Έλενα Μπάκα: «Συνειδητή η επιλογή της σάλας, τιμή μου που βρίσκομαι στην Εθνική»

Το 2022 ήταν η χρονιά των μεγάλων αποφάσεων και των αλλαγών για την Έλενα Μπάκα η οποία τα τελευταία χρόνια κινούνταν μεταξύ σάλας και άμμου.
Ωστόσο μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο των σπουδών της στις ΗΠΑ, αποφάσισε να αφοσιωθεί στη σάλα κι αφού αρχικά μετακόμισε από το Σαιντ Μέρις στο Κάνσας, το φινάλε της φετινής σεζόν τη βρήκε ξανά στην Ευρώπη για λογαριασμό της ελβετικής Ντούντινγκεν, αλλά και στην εθνική ομάδα γυναικών καθώς βρέθηκε στις επιλογές του Γιουνούς Οτσάλ.
 
«Ήταν μια προσωπική απόφαση το να αφοσιωθώ στη σάλα. Είχα φτάσε σε ένα σημείο όπου έπρεπε να επιλέξω γιατί ένιωθα πως μοιράζοντας τον χρόνο μου σε άμμο και σάλα, αυτό με εμπόδιζε να δίνω το 100% και δεν μπορούσα να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορούσα. Κι έχοντας αποφασίσει να ασχοληθώ επαγγελματικά μετά το τέλος των σπουδών επέλεξα τη σάλα κι έτσι άλλαξα και κολέγιο θέλοντας να πάω σε μια καλύτερη ομάδα και μια πιο ανταγωνιστική περιφέρεια», εξηγεί η Έλενα στο volleyball.gr και συμπληρώνει για την εμπειρία στην Ελβετία:
 
«Έμοιαζε με μια μεταβατική περίοδο επιστροφής στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Είχα να παίξω εδώ από την εποχή που ήμουν στο Λύκειο κι αγωνιζόμουν στον Άρη, ενώ είχαν μεσολαβήσει τα χρόνια του κολεγίου που είναι αρκετά διαφορετικές οι συνθήκες. Χρειαζόμουν αυτό το χρόνο προσαρμογής και η αλήθεια είναι ότι το λάτρεψα».
 
Η επόμενη σεζόν θα τη βρει στη γαλλική Α1 και την Σαμαλιέρ, αλλά η ίδια τώρα είναι αφοσιωμένη στην Εθνική ομάδα και θέλει να βρεθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
 
«Ήλπιζα ότι θα ήμουν μέσα στις κλήσεις και είμαι πολύ χαρούμενη που με επέλεξαν. Για μένα όπως και για όλα τα κορίτσια είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε εδώ», λέει με φανερή ικανοποίηση και συμπληρώνει: «Μπορεί να είμαστε λίγα άτομα σ’ αυτό το πρώτο γκρουπ, αλλά έχουμε τρομερή όρεξη, γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον κόουτς και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ στην Άρτα. 
Σίγουρα ο στόχος μου είναι να συνεχίσω με την ομάδα και να βρεθώ στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος… Ότι κι αν συμβεί όμως, βιώνω μια εξαιρετική εμπειρία κι εγώ θα δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό».