Σπύρος Γκολίτσης - Ήφαιστος Φλώρινας: "Ο στόχος πάντα πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά"

O Ήφαιστος Φλώρινας είναι μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν το 2009 και σιγά-σιγά σκαρφάλωσε στην Preleague ανδρών όπου και αγωνίστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2023-2024 και θα αγωνιστεί και τη νέα.

Προπονητής και εμπνευστής της ομάδας είναι ο Σπύρος Γκολίτσης ο οποίος μίλησε στο Greekvolley.

GV: Κάνατε το 2009  την πρώτη αμιγώς ομάδα βόλεϊ στην ΦΛΩΡΙΝΑ από το μηδέν. πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό το εγχείρημα;

 Σ.ΓΚ.: "Πραγματικά το 2009 μια παρέα φίλων ιδρύσαμε τον ΗΦΑΙΣΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ , θέλοντας η πόλη μας να έχει έναν αμιγώς βολλεικο σύλλογο, με στόχο κ σκοπό να αναπτύξουμε το βόλλεϊ στην περιοχή μας.Δεν ήταν δύσκολο γιατί η είναι τέτοια η αγάπη μας για το βόλλεϊ που με ομαδική δουλειά προσπερνάνε κάθε δυσκολία!"

GV:  Ο κόσμος της Φλώρινας ποσο κοντά είναι στην ομάδα; Τη στήριζει;

 Σ.ΓΚ.: "Πάρα πολύ κοντά μας!! Το γεγονός ότι κάθε χρόνο βρίσκουν κάτοχο περισσότερα από 300 διάρκειας , σε συνδυασμό με το γήπεδο μας να είναι μονίμως γεμάτο από κόσμο δείχνει πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος την ομάδα της Πόλης του."

GV:  Πιστεύετε οτι η ομάδα έχει προσφέρει στον αθλητισμό της Φλώρινας και κυρίως στα μικρά παιδιά ;

 Σ.ΓΚ.:  "Ασφαλώς και το πιστεύω. Ιδίως η επιρροή που ασκούν οι αθλητές στα μικρά παιδιά είναι τεράστιας σημασίας .Πολυ σημαντική! Τα παιδιά (κυρίως αγόρια) έρχονται στις ακαδημίες του Ηφαίστου , βλέπουν αθλητικά πρότυπα στους αθλητές, θέλουν να βγουν μαζί τους μια φωτογραφία, να μιμηθούν τις κινήσεις τους, παρακινούνται να γνωρίσουν καλύτερα το βόλεϊ! Σήμερα ο σύλλογος μας αριθμεί 80 κορίτσια και περισσότερα από 30 αγόρια!!! Βέβαια να αναφέρω εδώ ότι άνθρωποι κάθε ηλικίας, μητέρες, συνταξιούχοι ,φοιτητές και γενικά άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακολουθούν τα παιχνίδια μας και πολλές φορές συνομιλούν με τους αθλητές μας στο κέντρο της πόλης , στα διάφορα καφέ κ εστιατόρια. Οι αθλητές εισπράττουν την αναγνώριση και τον θαυμασμό του κόσμου. Το θεωρώ πολύ σημαντικό στις μέρες μας!"

 GV:  Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι η επιβίωση μιας ομάδας όπως ο Ήφαιστος σε μια πόλη όπως η Φλώρινα με τις ειδικές συνθήκες που την χαρακτηρίζουν;

 received 179907855202452Σ.ΓΚ.:  "Νομίζω , ευκολότερη από ότι θα ήταν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα! Η έλλειψη ομάδων σε Εθνικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο κ στο μπάσκετ  στην περιοχή της Φλώρινας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήρθαν ομάδες όπως ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΡΗΣ,ΟΦΗ  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στην όμορφη Φλώρινα είχε σαν αποτέλεσμα την καθολική στήριξη του ΔΗΜΟΥ, της Περιφέρειας, του επιχειρηματικού κόσμου και κυρίως όπως προανέφερα, όλων των πολιτών. Η ομάδα μας σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι κόβει τριψήφιο αριθμό εισητηρίων! Πάρα πολλοί βρίσκονται δίπλα μας συμβάλλοντας έτσι και στην βιωσιμότητα της ομάδας!"

 GV:  Τη φετινή χρονιά την κρίνετε επιτυχημένη ή αποτυχημένη για την ομάδα σας;

 Σ.ΓΚ.:  "Μπορώ να πω ότι ως πρωτοεμφανιζομενη ομαδα στην PRELEAGUE πρέπει να θεωρείται πετυχημένη. Δώσαμε συνολικά 18 αγώνες, κερδίσαμε τους 9 , και σε γενικές γραμμές ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ήταν ανταγωνιστικός στα περισσότερα παιχνίδια!"

GV:  Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν; 

 Σ.ΓΚ.:  "Ο στόχος πάντα πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά.  Την νέα σεζόν θα θέσουμε ως στόχο την συμμετοχή μας στα play off ,παρόλο που είναι νωρίς ακόμη και δεν έχουμε εικόνα ποιοι θα είναι οι εννέα αντίπαλοι μας. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν οι ομάδες της VOLLEYLEAGUE θα γίνουν τελικά 12 , αν θα παίξει η ΑΕΚ στην PRELEAGUE? όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και την PRELEAGUE. Πάντως, όπως και να έχει, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε στην πρώτη πεντάδα!

 GV:  Δυο λόγια για την φετινή PRELEAGUE;

Σ.ΓΚ.:  Πολύ δυνατή κατηγορία! Μεγάλη διαφορά από την A2 . Χαίρομαι που η PRELEAGUE βρίσκεται πιο κοντά στο επίπεδο της VOLLEYLEAGUE. Πολλοί αξιόλογοι ξένοι, Αρκετοι έμπειροι Έλληνες αθλητές αλλά και πολλά νεαρά ταλαντούχα παιδιά ήταν ένα αξιόλογο κράμα αθλητών. Γεωγραφικά η PRELEAGUE είχε ομάδες από πολλές περιοχές της Ελλάδας και είδαμε πολλούς αμφίρροπους αγώνες σε όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος. Θεωρώ δίκαια κέρδισαν την άνοδο ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ και ο ΟΦΗ !

 GV:  Έχετε αρχίσει να δημιουργείτε το νέο ρόστερ;

Σ.ΓΚ.: "Η διαφορά της σεζόν που μόλις τελειώσε με την επόμενη είναι ο ευρύτερος χρόνος στην διαθεση μας, καθώς το πέρσυνο καλοκαίρι οι μεταγραφές για τον Ήφαιστο είχαν περιορισμένο χρόνο αφού άρχισαν Αύγουστο μήνα. Φέτος από τον Απρίλιο έχουμε σχεδόν έτοιμο το ρόστερ μας, καθώς θα μείνουν αρκετοί αθλητές από την προηγούμενη σεζόν και θα γίνουν συνολικά μόνο 5 νέες προσθήκες με τους 2 αθλητές να είναι ξένοι.

Messenger creation 8c2829b5 b61d 43c3 ad11 b7f9943b223f

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιάννης Αχιλλεόπουλος: De Profundis