Μανώλης Καλημεράκης: Ζημιά στον αθλητισμό ...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2021.

Με νέο ΦΕΚ όπου υπογράφτηκε από τον κ. Αυγενάκη & με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών, επιτρέπεται από την 1η Ιανουαρίου 2021, κάτω από μια σειρά συγκεκριμένων υγειονομικών προϋποθέσεων, την επανέναρξη των πρωταθλημάτων & προπονήσεων ομαδικών αθλημάτων (Ανδρών – Γυναικών), ενώ αφορά μόνο συγκεκριμένες ομάδες, Α΄ κατηγοριών και μόνο.

Επανέναρξη λοιπόν με μια πλειάδα υγειονομικών μέτρων όρων και προϋποθέσεων, ξεχωρίζουμε τις νέες εξ αυτών, μιας και οι υπόλοιπες, ήδη προϋπήρχαν, πριν την 2η αναστολή.

• Εβδομαδιαίο προληπτικό τεστ COVID, από πιστοποιημένο εργαστήριο.

• Υποχρεωτικό τεστ COVID, πριν την έναρξη των προπονήσεων.

« Αλήθεια κύριε Αυγενάκη, είστε ενήμερος ως υπεύθυνος για τον αθλητισμό στα εξής: Ο ομαδικός αθλητισμός στην χώρα μας είναι μόνο η Α΄ κατηγορία πρωταθλημάτων; Στο οικονομικό κόστος των παραπάνω τεστ, ερωτάτε εάν μπορούν να ανταποκριθούν οι ομάδες σε καθημερινή βάση και εβδομαδιαίως; Αλήθεια γνωρίζετε ότι με τόσους μήνες απραξίας οι ομάδες έχουν αποδεσμεύσει αθλητές και αθλήτριες, λόγο της αναστολής και αρκετοί-ες εξ αυτών έχουν φύγει ήδη & αγωνίζονται σε «ανοιχτά» πρωταθλήματα του εξωτερικού; Μιλάτε για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων από Γενάρη, για ποια πρωταθλήματα, τα πρωταθλήματα που δεν θα τηρούν την αξιοπιστία, λόγο ανισότητας πλέον των ομάδων στα Roster , απ τις αποδεσμεύσεις - αποχωρήσεις αθλητών-τριων Ελλήνων & Ξένων, άρα μιλάτε κ. Αυγενάκη για μια τυπική ολοκλήρωση - παρωδία Εθνικών Πρωταθλημάτων. Το σοβαρότερο απ όλα τα παραπάνω όμως κ Αυγενάκη, είναι ότι ο αθλητισμός στη Ελλάδα μας δεν είναι της Α΄ κατηγορίας μόνο , αλλά η βάση αυτού, τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μικρών ηλικιακών κατηγοριών & ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, όπου μιλάμε για παιδιά και νέους αθλητές, όπου είναι πολλαπλάσια αριθμητικά, που τους έχετε βάλει στον «ΠΑΓΟ» ήδη για δεύτερη φορά. Την ανεπανόρθωτη «ζημιά», όπου προκύπτει ποικιλοτρόπως σε χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία, όλων των ομαδικών αθλημάτων, όπου «ΚΛΕΙΝΟΥΝ» ομαδικά, λόγο αδυναμίας ύπαρξης πλέον και τη μη παροχή υπηρεσιών ομαδικής άθλησης, την έχετε αναλογιστεί μιας και στηρίζονται από τις ακαδημίες που δεν λειτουργούν με ευθύνη σας; Την «ζημιά», όπου προκύπτει ποικιλοτρόπως, σε αυτή την πολυπληθή αθλητική κοινότητα, έχοντας παιδιά και ερασιτέχνες αθλητές σε αναστολή, με πιθανά προβλήματα στις φυσικές αθλητικές τους ικανότητες όπου χάνουν, την ψυχολογική επιβάρυνση αυτών και των οικογενειών τους, την έλλειψη εκτόνωσης, την έλλειψη αθλητικής ανάπτυξης και εξέλιξης την αντιλαμβάνεστε; Μιλάμε για μικρές ηλικίες μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών ερασιτεχνών, πού ήδη καιρό τώρα, τους έχετε καθηλώσει πίσω από μια οθόνη, υποχρεωτικής τηλε – εκπαίδευσης που το έχετε ονομάσει «Παιδεία» και είστε υπερήφανοι για αυτή ως κυβέρνηση μαζί με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τώρα εσείς κ. Αυγενάκη τους στερήσατε, μια ακόμη διέξοδο, τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Την ευθύνη λοιπόν για τις ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ, με συνέπειες στις ζωές των Ελληνόπουλων, ως προς την Αθλητισμό & την Παιδεία πλέον, έχει Ονοματεπώνυμο και είναι τα δικά σας κύριοι Αυγενάκη, Κεραμέως, Μητσοτάκη……..»

Η επικαιρότητα τρέχει, Παιδεία & Αθλητισμός στην απόλυτη απαξίωση, μαζί με ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, δικαίωμα στην ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Στο χέρι μας είναι να τα ξανά αποκτήσουμε, να αποκτήσουμε την ελευθερία μας και την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ όπως την ξέραμε και την θέλουμε.

#ΕλευθεροιΞανα Σ Υ Ν Τ Ο Μ Α

Καλημεράκης Εμμανουήλ

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Προπονητής - Πετοσφαίρισης Α' Κατηγορίας.