Με "πρώτο βιολί" το Γιώργο Τζιουμάκα ο ΟΦΗ κέρδισε τον Άθλο

Ο Ο.Φ.Η. με μπροστάρη τον Γιώργο Τζιουμάκα που σημείωσε 19 πόντους νίκησε τον Άθλο Ορεστιάδας 3-0 στο ντέρμπι επιβίωσης που ολοκλήρωσε την 16η αγωνιστική και πλέον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που έχουν απομείνει θα διαμορφωθεί η τελική κατάταξη που θα μεταφέρουν στα πλέι άουτ οι ομάδες των θέσεων 7-10 για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Ο.Φ.Η. ανέβηκε στους 9 βαθμούς και ο Άθλος έμεινε στους 14 βαθμούς.

Με εξαίρεση το ξεκίνημα του 2ου σετ ο Ο.Φ.Η. είχε το απόλυτο έλεγχο στον αγώνα ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε το αποτελεσματικό σερβίς. Από τους 6 άσσους του Ο.Φ.Η. του 4 τους σημείωσε ο Αντάμι.

Ο ΟΦΗ με το σερβίς του Αντάμι κατάφερε να επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό του και το 6-7 του Άθλου έγινε 11-7 με σερί 5-0 που προήλθε από έναν άσσο, ένα μπλοκ του Βαϊόπουλου και επιθέσεις του Τζιουμάκα. Ο Άθλος μείωσε με δύο πόντους του Κασαμπαλή 13-11. Η διαφορά άνοιξε στο +4 με τον Τζιουμάκα αλλά με τον άσσο του Άλμπο και το μπλοκ του Κασαμπαλή ο Άθλος μείωσε 20-19. Ο Τζιουμάκας με πλοκ και διαδοχικά λάθη των εβριτών καθόρισαν το 25-21 και το 1-0 σετ.

Αμφίρροπο ήταν το 2ο σετ με τις δύο ομάδες να φτάνουν με αγχωτικό τρόπο και πολλά λάθη μέχρι το 11-11. Ο Άθλος προηγήθηκε με τον Γκλάντσόουν 13-12 αλλά ο ΟΦΗ πάλι με το σερβίς του Αντάμι έκανε νέο σερί 4-0 για το 16-13. Η διαφορά συντηρήθηκε μέχρι το τέλος και ο Τζιουμάκας με τον Αμπράο αλλά και ένα λάθος του Άλμπο έκριναν το σετ με 25-20 και 2-0 για τους κρητικούς.

Στο 3ο σετ το σερβίς του Μπλουμπέργκις έκανε τη ζημιά στον Άθλο. Ο ΟΦΗ με σερί 3-0 ξέφυγε 9-5. Οι κρητικοί εκτός από το σερβίς κυριάρχησαν και στο μπλοκ με τους Αμπράο και Τζιουμάκα να ανοίγουν τη διαφορά στο 18-10. Ο Άθλος δεν απάντησε, η διαφορά ασφαλείας συντηρήθηκε και ο Ντεμιρτσί έκλεισε τον αγώνα με 25-19 και 3-0 σετ.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 16-12, 21-19, 25-21

2ο σετ: 6-8, 16-13, 21-15, 25-20

3ο σετ: 8-5, 16-10, 21-12, 25-19

* Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 6 άσσοι, 32 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων και του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν: 1 άσσος, 34 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-20, 25-19) σε 83΄.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Αντάμι 4π. (4 άσσοι), Βαϊόπουλος 5 (3/5επ., 2 μπλοκ), Ντεμιρτσί 5 (3/16επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 57%υπ., 10%αρ.), Μπλούμπεργκς 7 (5/6επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Ροντρίγκο Αμπράο 8 (6/9επ., 2 μπλοκ, 60%υπ., 27%αρ.), Τζιουμάκας 19 (15/35επ., 4 μπλοκ) / Τσαδήμας (λ. - 50%υπ., 14%αρ.), Αραμπόπουλος, Τσαλικιάν.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θεόδωρος Χουσίδης): Γκλαντστόουν 4π. (4/8επ.), Κασαμπαλής 4 (3/5επ., 1 μπλοκ), Αλγκούλ 6 (4/6επ., 2 μπλοκ), Αλμπο 8 (7/30επ., 1 άσσος, 71%υπ., 35%αρ.), Ριζόπουλος 4 (4/11επ., 50%υπ., 33%αρ.), Γκένοφ 12 (12/21επ., 50%υπ., 18%αρ.) / Βελούδης (λ. - 50%υπ., 33%αρ.), Τσολακίδης, Μποζίδης, Ιωαννίδης.

