκεί όμως. Μετά τον πόντο του Αλγκούλ για το 12-15 ο Μπράιαν ήταν σαρρωτικός στο σερβίς και με σερί 3-0 έδωσε αέρα +6 (18-12) στο Μίλωνα. Η διαφορά συντηρήθηκε μέχρι το τέλος και έκλεισε το σετ 25-15 για τον Μίλωνα.

Η απάντηση του Άθλου ήρθε άμεσα, στο 2ο σετ με την ενεργοποίηση του Γκένοφ. Με επίθεση και άσσο του Γκένοφ έγινε το 8-6. Απάντησε ο Μίλων με ισοφάριση 14-14 του Εφραιμίδη. Πάλι ο Άθλος στο καλύτερο σημείο του στον αγώνα συνέχισε την προσπάθεια του με Γκένοφ, Αλγκούλ και Κάιο ξεφεύγοντας 19-16. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Κάιο έκανε το 1-1 με επικράτηση 25-21.

Ο Μίλων παρά την ισοφάριση ανέβασε ταχύτητα σε σερβίς και μπλοκ. Με τον Γιορντάνοφ να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και τον Ανδρεάδη να κερδίζει τη μάχη του φιλέ ο Μίλων προηγήθηκε 9-5. Ο Αθλος με το σερβίς του Γκένοφ απάντησε με σερί 4-0 για το 9-9. Ο Μίλων καλύτερος σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία και πλουραλισμό στο παιχνίδι του κατάφερε να σκοράρει με Μολίνα και Μπράιαν και να πάρει προβάδισμα 18-13 που του εξασφάλισε και διαφορά ασφαλείας. Το σετ τελείωσε 25-20 με μπλοκ του Ανδρεάδη στον Κάιο για το 1-2 σετ.

Στο 4ο σετ ο Άθλος έδειξε κουρασμένος και απογοητευμένος από τη δυναμική του αντιπάλου του. Ο Γιορνάνοφ έδωσε πάλι προβάδισμα με 9-5 αλλά σε αντίθεση με το 2ο σετ, αυτή τη φορά ο Μίλων κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά. Λίγο αργότερα με τον άσσο του Γιορντάνοφ έγινε το 14-9 και ο αγώνας κύλησε χωρίς άλλες εκπλήξεις. Μάλιστα τελείωσε εντυπωσιακά για τον Μίλωνα με άσσο του Γιορντάνοφ για το 25-20 και τη σπουδαία νίκη με 3-1 σετ.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαλκανιώτης, Ζηλιασκοπούλου, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 4-8, 12-16, 13-21, 15-25

2ο σετ: 8-6, 16-14, 21-19, 25-21

3ο σετ: 4-8, 12-16, 16-21, 20-25

4ο σετ: 3-8, 12-16, 15-21, 20-25

*Οι πόντοι του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν από 6 άσσους, 49 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Μίλωνα προήλθαν από 7 άσσους, 53 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (15-25, 25-21, 20-25, 20-25) σε 105'

Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ηλίας Κρεούζης): Γκλάντστοουν 7 (4/15 επ., 3 μπλοκ), Κάιο 17 (16/35 επ., 1 άσσος), Κασαμπαλής 1 (1 μπλοκ), Αλγκούλ 15 (12/17 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 8 (5/14 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 64% υπ. - 27% άριστες), Γκένοφ 15 (12/25 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 66% υπ. - 38% άριστες) / Βελούδης (λ, 66% υπ. - 34% άριστες), Διαμαντίδης 1 (1 μπλοκ), Τσολακίδης, Μποζίδης.

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μπράιαν 9 (6/9 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 10 (6/10 επ., 4 μπλοκ), Γιορντάνοφ 26 (23/40 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μολίνα 11 (11/22 επ., 53% υπ. - 18% άριστες), Εφραιμίδης 7 (7/11 επ., 46% υπ. - 18% άριστες), Χερ 6 (5 άσσοι, 1 μπλοκ) / Χανδρινός (λ, 56% υπ. - 19% άριστες), Θεοδόσης, Σεμιτέκολος, Νανόπουλος. 

Ο προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Ηλίας Κρεούζης δήλωσε: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην ομάδα του Μίλωνα που έπαιξε πάρα πολύ σωστά και καλά, εδώ σε αυτή την έδρα. Έχουμε διαφορετικούς στόχους, ο Μίλωνας είναι καλύτερη ομάδα και το απέδειξε μέσα στο παιχνίδι. Εμείς δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την τακτική μας σε καμία περίπτωση, θεωρώ πως είναι ένα κακό παιχνίδι από εμάς, από το οποίο θα έπρεπε να πάρουμε παραπάνω πράγματα. Αυτό θα πρέπει να το δούμε και να βελτιωθούμε για τη συνέχεια Ως απολογισμό του Α γύρου είμαστε σε γενικές γραμμές εντός των στόχων μας, θα ήταν καλό να είχαμε ακόμη 2-3 βαθμούς, ώστε να είμαστε ισόβαθμοι με τον Πήγασο, που μας πέρασε σήμερα κερδίζοντας τον ΟΦΗ. Στο β’ γύρο θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτά που δεν κάνουμε σωστά και επειδή τελευταία δεν είχαμε κάποια καλή σειρά στην προπόνηση, λόγω υποχρεώσεων κάποιων παιδιών, αυτά θα ξεπεραστούν τη νέα χρονιά και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, από αυτό που δείξαμε σήμερα, το οποίο δεν ήταν αυτό που θέλαμε».

