Ανακοίνωση του Πήγασου Πολίχνης σχετικά με τις φήμες για την έδρα του

Η διοίκηση του Πηγάσου Πολίχνης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την οργάνωση της ανδρικής ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο αλλά και για το ζήτημα της έδρας των τμημάτων βόλεϊ στο γυμναστήριο Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης»:

«Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/6/2024 συνάντηση της Διοίκησης του Πηγάσου Πολίχνης και της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, τον οποίο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αθλητισμού, Ηλεκτροφωτισμού, Ανακύκλωσης, Οχημάτων, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Οικονομικών και Αναπληρωτής του Δημάρχου κ. Παντελής Αδαμούδης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον Πήγασο στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συμφωνήθηκαν οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν αφενός στην συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών χώρων και υποδομών που χρησιμοποιεί ο Πήγασος και αφετέρου δηλώθηκε η ξεκάθαρη πρόθεση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Ασλανίδη και της Διοίκησης του Δήμου, να στηρίξει ολόπλευρα τον Πήγασο Πολίχνης , ως το μοναδικό αθλητικό σωματείο του Δήμου που αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία, τόσο στην συμμετοχή του για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Volley League όσο και στην δουλειά που γίνεται στις αναπτυξιακές ηλικίες ώστε να συνεχιστούν και εκεί οι σημαντικές επιτυχίες του Πηγάσου σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Στην συνάντηση έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την συμμετοχή της ανδρικής ομάδας του Πηγάσου στο Βαλκανικό Κύπελλο και στην προσπάθεια που καταβάλει η Διοίκηση του Πηγάσου να αναλάβει από την Ε.Ο.ΠΕ. και την B.V.A. την διοργάνωση των αγώνων του Βαλκανικού Κυπέλλου στην Πολίχνη. Η Διοίκηση του Δήμου εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της και δεσμεύτηκε να διερευνήσει άμεσα συγκεκριμένους τρόπους βοήθειας ενδεχομένως ακόμη και συνδιοργάνωσης.

Τέλος στην συνάντηση θίχτηκε από πλευράς της Διοίκησης του Πηγάσου η φήμη που κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη, ότι η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ θα «στεγαστεί» στο Δ.Α.Κ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης και εκφράστηκε ρητά και κατηγορηματικά η άποψη του Πηγάσου ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί διότι αφενός οι διαθέσιμες ώρες στο γήπεδο δεν επαρκούν για τα 11 αγωνιστικά τμήματα του Πηγάσου αν συμβεί δε κάτι τέτοιο θα πρέπει να εκδιωχθούν από το γήπεδο τμήματα του Πηγάσου που φέρνουν κάθε χρόνο πανελλήνιες διακρίσεις αλλά και ακαδημίες του Συλλόγου.

Η Διοίκηση του Δήμου συμφωνώντας με τις απόψεις του Συλλόγου εξέφρασε την απόφασή της για μη παραχώρηση αθλητικού χώρου του Δήμου σε οποιαδήποτε ομάδα εκτός Δήμου που μάλιστα διαθέτει και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και διαβεβαίωσε την Διοίκηση του Πηγάσου ότι οι φήμες που κυκλοφορούν είναι απολύτως αβάσιμες και ότι για την Διοίκηση του Δήμου δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Η Διοίκηση του Πηγάσου Πολίχνης ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Ασλανίδη, τον Αντιδήμαρχο κ. Παντελή Αδαμούδη αλλά και ολόκληρη την Διοίκηση του Δήμου για την βοήθεια και την στενή συνεργασία», αναφέρει η ανακοίνωση.