*Πριν τη έναρξη του αγώνα, ο κόσμος του ΟΦΗ χειροκρότησε την ομάδα Νεανίδων του συλλόγου, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Κρήτης.

*Η ομάδα του Αθλου Ορεστιάδας, τίμησε τον Γιάννη Καρδαμανίδη (ανήκει πλέον στο προπονητικό δυναμικό της ακαδημίας του ΟΦΗ), για την προσφορά του, στην ομάδα της Ορεστιάδας.

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Αθλο για την πορεία που έχει κάνει. Είναι πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Ημασταν καλύτεροι σε όλα τα στοιχεία.Είχαμε σε καταπληκτική μέρα τον πασαδόρο μας. Ηταν η καλύτερη εμφάνιση του, στο σέρβις και στην ακρίβεια της πάσας.Είναι μια ανάσα για μας.Να ευχαριστήσω τον κόσμο. Νιώσαμε έδρα το γήπεδο. Τον θέλουμε δίπλα μας και στο παιχνίδι με τον Πήγασο, που πρέπει να το κερδίσουμε και αυτό και να δώσουμε τη μάχη μας στα πλέι-άουτ.Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά η νίκη μας δίνει ελπίδα.Είναι και η ψυχολογία που σου δίνει η νίκη.Θεωρώ ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα στο μέλλον.Αργήσαμε να κάνουμε μεταγραφές, αλλά πήραμε τους παίκτες που θέλαμε.Θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δώσουμε τη μάχη μας».

Ο κεντρικός του Ο.Φ.Η. Βαγγέλης Βαϊόπουλος δήλωσε: «Να δώσω επιτέλους συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλο το staff. Την αφιερώνουμε στον κόσμο της ομάδας, που ήρθε σήμερα και μας βοήθησε. Τον περιμένουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο. Αν χάναμε ήταν το τέλος. Παιζαμε με μια αξιόλογη ομάδα και για μένα αυτό το 3-0 είναι μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι ο Αθλος πήρε βαθμούς απο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η ομάδα μας πλεον με τις προσθηκες που έχουν γίνει είναι πολύ διαφορετική. Παίζουμε πολύ καλύτερα απο πριν. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο πρόσωπο και στα επόμενα παιχνίδια. Το αποτέλεσμα είναι ένα χέρι σωτηρίας για μας. Είναι και μια νίκη ψυχολογίας. Έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος».

O προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Θοδωρής Χουσίδης δήλωσε: «Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, εμείς δεν είμασταν σε κανένα σημείο ανταγωνιστικοί, δεν μας βγήκε το πλάνο μας, ήταν ανώτερη η ομάδα του ΟΦΗ και αξίζει συγχαρητήρια. Εμείς παραμένουμε πάνω στη βαθμολογία, θα πάμε στα πλέι άουτ, έχουμε ακόμη παιχνίδια, πρέπει να «σηκώσουμε κεφάλι» και να συνεχίσουμε. Τα πλέι άουτ έχουν αρκετό δρόμο, εμείς στην έδρα μας είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τελείωσε η κανονική περίοδος, καθώς απομένουν δύο ματς, στην Ορεστιάδα με ΠΑΟΚ και εκτός με το Μίλωνα, όπου θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι από αυτά, ώστε να πάμε με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα πλέι άουτ».

Ο ακραίος του Άθλου Ορεστιάδας Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι κρίθηκε στα πάρα πολλά λάθη που κάναμε και στον Γιώργο Τζιουμάκα, που αποδεικνύει γιατί είναι ο καλύτερος Έλληνας διαγώνιος αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βάλουμε αυτά που γίναν σήμερα και να δούμε πόσο και που ρπέπει να δουλέψουμε. Δεν γίνεται ομάδα που κάνει πάνω από 10 λάθη στο σετ να κερδίζει! Τίποτα δεν θα μας χαριστεί! Ο ΟΦΗ ήρθε με την πλάτη στον τοίχο και έδειξε μεγάλη αντίδραση, το μόνο που απομένει είναι να κάνουμε το ίδιο και εμείς στα πλέι άουτ. Μόνο έτσι μπορεί να σωθεί η κατάταση».