Ο ακραίος του Άθλου Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος δήλωσε: «Είχαμε πει από την αρχή πως ο Μίλωνας μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος! Παίζουν πάρα πολύ ωραίο βόλεϊ και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίλωνας βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας κερδίσει σχεδόν όλες τις ομάδες. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, δυστυχώς κάναμε δύο ήττες με άσχημες εμφανίσεις και πρέπει τώρα στη διακοπή να δούμε τα λάθη μας, να δουλέψουμε περισσότερο, ώστε στο β’ γύρο να εμφανιστούμε καλύτεροι Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που δείξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά αυτή που εμφανίσαμε στα προηγούμενα. Μία ομάδα που μάχεται, παλεύει σε κάθε πόντο και παίρνει τις νίκες και τους βαθμούς. Ο β’ γύρος είναι σίγουρα καλός για εμάς, έχουμε εδώ ομάδες μας που πρέπει να τις κερδίσουμε, αφού έχουμε πει πως πρέπει να παίρνουμε βαθμούς στην έδρα μας. Έχουμε δύο ματς με Φοίνικα Σύρου και Αριστοτέλη Σκύδρας, που για μένα πρέπει να τα πάρουμε».

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Στο σημερινό παιχνίδι είμασταν καλύτεροι, κερδίσαμε δίκαια, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια και στον Άθλο Ορεστιάδας για αυτή την προσπάθεια που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα. Θα ήθελα να κάνω έναν μικρό απολογισμό όλων όσων πετύχει αυτό το διάστημα ο Μίλωνας μέσα στο 2022, με αφορμή το τέλος της χρονιάς. Μέσα στο 2022 κάναμε πραγματικά φανταστικά πράγματα, τα οποία δεν συντελούνται τόσο συχνά. Μία ομάδα με νεανικό ρόστερ, κατάφερε πέρυσι να βγει 5η, να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε ευρωπαϊκά Κύπελλα και το φινάλε του 2022 να μας βρει στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Νομίζω είναι πράγματα που δεν τα περίμενε κανένας, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, αλλά αυτό δείχνει ότι όταν γίνονται πράγματα με σύστημα, οργάνωση και υπάρχει σκληρή και επίμονη δουλειά, τότε όλα είναι εφικτά! Θέλουμε ο Μίλωνας να είναι ένα μοντέλο οργάνωσης για το ανδρικό βόλεϊ, σε αυτό χτίζουμε πάνω και αυτός είναι ο στόχος μας καθημερινά. Σήμερα το σερβίς μας ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλό, αλλά γενικά είμαστε μία ομάδα που παίζει πάρα πολύ καλά στο μπλοκ άμυνα, η επίθεση μας στο side out ήταν πολύ καλή, ο Γιορντάνοφ για άλλη μια φορά ήταν πραγματικά ασταμάτητος και του αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά θεωρώ πως όλη η ομάδα σήμερα ήταν αυτή που έπρεπε και κυρίως στο μπλοκ -άμυνα, που είναι και η δύναμή μας».

Ο κεντρικός του Μίλωνα και εκ των διακριθέντων Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Στόχος μας ήταν να πάρουμε το τρίποντο, ξέραμε πως ο Άθλος Ορεστιάδα στην έδρα του παίζει πάρα πολύ καλά και ήμασταν διαβασμένοι πάρα πολύ καλά, κάτι που φάνηκε και στο μπλοκ άμυνα. Χαιρόμαστε τη νίκη μας, την εδραίωσή μας στην 4άδα και σκοπός μας είναι στη συνέχεια να παίξουμε ακόμη καλύτερα, ώστε το τέλος της σεζόν να μας βρει σε οποιαδήποτε θέση μέσα στην 4άδα. Σήμερα, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια εδώ, δεν βγήκε το σέρβις της Ορεστιάδας, κάτι που το αντιλήφθηκε ο Ηλίας Κρεούζης στο γ' προς δ' σετ, το γύρισε σε "φλοτ", μας δυσκόλεψε, αλλά είχαμε μία διαφορά και πήραμε τα σετ. Εμείς παίζουμε πολλά παιχνίδια, σίγουρα κάποια στιγμη θα κάνουμε κάποια "κοιλιά" ευελπιστώ να το ξεπεράσουμε γρήγορα και να μη χάσουμε πόντους με "εύκολες" ομάδες, ώστε να φέρουμε το Μίλωνα στην 4άδα. Κρυφός μας πόθος είναι να κάνουμε κάτι σε ένα Λιγκ Καπ "Ν. Σαμαράς", σε ένα Κύπελλο Ελλάδας, με μία καλή κλήρωση να φτάσουμε σε κάποιο τελικό και ποιος ξέρει τι γίνεται... ».